Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Pytanie o D300s

Domyślnie

Nauka nauką, ale ile to fantastycznych światełek z przed oczu znika. To jest właśnie jedna z wad nie posiadania sprzętu. Oczywiście można rzucić się na używany aparat z trybami S.P.A.M i chwytać te chwile

Ja sam oczekuję premiery Dxxx , ciekawi mnie co tam zagości i modlę się by te 24mpx nie były szumliwymi dzieciakami. Na forum Nikon Rumors wyczytałem właśnie datę 20 lipca - postaram się zarzucić linkiem jak w poniedziałek będę w pracy. Tam w ulubionych gdzieś mi się zapisało. Różnica pomiędzy mną, a kolegą powyżej , jest taka, że mam czym póki, co focić. U niego zalecam zakup kompaktu lub jeśli masz porządny telefon, to to na razie starczyć powinno...

Domyślnie

a za ile chcesz sprzedac to martwe D90 ?;>?
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

A ktoś to w ogóle będzie chciał wziąć?
    Pozdrawiam!

Domyślnie

tu stary post z nikonrumors nt. okazało się d7000 i następcy d700. O d7000 się potwierdziło... http://nikonrumors.com/2010/04/15/ru...pipeline.aspx/

Domyślnie

No tak, ale na tym portalu nie znajduję świeżych plotek na temat ceny i "release date" D400. Byłbym ciekawy jakiegoś wiarygodnego źródła co do obu tych wartości, które uwzględniałoby tragedię w Fukushimie. Bo prognozy sa takie, że to źle wpłynie zarówno na termin jak i na koszt następcy D300s. Najbardziej zrobiony w dynię poczuje się, gdy wszystkie technologiczne nowinki pójdą w jakąś mega-szybkostrzelność, filmowanie i inne takie bajery. Mnie na tym w ogóle nie zależy, a tylko niepotrzebnie (z mojego punktu widzenia) podwyższy to cenę.

Zresztą na innych portalach widziałem już prognozy od 1200 do 2800 dolarów. Bądź mądry i pisz wiersze! (oczywiście 1200 to można między bajki włożyć.)
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Jeśli czytałeś kiedykolwiek Blog Chase'a Jarvis'a, to powinieneś sobie cosik wyciągnąć z tego:
    http://nikonrumors.com/2011/06/23/wh...e-jarvis.aspx/

D7k też testował właśnie Chase, o dziwo miał go już na tydzień przed premierą. Więc stawiam, że pojechał testować inne modele i nie wiadomo gdzie jest i kiedy wróci. Więc nie skreślaj tak premiery.

Według mojej jakże nader skromnej opinii warto Camp-ić na ów nowego nikosia

No i jeszcze jedno
    Na stronie Chase'a niegdyś był D300s w sprzęcie. Teraz już zniknął z tej listy. Jeśli czołowy prezenter i użytkownik nikona nie posiada jednego z czołowych APS-C nikona u siebie na stanie, to może oznaczać tylko jedno. Dxxx może pojawić się już niedługo

http://blog.chasejarvis.com/blog/gear/cameras/
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-06-2011 o 17:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    ... a na domiar złego wsadzą w niego matrycę z D7000, której nie trawisz(patrz: D80->D200, D90->d300, D7000->?) Pewnie wiele Ci to nie pomogło..
    Odrób zadanie domowe i sprawdź daty wypuszczenia tych body o jakich piszesz. Nowsza matryca była najpierw w wyzszych modelach

Cytat Zamieszczone przez avenarius Zobacz posta
    ... Jak wielu wie, ten model właśnie ma zniknąć. EuroAGD np. już go nie sprowadza,

A może będzie jeszcze D300x? Pomysł kosmiczny, ale sprzedawca w FotoJockerze mówił mi, że coś takiego słyszał.

Bo już głupieję.
    Polskich sprzedawców nie traktuj jako wyrocznie. Nic nie wiedzą (w kwestii nowości).

Cytat Zamieszczone przez Nuu Zobacz posta
    ..Na stronie Chase'a niegdyś był D300s w sprzęcie. Teraz już zniknął z tej listy. Jeśli czołowy prezenter i użytkownik nikona nie posiada jednego z czołowych APS-C nikona u siebie na stanie, to może oznaczać tylko jedno..
    Że czołowe APS-C to teraz D7000 ?
    Facet ma na czym robić, więc jego wykazem się nie sugeruj.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-06-2011 o 11:18
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Polskich sprzedawców nie traktuj jako wyrocznie. Nic nie wiedzą.

i także cały Nikon Polska też się dowiaduje w ostatniej chwili co nowego będzie, także w Polsce nie ma co szukać informacji na temat nowości,.

Domyślnie

Napisałem Ci jakie są różnice między d300 a d300s (bo nic lepszego nie ma na apsc) i dlaczego bardziej polecam d300 jeśli nie masz nic przeciwko używanym i nie masz zamiaru wrzucić na firmę to odpisałeś, że nie chodziło Ci o porównanie d300 z d300s......

Kup puszkę i rób zdjęcia! Czym się martwisz? Tym, że sprzedaż ją ze stratą 200-300 zł po wyjściu d400?

Jeśli fotografujesz dużo w deszczu to kup pokrowiec przeciwdeszczowy jest ich dużo na rynku różnych producentów.

Domyślnie

Kondziu, dziękuję za Twoje linki. Rzeczywiście nie chodziło mi o porównanie D300 i D300s, chociaż po Twoim wpisie zacząłem tę opcje rozważać, co prawda bez szczególnego entuzjazmu. Istotą sprawy było właśnie to, że za chwilę(?) może się pojawić coś lepszego(?) na aps-c niż D300 i D300s. I czy warto na to poczekać.

A pokrowiec przeciwdeszczowy mam i to bardzo dobry.

Ale on wszystkiego nie załatwia, jak się przekonałem.
    Ostatnio edytowane przez avenarius ; 26-06-2011 o 06:51
    Pozdrawiam!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów