Szukaj
Co sądzicie o tym zestawie? http://www.gral.pl/podglofertzest.php?p=1&id=385322
FujiFilm X10, Manfrotto mt190XPRO3, Pixel King Pro+X
IMHO calkiem zacny, chociaz ja plyte to bym bral ASRocka
Coolpix 4500 / D7100 + N17-55 + N35 + N55-200VR + SB-700
Jeszcze jedno szybkie pytanko
Mam dysk twardy z laptopa WD3200BEVT 320 GB i chciałbym podłączyć go do kopmutera.
Serial:ATA hard drive
Czy podłącze go takim adapterem?
http://allegro.pl/adapter-usb-sata-a...659606576.html
mozna podlaczyc po usb takim adapterem. ale taniej i prosciej moze byc go wpiac do plyty glownej jesli tylko posiada ona zlacze sata na sobie a zasilacz wolne zasilanie sata (podpina sie jak kazdy inny dysk 3.5 / 2.5 cala, czy naped ze zlaczem SATA). niektore plyty glowne maja nawet na zew wyprowadzone takie porty przylaczeniowe.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
robin102, namieszałeś mi w głowie z dyskami - "latającym" Samsungiem i SSD, przez co pojawiła się kolejna zagadka.
Mianowicie, którą płytę wybrać?
1) Asus SABERTOOTH P67, czy
2) Asus P8Z68-V PRO.
Ostatecznie, po Waszych sugestiach, zostanę przy procesorze Intel Core i5 2500K.
Przy wyborze płyty mam w szczególności na uwadze jakość-wytrzymałość i funkcjonalność. W mojej ocenie, za pierwszą płytą przemawia na pewno jakość i wytrzymałość, za drugą z pewnością funkcjonalność - w połączeniu z wybranym procesorem pozwala zaoszczędzić złocisze (karta graficzna zintegrowana) na rzeczone wcześniej SSD.
Ciekaw jestem jednak Waszego zdania...
T_P_
P.S. robin102, pozwól, że zapytam. Jaki wybrałbyś dla siebie "markowy" zasilacz do kwoty 250-300 zł. Proszę podaj konkretne modele...
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Pewnie będzie to nudne (już w którymś wątku pisałem) - popatrz na płyty ASRocka, są średnio o jakieś 100-200 zł tańsze niż Asus a nie mają się czego wstydzić. To już nie stary, "dobry" zaraz-coś-na-100%-walnie ASRock - poprawili jakość, ceny zostały przyjazne.
Rozważałem rzeczonego Sabretooth'a ale stanęło na P67 EXTREME IV dzięki czemu 2 stówki zostały w kieszeni a płycie nic nie brakuje.
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Sabertooth czy nawet, extreme (lub inny odpowiednik najwyższych modeli) to spory przestrzał jeśli nie będziesz:
-bardzo mocno kręcił procka
-używał kilku mocnych kart graficznych na raz
-używał macierzy z kilku dysków na SATA3
W sabertooth może Cię dodatkowo wkurzać po jakimś czasie mały wiatraczek ukryty w tej 'zbroi'. I jak pisze thorcik - Asrock to bardzo sensowny wybór. Pro w zupełności wystarczy przy zastrzeżeniach jak wyżej, jak masz bardzo parcie, możesz Extreme ale moim zdaniem to przesada.
A jeśli chcesz na Z68 to zobacz Z68 Pro.
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Używam takiej właśnie od miesiąca z I5-2500K i polecam. Z wad na razie zauważyłem małą liczbę gniazd USB (jak ktoś potrzebuje więcej), źle umieszczone gniazdo do podłączenia przedniego panelu - w lewym dolnym rogu płyty i brak gniazda CD-IN (potrzebne mi do karty TV). Dodatkowo płyta ma problem z uruchamianiem kiedy z tyłu są wpięte 2 urządzenia USB. Mam radiową klawiaturę, mysz i tablet. Kiedy podłączę dwa z tych urządzeń do portów z tyłu komputera, komputer wiesza się podczas startu. Stanęło na tym, że klawiatura jest z tyłu, mysz z przodu (mały odbiornik Logitecha), a tablet podpinam już po uruchomieniu. Poza tym brak problemów.
Skontaktuj się z nami