Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Wątek: Nowy komputer

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Jarkod, czy Ty sobie żartujesz? Przecież takie wady nadają się albo do naprawy gwarancyjnej, albo do eksterminacji płyty lotem koszącym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Używam takiej właśnie od miesiąca z I5-2500K i polecam. Z wad na razie zauważyłem małą liczbę gniazd USB (jak ktoś potrzebuje więcej), źle umieszczone gniazdo do podłączenia przedniego panelu - w lewym dolnym rogu płyty i brak gniazda CD-IN (potrzebne mi do karty TV). Dodatkowo płyta ma problem z uruchamianiem kiedy z tyłu są wpięte 2 urządzenia USB. Mam radiową klawiaturę, mysz i tablet. Kiedy podłączę dwa z tych urządzeń do portów z tyłu komputera, komputer wiesza się podczas startu. Stanęło na tym, że klawiatura jest z tyłu, mysz z przodu (mały odbiornik Logitecha), a tablet podpinam już po uruchomieniu. Poza tym brak problemów.
    Piszesz o AsRocku Z68 Extreme? Zastanawiałem się nad tą płytą, ale po tym, co napisałeś, to będę się od niej trzymał z daleka...

Może to kwestia BIOSu - próbowałeś aktualizować, może wydali poprawkę?
    D200 plus graty...

Domyślnie

Jarkod, troszku Cię poniosło Dobra płyta z takimi wadami? Z tego co Kolego napisałeś to AsRock jest taki sam jak dawniej i nic nie idzie na lepsze...

Domyślnie

Używam takiej właśnie od miesiąca z I5-2500K i polecam. Z wad na razie zauważyłem małą liczbę gniazd USB (jak ktoś potrzebuje więcej), źle umieszczone gniazdo do podłączenia przedniego panelu - w lewym dolnym rogu płyty i brak gniazda CD-IN (potrzebne mi do karty TV). Dodatkowo płyta ma problem z uruchamianiem kiedy z tyłu są wpięte 2 urządzenia USB. Mam radiową klawiaturę, mysz i tablet. Kiedy podłączę dwa z tych urządzeń do portów z tyłu komputera, komputer wiesza się podczas startu. Stanęło na tym, że klawiatura jest z tyłu, mysz z przodu (mały odbiornik Logitecha), a tablet podpinam już po uruchomieniu. Poza tym brak problemów.
    A p67 EXIV nie ma żadnych takich przypadłości. Na stałe wpięta drukarka, skaner, mysz, klawiatura, dysk zewnętrzny i USB od monitora i uruchamia się bezproblemowo.

Uderzaj do serwisu. Przy okazji się sprawdzi, czy rzeczywiście jest tak dobry, jak piszą w ynternecie ;o)
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Z wad na razie zauważyłem małą liczbę gniazd USB (jak ktoś potrzebuje więcej),
    Chyba normalka na płytach ze zintegrowaną grafiką (wyjścia DVI,D-Sub, HDMI zajmują miejsce).
    ps. tak , wiem że GPU jest w procesorze
    ps2. tak, nie wiem kto wpadł na ten głupi pomysł w klasie niebiurowych procesorów, z jednak wyższej półki cenowej
    źle umieszczone gniazdo do podłączenia przedniego panelu - w lewym dolnym rogu płyty
    Czemu jest to złe miejsce? Ja w Gigabyte miałem na środku płyty, tak że chłodzenie karty graficznej je zakrywało - TO było ZŁE miejsce

i brak gniazda CD-IN (potrzebne mi do karty TV).
    Miałem różne karty TV i tylko w tych najstarszych/najgorszych były takie cyrki. Kup może nową na PCI-E - widziałem takiego ASUS z DVB-t i SAT, powinien być OK, bez konieczności analogowych połączeń audio z dźwiękówką

Dodatkowo płyta ma problem z uruchamianiem kiedy z tyłu są wpięte 2 urządzenia USB. Mam radiową klawiaturę, mysz i tablet. Kiedy podłączę dwa z tych urządzeń do portów z tyłu komputera, komputer wiesza się podczas startu. Stanęło na tym, że klawiatura jest z tyłu, mysz z przodu (mały odbiornik Logitecha), a tablet podpinam już po uruchomieniu. Poza tym brak problemów.
    Rozumiem że na starszym PC z tym samym systemem operacyjnym (Windows 7) i zestawem urządzeń problemu nie było? Sterowniki do USB poinstalowane?
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-06-2011 o 10:56

Domyślnie

Nic mnie nie poniosło. Problem wieszania się podczas uruchamiania już rozwiązałem. Wystarczyło wyłączyć USB Legacy Support w BIOSie. Z jakichś względów myszka Logitech Performance MX blokowała uruchamianie komputera. Niezależnie od tego, do którego portu z tyłu komputera była podłączona i niezależnie od konfiguracji (z innym urządzeniem USB lub sama). Co do reszty, to wady względne. Akurat ja nie potrzebuję dużej ilości portów USB. Jak już napisał Kyle, umiejscowienie gniazda przedniego panelu dla niego akurat byłoby lepsze, a co do CD-IN, cóż, moje przeoczenie, ale to też nie każdemu może być potrzebne. Suma sumarum, płyta już nie wiesza się podczas startu i działa bardzo stabilnie.

Domyślnie

Nie, Ascrock Z68 Pro.

Domyślnie

Już po problemie. Wyłączyłem USB Legacy Support i teraz wszystko w porządku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Chyba normalka na płytach ze zintegrowaną grafiką (wyjścia DVI,D-Sub, HDMI zajmują miejsce).
    Szczerze mówiąc nie wiem.

Czemu jest to złe miejsce? Ja w Gigabyte miałem na środku płyty, tak że chłodzenie karty graficznej je zakrywało - TO było ZŁE miejsce
    No dobrze. Z punktu widzenia mojej obudowy to jest złe miejsce (kabla starcza ale ledwo, ledwo). Pewnie w innej obudowie byłoby inaczej.

Miałem różne karty TV i tylko w tych najstarszych/najgorszych były takie cyrki. Kup może nową na PCI-E - widziałem takiego ASUS z DVB-t i SAT, powinien być OK, bez konieczności analogowych połączeń audio z dźwiękówką
    Moja nowa nie jest. Czy najgorsza? Chyba nie, choć pewnie i nie najlepsza: Leadtek Winfast 2000 Expert. Po co zmieniać, jak działa. Z dźwiękiem poradziłem sobie w ten sposób, że podłączyłem wyjście na karcie z wejściem karty dźwiękowej z tyłu komputera.

Rozumiem że na starszym PC z tym samym systemem operacyjnym (Windows 7) i zestawem urządzeń problemu nie było? Sterowniki do USB poinstalowane?
    Są jakieś sterowniki USB do BIOSu?
    Nie napisałem, że używam Windows 7; mam Linuksa, ale z punktu widzenia problemu z uruchamianiem (już rozwiązanym zresztą), system nie ma znaczenia.

Domyślnie

Spokojnie. Wystarczyło tylko troszke poszukać w Interncie i rozwiązanie się znalazło.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów