Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Wątek: Nowy komputer

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    Model to OCZ Stealth X Sream 2 400w
    No to za 180 zł nie ma co liczyć na porządny zasilacz nawet uznany producent klamotów komputerowych musie mieć tanie wyroby na taniej półce aby wyżyć w tym kapitalizmie. Poza tym całkiem możliwe , że po prostu byl felerny egzemplarz.

FujiFilm X10, Manfrotto mt190XPRO3, Pixel King Pro+X

Oszczędny w słowach Awatar SzMuD
    Miasto
    Rumia /k. Gdyni

Domyślnie

IMHO calkiem zacny, chociaz ja plyte to bym bral ASRocka
    Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700

Domyślnie

Jeszcze jedno szybkie pytanko
    Mam dysk twardy z laptopa WD3200BEVT 320 GB i chciałbym podłączyć go do kopmutera.
    Serial:ATA hard drive
    Czy podłącze go takim adapterem?
    http://allegro.pl/adapter-usb-sata-a...659606576.html

Domyślnie

mozna podlaczyc po usb takim adapterem. ale taniej i prosciej moze byc go wpiac do plyty glownej jesli tylko posiada ona zlacze sata na sobie a zasilacz wolne zasilanie sata (podpina sie jak kazdy inny dysk 3.5 / 2.5 cala, czy naped ze zlaczem SATA). niektore plyty glowne maja nawet na zew wyprowadzone takie porty przylaczeniowe.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

robin102, namieszałeś mi w głowie z dyskami - "latającym" Samsungiem i SSD, przez co pojawiła się kolejna zagadka.
    Mianowicie, którą płytę wybrać?

1) Asus SABERTOOTH P67, czy
    2) Asus P8Z68-V PRO.

Ostatecznie, po Waszych sugestiach, zostanę przy procesorze Intel Core i5 2500K.

Przy wyborze płyty mam w szczególności na uwadze jakość-wytrzymałość i funkcjonalność. W mojej ocenie, za pierwszą płytą przemawia na pewno jakość i wytrzymałość, za drugą z pewnością funkcjonalność - w połączeniu z wybranym procesorem pozwala zaoszczędzić złocisze (karta graficzna zintegrowana) na rzeczone wcześniej SSD.

Ciekaw jestem jednak Waszego zdania...

T_P_

P.S. robin102, pozwól, że zapytam. Jaki wybrałbyś dla siebie "markowy" zasilacz do kwoty 250-300 zł. Proszę podaj konkretne modele...
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Pewnie będzie to nudne (już w którymś wątku pisałem) - popatrz na płyty ASRocka, są średnio o jakieś 100-200 zł tańsze niż Asus a nie mają się czego wstydzić. To już nie stary, "dobry" zaraz-coś-na-100%-walnie ASRock - poprawili jakość, ceny zostały przyjazne.
    Rozważałem rzeczonego Sabretooth'a ale stanęło na P67 EXTREME IV dzięki czemu 2 stówki zostały w kieszeni a płycie nic nie brakuje.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Sabertooth czy nawet, extreme (lub inny odpowiednik najwyższych modeli) to spory przestrzał jeśli nie będziesz:
    -bardzo mocno kręcił procka
    -używał kilku mocnych kart graficznych na raz
    -używał macierzy z kilku dysków na SATA3

W sabertooth może Cię dodatkowo wkurzać po jakimś czasie mały wiatraczek ukryty w tej 'zbroi'. I jak pisze thorcik - Asrock to bardzo sensowny wybór. Pro w zupełności wystarczy przy zastrzeżeniach jak wyżej, jak masz bardzo parcie, możesz Extreme ale moim zdaniem to przesada.

Domyślnie

A jeśli chcesz na Z68 to zobacz Z68 Pro.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Używam takiej właśnie od miesiąca z I5-2500K i polecam. Z wad na razie zauważyłem małą liczbę gniazd USB (jak ktoś potrzebuje więcej), źle umieszczone gniazdo do podłączenia przedniego panelu - w lewym dolnym rogu płyty i brak gniazda CD-IN (potrzebne mi do karty TV). Dodatkowo płyta ma problem z uruchamianiem kiedy z tyłu są wpięte 2 urządzenia USB. Mam radiową klawiaturę, mysz i tablet. Kiedy podłączę dwa z tych urządzeń do portów z tyłu komputera, komputer wiesza się podczas startu. Stanęło na tym, że klawiatura jest z tyłu, mysz z przodu (mały odbiornik Logitecha), a tablet podpinam już po uruchomieniu. Poza tym brak problemów.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów