Close

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 192

Domyślnie

Dobra
    Nie obudziłem małżonki dla Czornego w innym wątku, nie będę budził i teraz.
    W każdym bądź razie od rana zaczynam tłumaczyć, że laptop jest jej niepotrzebny
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo Zobacz posta
    Lenovo nie polecam.
    Jedyny ich plus to wbudowana lampka.
    .....
    Poza tym zdecydowana większość zaliczyła pady płyt głównych (różne modele IBM i Lenowo na przestrzeni kilku lat).
    Niestety potwierdzam problem z płytami IBM. Sporo uszkodzonych VGA (też cała płyta do wymiany).
    Po wykupieniu przez Chińczyków laptopów IBM nawet nie chcę tego widzieć na oczy.
    Kilka lat temu przeszliśmy na HP i... jeszcze większa tragedia. Kilkadzisiąt nc 6220 i 6230 i w większości płyty były wymieniane (czasami kilka razy).
    Teraz na dodatek HP wprowadził oszczędności kilku centów na PC i nie dodaje CD z systemem i sterownikami.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

A mnie znowu cały koncern pracuje od wielu lat na IBM, po przejęciu produkcji mamy też nowsze Lenovo. Ja na swojej T41 nie mam żadnych problemów, ale jest ALE: jako koncern mamy umowę globalną i kupujemy modele nie występujące w sprzedaży na rynku polskim... Może dlatego nie jest źle?... Co do oświetlenia dolnego - niestety potwierdzam: widać jak diabli ... ale można się przyzwyczaić. Jeśli coś mam robić ze zdjęciami poważniejszego nie używam laptopa, tylko stacjonarny z dużo lepszym monitorem.
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert S. Zobacz posta
    już nigdy, nigdy nie wrócę do PC i Windowsa. Nic się nie wiesza, nie ma żadnych błędów, wszystko śmiga jak należy. Tego sprztu się używa! Nie ma wirusów, nie musisz mieć tony programów do obrony przed śmieciami w sieci, jest mnóstwo bardzo dobrych programów, które są za darmo!! Np. Pakiet NeoOffice- możliwości MicrosoftOffice, pełna kompatybilność, a wszystko za free.
    Robert, ten NeoOffice jest naprawde w pełni kompatybilny?
    znaczy: otwierasz z worda, ale czy word otworzy Neooffice?
    czy zmieniają sie jakieś polskie znaki wtedy?
    formatowanie?

mogłbys mi przesłać jakąkolwiek treść z Neooffice na strone dwie, na mail tudut na tlenie. Byłbym wdzieczny, z góry dziękuje.

Domyślnie

NeoOffice to zasadniczo OpenOffice.org - nie jest w pełni kompatybilny. Zdarzają się różnice w formatowaniu dokumentów, bywają problemy z arkuszami kalkulacyjnymi. Ale zapewne w 95% przypadków wystarcza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    NeoOffice to zasadniczo OpenOffice.org - nie jest w pełni kompatybilny. Zdarzają się różnice w formatowaniu dokumentów, bywają problemy z arkuszami kalkulacyjnymi. Ale zapewne w 95% przypadków wystarcza.
    mam open i kobita worda na laptku, wiem, że sa róznice. chcialem zobaczyc, jak wielkie. czy tylko formatowanie, czy tez inne, w znakach polskich np.

swoją drogą, ciekawe jest to, że gdy wysylam teksty do redakcji gdzie są macki jako txt z worda lub opena, na roznych macach w redakcji inaczej te znaczki wypadają. i chyba mniej bolu jest z worda.
    a najbardziej zabawne jest to, że najmniej bolu jest wdy wysylam jak tresc maila z outlocka, z firefoxa troche gorzej, mimo ustawienia tego samego kodowania co z outlocka.

a najbardziej ciekawe/niezrozumiale jest to, że w tym całym olbrzymim wydawnictwie na macach nie ma tego opena na macki, skoro jest darmowy, tylko panie sobie poprwiją znaczki ręcznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    Robert, ten NeoOffice jest naprawde w pełni kompatybilny?
    znaczy: otwierasz z worda, ale czy word otworzy Neooffice?
    czy zmieniają sie jakieś polskie znaki wtedy?
    formatowanie?

mogłbys mi przesłać jakąkolwiek treść z Neooffice na strone dwie, na mail tudut na tlenie. Byłbym wdzieczny, z góry dziękuje.

daj maila
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Poszło
    Daj znać, czy wszystko śmiga jak powinno
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

A ja mam thinkpada (T42) i ZERO problemów. Działa ekstra i jest solidny
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów