Close

Strona 34 z 104 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    Normalnie jakbym siebie słyszał
    No właśnie Ogólnie to mam trochę więcej $ ale to mam wybór albo D90 + Tamron 17-50 lub samo D7000 i słoiki które mam czyli N18-55VR i N55-200VR. Stąd chyba kupie D90 a jak okiełznają AF w D7000 to wtedy zmienię D5000 fajny tylko za mało tych guzików... No i CLS i śrubokręt...
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

I pełnosprawny grip... , tak w temacie ergonomii chętnie poruszanym przez świeżych użytkowników...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staff Zobacz posta
    I pełnosprawny grip... , tak w temacie ergonomii chętnie poruszanym przez świeżych użytkowników...
    No cóż, jeżeli o mojej świeżości w fotografii świadczy data rejestracji na forum i liczba postów to rzeczywiście, jestem świeży
    Co do gripa to wole gdy sprzęt waży mało, póki zatem nie mam ciężkiego szkła i nałożonej sabiny 900 to chyba nie będzie mi potrzebny bo za często aparat wisi na mojej szyi
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Nie chciałem aby zabrzmiało to jako aluzja do Ciebie, bo tak nie było.
    Chodzi mi o użytkowników, którzy w tydzień po zakupie pierwszego lustra entry level z 18-55 wyrażają autorytatywne opinie na temat ergonomii body...
    Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    No cóż, jeżeli o mojej świeżości w fotografii świadczy data rejestracji na forum i liczba postów to rzeczywiście, jestem świeży
    Biorąc tylko te kryteria pod uwagę to ja też świeżynka

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Co do gripa to wole gdy sprzęt waży mało, póki zatem nie mam ciężkiego szkła i nałożonej sabiny 900 to chyba nie będzie mi potrzebny bo za często aparat wisi na mojej szyi
    Wiele osób pyta po co mi 16-85, jak mam 17-55. Dużo wędruje po górach, wolę mieć lżej
    Zgodzisz się jednak ze mną, że planując rozwój swojej fotograficznej pasji, dobrze jest mieć możliwość użycia gripa gdy zajdzie ochota/potrzeba?
    Swoją drogą do dziś zachodzę w głowę dlaczego nikon nie ma gripów dla najmniejszych body. Przecież właśnie przy nich przydały by się najbardziej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Larkin Zobacz posta
    Zdecydowałem się już na body Nikon D5100 + Nikkor 18-105, na firmę wyjdzie mniej niż 3k.
    Pochwal się jak tak zrobić?

Domyślnie

Pewnie odliczy sobie vat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Na moim pudełku napisali.
    2 Lata 1 rok gwarancji + 1 rok ochrony.
    I to niby jakaś promocja, bo informacja jest na naklejonej nalepce.
    Dzisiaj sprawdzałem dokumenty odnośnie gwarancji. I wychodzi na to, że puszka i obiektyw mają po 1 roku gwarancji. A te 2 lata daje osobno Polski dystrybutor, jak kupuje się zestaw z obiektywem i jest na to osobny dokument. I właśnie w tym dokumencie piszą, że jeżeli zachodzi konieczność wysłania sprzętu do naprawy to.
    Cytuję
    „W przypadku konieczności wysyłki sprzętu do serwisu i tym samym ze względu na ubezpieczenie produktu w czasie transportu oraz fakt pokrywania kosztów transportu firmy kurierskiej DHL przez Nikon Polska Sp. Z o.o. zaleca się korzystanie z pośrednictwa firmy kurierskiej DHL. „
    Koniec cytatu.

I jak wynika z tego Nikon pokrywa koszty transportu w dwie strony, a nie tak jak na tym forum piszą niektórzy, że tylko Nikon opłaca odesłanie sprzętu po naprawie a do nich trzeba wysłać na własny koszt.
    No chyba, że ta wysyłka jest też w ramach promocji.
    Ostatnio edytowane przez Polikon ; 21-05-2011 o 22:18
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Mam pytanko odnośnie AF w D5.1k
    Czytając wypowiedzi odnośnie D7k i korekcji AF w zależności od obiektywu wnioskuję, że układ AF oblicza odległość do obiektu i wysyła informację do obiektywu, aby ustawił się na tą odległość. A jak puszka nie „dogaduje się” z obiektywem i obiektyw nie ustawia się na określoną odległość to wprowadza się korektę.
    W D5.1k nie ma opcji korekcji i jak obiektyw będzie miał odchyłkę to fotki nie będą ostre?
    A może, po podpięciu nowego obiektywu pojawi się jakaś opcja do korekcji AF.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Mam pytanko odnośnie AF w D5.1k
    Czytając wypowiedzi odnośnie D7k i korekcji AF w zależności od obiektywu wnioskuję, że układ AF oblicza odległość do obiektu i wysyła informację do obiektywu, aby ustawił się na tą odległość. A jak puszka nie „dogaduje się” z obiektywem i obiektyw nie ustawia się na określoną odległość to wprowadza się korektę.
    W D5.1k nie ma opcji korekcji i jak obiektyw będzie miał odchyłkę to fotki nie będą ostre?
    Serwis danego obiektywu i kalibracja. Nic się nie pojawia przy nowym szkle.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

tak, głosowa. . .

oj ludzie ludzie.....

Strona 34 z 104 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów