Close

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 192

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    hm... moje zdanie - IBM T42 lub T43 - zajebista matryca, jak w całej tej serii, pozostala konfiguracja wedle zasobów kasy - od 2.5 na P4 Centrino 1.7 i 1GBRAMU do DuoCore za 9tys.
    Z tego co znalazlem w sieci 100% racja jeden z nielicznych lapkow z matryca nadajaca sie do fotek dzieki dobrym a wlasciwie rewelacyjnym jak na lapka kątom widzenia. Uzywki teraz na allegro chodza po ok. 2200 z faktura za T42.
    Zreszta co tu duzo mowic jak jeden obraz jest wart 1000 slow. Na TwojePC.pl znalazlem takie porownanie wyswietlaczy:
    IBM T43 w tym porownaniu wymiata. Prawda jest taka, ze 99% lapkow ma matryce TN ktore do fotek to sie nie nadaja,.

Co do watku MAC<>PS to maki wcale nie sa takie naj. Ostatnio bawilem sie macbookiem chodzi swietnie, niezle kolorki ale kąty slabe no i ta odblaskowa matryca. Najgorsze jest to ze w ciagu 48 od zakupu (nie moj a znajomego) musial isc do serwisu bo po 3 plycie cd juz jej nie oddal.
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

wiecie moze czy t60 tez ma taka matryce?
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

powiedzcie prosze dwie rzeczy:

1.jakie macie doświadczenie z kupowaniem laptków uzywanych?
    ten T42 czy t43 warto kupowac uzywany? bardzo mnie ta oferta zainteresowala, no ale...
    jakie sa ale, powiedzcie. gdzies wypatrzylem w sieci nowe za niecale 4 tysiaki, nie wiem czy sklep ma je na stanie.

druga sprawa: jak jest z podlaczaniem laptkow do monitorow zewnetrznych? czy laptek moze w pelni robic po podlaczeniu do monitora za kompa stacjonarnego? chodzi mi min. o wszystko

a w szczegolnosci o rozdzielczosc karty. czy po podlaczeniu do zewnetrznego monitora moge ustawic rozdzielczosc wyzsza niz jest w laptku, czy karta graficzna w nim to ogranicza? bo jesli nie ogranicza, to ja bym chcial jak najmniejszego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    powiedzcie prosze dwie rzeczy:

1.jakie macie doświadczenie z kupowaniem laptków uzywanych?
    ten T42 czy t43 warto kupowac uzywany? bardzo mnie ta oferta zainteresowala, no ale...
    jakie sa ale, powiedzcie. gdzies wypatrzylem w sieci nowe za niecale 4 tysiaki, nie wiem czy sklep ma je na stanie.

druga sprawa: jak jest z podlaczaniem laptkow do monitorow zewnetrznych? czy laptek moze w pelni robic po podlaczeniu do monitora za kompa stacjonarnego? chodzi mi min. o wszystko

a w szczegolnosci o rozdzielczosc karty. czy po podlaczeniu do zewnetrznego monitora moge ustawic rozdzielczosc wyzsza niz jest w laptku, czy karta graficzna w nim to ogranicza? bo jesli nie ogranicza, to ja bym chcial jak najmniejszego.
    Z używanym laptokiem jest różnie, zależy jak był męczony przez poprzedniego właściciela...

Co do monitorów to sam używam zewnętrznego LCD z thinkpadem i rozdzielczość mogę ustawić niezależnie. Na laptopie mam 1400x1050 a na zewnętrznym 1280x1024. Działa dobrze, zero problemów
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie IBM/lenovo

osobiście od ponad roku w terenie używam IBM(lenovo)X41 - tabletPC, matryca o niedużej rozdzielczości 1024x768 ale za to kont widzenia jak w telewizorach LCD, całkiem całkiem sprawuje się na świeżym powietrzu, używany w warukach całkowicie skrajnych od 40 stopni w cieniu do ostrych mrozów. Żadnych awarii czy uszkodzeń, naprawdę twardy model ale ze względu na rozdzielczość matrycy raczej nie nadaje się do obróbki zdjęć tylko do szybkiego podgladu w terenie.
    W domu używam Lenovo 3000 N100 - mały zwarty, bogato wyposażony, jak na razie bez usterek(5 miesięcy używania).

Zdecydowanie jestem zadowolony z tej marki - Lenovo/IBM
    Ostatnio edytowane przez RAQ ; 19-03-2007 o 18:15 Powód: literówki

Oszczędny w słowach Awatar karolo
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

witam
    od pewnego czasu nosze sie ze zmiana stacjonarnego na laptopa(ciagla praca w delegacji i z PC korzystam tylko w weekend) .PC bez szalu ( 1.7 celeron , 512ram 40gb hdd)monitor mam starego samsunga 19tke crt.
    Ktorego laptopa polecicie tak do 1200zl ?? z gory mowie z tym temacie jestem zielony jak szczypiorek w pc mi brakowalo tylko pamieci ram pozatym dziala nawet nawet , w nic nie gram tylko net , film i czasem przy foto dzialam.
    z gory dzieki za wszelkie rady

Domyślnie

Na pokładzie:
    LenovoR61i - intel core 2 duo 1.50GHz, 4 GB RAM

Służy wiernie od ponad 3 lat, zero problemów, po zakupie podwojona została jedynie pamięć RAM w serwisie.
    Monitor - bardzo na plus! W sumie z powodu matrycy ten model między innymi został wybrany.
    Kiedy był kupowany...nie należal do najtańszych, ale... teraz?

Mamy takie dwa w domu, drugi jest syna (różnią się wielkością matrycy) - jego egzemplarz zaliczył całowity pad dysku twardego oraz wymianę baterii (bo już kompletnie nie działała). Lenovo syna jest... młodsze od naszego....

Można uznać, że awaryjność tego modelu jest na poziomie 50% (1 z 2 miał problemy)???!, a można też poszukać związku między sposobem użytkowania, dbalością o zabawki itp, a skłonnościami sprzętu do awarii)

Jeśli chodzi o wyświetlacz - szerokim łukiem omijać trzeba te wszystkie błyszczące cacka - to sie nie nadaje do niczego. Tylko "matowy" monitor.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    LenovoR61i - intel core 2 duo 1.50GHz, 4 GB RAM
    Monitor - bardzo na plus! W sumie z powodu matrycy ten model między innymi został wybrany.
    Mam takie 4 w firmie i co jak co ale matryca (mat 1280*800) jest w nich... beznadziejna. Fatalny kontrast i kąty widzenia, o poprawności kolorów nie wspomnę. Pozostałe cechy tej czarnej cegły są jak najbardziej ok, ale nie matryca...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Mam takie 4 w firmie i co jak co ale matryca (mat 1280*800) jest w nich... beznadziejna. Fatalny kontrast i kąty widzenia, o poprawności kolorów nie wspomnę. Pozostałe cechy tej czarnej cegły są jak najbardziej ok, ale nie matryca...

Zależy z czym porównujesz.... wiele nowszych laptopów ma dużo piękniejsze wyświetlacze i kolorki cudownie kontrastowe, tyle, że nie da się na tym pracować, bo odbijają wszystko.

Ja często obrabiałam fotki na tym laptoku i wywołane na papier były zupełnie bez zarzutu.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolo Zobacz posta
    witam
    od pewnego czasu nosze sie ze zmiana stacjonarnego na laptopa(ciagla praca w delegacji i z PC korzystam tylko w weekend) .PC bez szalu ( 1.7 celeron , 512ram 40gb hdd)monitor mam starego samsunga 19tke crt.
    Ktorego laptopa polecicie tak do 1200zl ?? z gory mowie z tym temacie jestem zielony jak szczypiorek w pc mi brakowalo tylko pamieci ram pozatym dziala nawet nawet , w nic nie gram tylko net , film i czasem przy foto dzialam.
    z gory dzieki za wszelkie rady

http://allegro.pl/stan-bdb-ibm-t60-1...450559765.html + do tego jakiś większy dysk, wymiana RAMu na przynajmniej 2 GB i będziesz miał laptopa spełniającego Twoje wymagania, który będzie laptopem a nie kawałkiem badziewia.

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów