Close

Strona 44 z 104 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Według mnie na tych zdjęciach nie ma żadnych przepalenie, wręcz przeciwnie wszystko jest poprawnie naświetlone.
    Jednym słowem nie ma się do czego przyczepić, a aparat jest super.

Domyślnie

Polikon TOŚ TY chyba przepału nie widział
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Hmm, nie widzę przepałów, histogram wypada całkiem nieźle Aparat przesadza, nie przejmuj się i rób zdjęcia dalej
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Zdjęcia wyglądają świetnie.
    Zaś jeśli uważasz, że wszystkie są dla ciebie za jasne, zawsze możesz dać korekcję na stałe np: -3 czy -7.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta

Właśnie zresetowałem wszystkie ustawienia, po wyłączałem wszystkie dodatki i pstryknąłem fotkę na zewnątrz, jest dość pochmurno i co widzę, nad nazwą katalogu gdzie zapisano fotkę, napis Prześw. Chociaż nie widać czarnego mrugającego koloru, który wskazuje przepalenie.
    Dobre to było hehehehe. To że pisze tam prześwietlenie to wcale nie znaczy ze zdjęcie jest prześwietlone, tylko to jest informacja dla uzytkownika a jakim trybie wyświetlania obrazu się znajduje. A jezeli nie widac czarnego mrugającego koloru to takich miejsc przepalonych nie ma. Instrukcja się kłania a dokładnie 124 strona.

Domyślnie

witam wszystkich

na dniach zamierzam kupić D5100, czy możecie mi doradzić obiektyw? 18-55 czy 18-105?
    długo się zastanawiałem i przeglądałem to forum i jeszcze niedawno chodziło mi po głowie kupienie D7000 ale opinie nie są pochlebne więc zdecydowałem się na D5100
    jako że jestem bardzo początkujący to nie mam pojęcia jaki mam kupić obiektyw na początek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romiwa Zobacz posta
    na dniach zamierzam kupić D5100, czy możecie mi doradzić obiektyw? 18-55 czy 18-105?
    ja ze swojej strony polecam 18-105, tez wahałem się, co prawda miedzy innymi obiektywami, ale na początek na ten się zdecydowałem, jakosc dobra, zakres ogniskowych ciekawy jak dla takiego amatora jak ja, jak za jego cene dobry wybór uważam,
    zresztą jak zauważyłeś chyba, to na tym forum jest masa topików za, przeciw, porównań 18-105, generalnie ja jestem w tej chwili zadowolony, jeszcze pare miesięcy focenia, jakaś wycieczka i konkretnie sprecyzuję co mi sie przyda innego jasnego

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    ja ze swojej strony polecam 18-105, tez wahałem się, co prawda miedzy innymi obiektywami, ale na początek na ten się zdecydowałem, jakosc dobra, zakres ogniskowych ciekawy jak dla takiego amatora jak ja, jak za jego cene dobry wybór uważam,
    zresztą jak zauważyłeś chyba, to na tym forum jest masa topików za, przeciw, porównań 18-105, generalnie ja jestem w tej chwili zadowolony, jeszcze pare miesięcy focenia, jakaś wycieczka i konkretnie sprecyzuję co mi sie przyda innego jasnego
    otóż to! zgadzam się w pełni z Presley'em !18-105 to chyba najlepsza alternatywa dla początkującego, obiektyw zdecydowanie dobry optycznie i w bardzo dobrej cenie. zdecydowanie lepszy wybór niż 18-55. Nie martw się plastikowym bagnetem bo od starych wyjadaczy wiem, że jako amator który nie zmienia co chwilę szkieł, nie zajedziesz tego bagnetu przez długi czas. po jakimś czasie sam stwierdzisz w jaka ogniskowa jest dla Ciebie najwygodniejsza i będziesz mógł dodać/zmienić szkło na inne.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Tutaj masz fotki. http://www.kruszon.com/fotka2.htm http://www.kruszon.com/fotka3.htm
    Wszystko co białe, elewacje, część chmurek pulsowało na czarno w puszce.
    Jutro będę w Polsce to odwiedzę sklepik gdzie kupiłem to "cudo" to może cosik poradzą. Bo przypuszczam że co przestawiłem i nawet tego nie widzę.
    Takie dziury po kukach w aucie, że strach komentować Twoje zdjęcia
    NEX- 5R

Domyślnie

Właśnie dorwałem się do neta.
    Dzwoniłem do serwisu w sprawie tych przepałów, a właściwie o tych informacjach w puszce o przepałach. I dowiedziałem się jak całkowicie zresetować puszkę, i że tymi informacjami nie trzeba się przejmować. To właściwie, po co są wyświetlane, tego już nie wiedzieli.
    Teraz idę wymienić statyw zakupiony wczoraj, bo puszka na nim lata. To znaczy głowica nie trzyma puszki pomimo skręcenia. I obiorę zamówiony grip od D3,1k zobaczymy jak pasuje do D5,1k a później dostanę podrabiany akumulator EN-EL14, który nie współpracuje z D3,1k i D5,1k, ale może w gripie z jednym oryginałem będzie chodził.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Strona 44 z 104 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów