Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90

Wątek: Nowy komputer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    No dobrze. Z punktu widzenia mojej obudowy to jest złe miejsce (kabla starcza ale ledwo, ledwo). Pewnie w innej obudowie byłoby inaczej.
    To nie problem płyty w takim razie, tylko obudowy. W Chieftec są tak długie kable że płyta główna mogłaby być obok komputera

Moja nowa nie jest. Czy najgorsza? Chyba nie, choć pewnie i nie najlepsza: Leadtek Winfast 2000 Expert. Po co zmieniać, jak działa.
    Nie obsługuje DVB-T ... czyli:
    - gorsza jakość obrazu i straty jakości przy zapisie (przy cyfrówce zapisujesz bez rekompresji to co wychodzi ze studia ... już na dzieńdobry jest skompresowane, a przy analogówce kompresujesz po swojej stronie, praktycznie zawsze wprowadzając dodatkowe straty jakości)
    - nie będziesz mógł jej używać za rok-dwa, bo wyłączany jest przekaz analogowy

Są jakieś sterowniki USB do BIOSu?
    A to w BIOS się wiesza. I jak rozwiązałeś problem? Aktualizacja BIOS czy coś innego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A to w BIOS się wiesza. I jak rozwiązałeś problem? Aktualizacja BIOS czy coś innego?
    Prosz:

Już po problemie. Wyłączyłem USB Legacy Support i teraz wszystko w porządku.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Chiefteci to nie są najlepsze zasilacze. Sam wybieram z oferty Corsaira, Seasonica, Enermaxa, Anteca, BeQuieta i może XFX. Biorę najtańszy z potrzebną mocą z którejś z tych firm. Obecnie mam Corsaira i jestem bardzo zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Chiefteci to nie są najlepsze zasilacze. Sam wybieram z oferty Corsaira, Seasonica, Enermaxa, Anteca, BeQuieta i może XFX. Biorę najtańszy z potrzebną mocą z którejś z tych firm. Obecnie mam Corsaira i jestem bardzo zadowolony.
    Pisząc o Chieftec, miałem na myśli kable z obudowy, do przednich portów USB.

A z dobrych zasilaczy ... faktycznie be quiet, enermax , seasonic ... szczególnie te z certyfikatem GOLD są ciekawe. Jeszcze jest Fortron z serią AURUM ... złoty certyfikat sprawności i niska cena. Tylko gdzieś tam wyczytałem że komuś głośno chodził model 700W. Te aurum są jeszcze w wersji z odpinanymi kablami, ale jakoś ich nie widzę u nas.

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Prosz:
    A dziękuję, dziękuję. Swoją drogą zwykle jakoś ustawiałem tą opcję na disabled.

Domyślnie

Nie obsługuje DVB-T ... czyli:
    - gorsza jakość obrazu i straty jakości przy zapisie (przy cyfrówce zapisujesz bez rekompresji to co wychodzi ze studia ... już na dzieńdobry jest skompresowane, a przy analogówce kompresujesz po swojej stronie, praktycznie zawsze wprowadzając dodatkowe straty jakości)
    - nie będziesz mógł jej używać za rok-dwa, bo wyłączany jest przekaz analogowy
    Wiem, że wyłączą. I wtedy zmienię. Na razie starcza.

Domyślnie

To ja się chłopaki podepnę.
    Dałam 'zlecenie' sklepowi-serwisowi na komputer do grafiki w rozsądnej cenie.
    Przedstawili mi takie oto cudo, ale to nie na moją kieszeń. Można coś przyciąć, uciąć? Bo mam wrażenie, że chcą mnie 'wydoić'. A ja nie jestem profesjonalistką i cudu mi nie trzeba. Tylko mi nie pisać proszę, żebym se kompa w Kerfurze kupiła :>

Cooler Master Sileo 500 black (RC-500-KKN1-GP)
    500Watt silent PSU
    ASUS P8P67 LE, LGA1155, P67, ATX, 4 D3 2200, SATA 6G, RAID, FWIRE, USB3
    INTEL CORE I5-2500K QUAD CORE,1155, 3.3GHz, SANDY BRIDGE, HD GFX, 5GTS, UNLOCKED
    ASUS GT430 GRAPHICS PLUS CARD, 1GB D3, DVI, HDMI, SILENT, SINGLE SLOT CARD
    8GB Kingston DDR3 1600MHz (PC3-12800)
    1TB WD 6GB/s
    DVDRW

Windows 7 64 HP
    /*\
    [ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pytajaca Zobacz posta
    To ja się chłopaki podepnę.
    Dałam 'zlecenie' sklepowi-serwisowi na komputer do grafiki w rozsądnej cenie.
    Przedstawili mi takie oto cudo, ale to nie na moją kieszeń. Można coś przyciąć, uciąć? Bo mam wrażenie, że chcą mnie 'wydoić'. A ja nie jestem profesjonalistką i cudu mi nie trzeba. Tylko mi nie pisać proszę, żebym se kompa w Kerfurze kupiła :>

Cooler Master Sileo 500 black (RC-500-KKN1-GP)
    500Watt silent PSU
    ASUS P8P67 LE, LGA1155, P67, ATX, 4 D3 2200, SATA 6G, RAID, FWIRE, USB3
    INTEL CORE I5-2500K QUAD CORE,1155, 3.3GHz, SANDY BRIDGE, HD GFX, 5GTS, UNLOCKED
    ASUS GT430 GRAPHICS PLUS CARD, 1GB D3, DVI, HDMI, SILENT, SINGLE SLOT CARD
    8GB Kingston DDR3 1600MHz (PC3-12800)
    1TB WD 6GB/s
    DVDRW

Windows 7 64 HP
    Niech Ci zamienia plyte glowna na taka z czipsetem H67 lub nawet H61 ktora bedzie jeszcze tansza i wytnij karte graficzna ktorej nie potrzebujesz az takiej do grafiki 2D, grafika HD3000 jest wbudowana w procesor i spokojnie Ci wystarczy. pare stowek zaoszczedzisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Niech Ci zamienia plyte glowna na taka z czipsetem H67 lub nawet H61 ktora bedzie jeszcze tansza i
    Nie ma to jak zakup procesora "K" i płyty uniemożliwiającej OC

ps. przy zakupie płyty na H67 itp. uniemożliwiającej OC, lepiej wybrać procesor typu i5 2400
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 14-11-2011 o 23:18

Domyślnie

A jaka cene podali za taki sprzet? Bo to tez jest wazne skoro masz wrazenie ze chca Cie wydoic :>
    Jezeli nie zamierzasz modernizowac tego komputera, to raczej procesor z zablokowanym mniznikiem, plyta na tanszym chipsecie jak napisali koledzy powyzej. Byc moze warto pomyslec o 2 rdzeniowym i5, ale z wiekszym mnoznikiem. Rozwiazanie tansze i czesto dajace lepszy komfort pracy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie ma to jak zakup procesora "K" i płyty uniemożliwiającej OC

ps. przy zakupie płyty na H67 itp. uniemożliwiającej OC, lepiej wybrać procesor typu i5 2400
    Sam sie OC najlepiej, zaloz se czapeczke z chlodzeniem wodnym i lykaj amfetamine codzien, wiesz o ile wiecej zdzialasz ?

a i2500k ma HD3000, dla tego warto go wziasc. 50dych drozszy niz nie K i 100 niz 2400 - ja bym wolal K bo HD2000 dla mnie ciut za slaba, ale jak wystarczy slabsza grafa to zawsze 50 czy 100 taniej.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 14-11-2011 o 23:53

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów