Jarkod, czy Ty sobie żartujesz? Przecież takie wady nadają się albo do naprawy gwarancyjnej, albo do eksterminacji płyty lotem koszącym.
Szukaj
Jarkod, czy Ty sobie żartujesz? Przecież takie wady nadają się albo do naprawy gwarancyjnej, albo do eksterminacji płyty lotem koszącym.
Jarkod, troszku Cię poniosłoDobra płyta z takimi wadami? Z tego co Kolego napisałeś to AsRock jest taki sam jak dawniej i nic nie idzie na lepsze...
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Chyba normalka na płytach ze zintegrowaną grafiką (wyjścia DVI,D-Sub, HDMI zajmują miejsce).
ps. tak , wiem że GPU jest w procesorze
ps2. tak, nie wiem kto wpadł na ten głupi pomysł w klasie niebiurowych procesorów, z jednak wyższej półki cenowej
Czemu jest to złe miejsce? Ja w Gigabyte miałem na środku płyty, tak że chłodzenie karty graficznej je zakrywało - TO było ZŁE miejsce
Miałem różne karty TV i tylko w tych najstarszych/najgorszych były takie cyrki. Kup może nową na PCI-E - widziałem takiego ASUS z DVB-t i SAT, powinien być OK, bez konieczności analogowych połączeń audio z dźwiękówką
Rozumiem że na starszym PC z tym samym systemem operacyjnym (Windows 7) i zestawem urządzeń problemu nie było? Sterowniki do USB poinstalowane?
Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-06-2011 o 10:56
Nic mnie nie poniosło. Problem wieszania się podczas uruchamiania już rozwiązałem. Wystarczyło wyłączyć USB Legacy Support w BIOSie. Z jakichś względów myszka Logitech Performance MX blokowała uruchamianie komputera. Niezależnie od tego, do którego portu z tyłu komputera była podłączona i niezależnie od konfiguracji (z innym urządzeniem USB lub sama). Co do reszty, to wady względne. Akurat ja nie potrzebuję dużej ilości portów USB. Jak już napisał Kyle, umiejscowienie gniazda przedniego panelu dla niego akurat byłoby lepsze, a co do CD-IN, cóż, moje przeoczenie, ale to też nie każdemu może być potrzebne. Suma sumarum, płyta już nie wiesza się podczas startu i działa bardzo stabilnie.
Nie, Ascrock Z68 Pro.
Już po problemie. Wyłączyłem USB Legacy Support i teraz wszystko w porządku.
Szczerze mówiąc nie wiem.
No dobrze. Z punktu widzenia mojej obudowy to jest złe miejsce (kabla starcza ale ledwo, ledwo). Pewnie w innej obudowie byłoby inaczej.
Moja nowa nie jest. Czy najgorsza? Chyba nie, choć pewnie i nie najlepsza: Leadtek Winfast 2000 Expert. Po co zmieniać, jak działa. Z dźwiękiem poradziłem sobie w ten sposób, że podłączyłem wyjście na karcie z wejściem karty dźwiękowej z tyłu komputera.
Są jakieś sterowniki USB do BIOSu?
Nie napisałem, że używam Windows 7; mam Linuksa, ale z punktu widzenia problemu z uruchamianiem (już rozwiązanym zresztą), system nie ma znaczenia.
Spokojnie. Wystarczyło tylko troszke poszukać w Interncie i rozwiązanie się znalazło.
Skontaktuj się z nami