Close

Strona 30 z 338 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 3379

Domyślnie

a masz to podlaczone do kontrolera SATA II? masz system skonfigurowany pod dysk SSD? U mnie roznica byla kolosalna miedzy SSD i HD. Teraz mam na SSD postawiony system a HDD spiete w RAID 0, wiec wszystkie dyski zapieprzaja zdrowo.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

U mnie jest duża różnica. Przesiadłem się z 7200 na SSD. Nie była to świeża instalka, tylko klon systemu (OS X).
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

U mnie oczywiście również klon systemu z HDD, ale że to istny potwór, choć zadbany, to i widać wielgaśnego kopa nie dostał.

Jasne, że wszelkie czary-mary zostały dokonane, ale jest jak mówiłem.

Powiadają w supporcie OCZ, ze jest dostępny upgrade firmware do 1.33, ale coś mi nie idzie.

Tyle, że nie sądzę żeby to coś zmieniło.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ja wróciłem do pc jak syn marnotrawny z powodu braku oprogramowania no osx - choć ciągle używam maca tam ssd fruwał , przeszczepiłem ssd i wsadziłem do pc lapa .
    Wydajność podskoczyła użytkowanie tez, ssd system i hdd jakoś ogólny zrzut fot i katalogów.
    To nie najnowszy model samsung r/w 200mb max chyba bez trim nawet , Johanan skoro nie widzisz różnicy spróbuj nowa instalacje bez clona , sprawdź ustawienia w biosie hdd AHCI .
    to powinno naprawdę działać dobrze , 1,33 coś tam poprawiał mi poszedł w stacjonarnym bez problemu tylko trza było wyłączyć wsio w Windowsie- jak nie odpal w safe mode i spróbuj update ssd jeszcze raz

mi bootuje sie w okolo 18 sek laptop na ssd vs hdd 40-50 , po pełnej instalacji lighrooma i csa i wszystkich update win7 .
    Popatrz w ustawienia swoje to naprawdę musi działać.
    sprawdź msconfig i zobacz co tez startuje znając producentów tona rzeczy która nie musi w ogóle się odpalać i czuwać .

http://img228.imageshack.us/img228/5694/bootracer.jpg

Darek
    Ostatnio edytowane przez dzygit ; 15-05-2011 o 18:22

Domyślnie

[QUOTE=Johanan;2393041]boć to chodzi toto w Lenovo/QUOTE]

Czyli w laptopie, wiesz, laptopy to nie demony predkosci i do osiagniecia widzialnych efektow potzrebny jest jeszcze RAM i procesor

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiesz Greg77, nie chcę epatować symbolami, ale ten w którym pracuje SSD, to naprawdę nie ułomek.

To laptopowy gigant.

Nie zrozumcie mnie źle, wszystko naprawdę działa szybciej od chwili przeniesienia instalacji na SSD, ale ... nie jest tak komfortowo, jak to sobie obiecywałem po Waszych tu ochach i achach.

ps.
    dzygit, u mnie performance dla dysku w "7", wynosi = 7,7.

... ale i tak tego bardzo nie widzę.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 15-05-2011 o 20:08
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

W ramach wiosennych usprawnień zamieniłem Vertex 2 na 3. Nie to, żeby coś wolno działało, lecz potrzebowałem również wstawić SDD do Maca. instalacja szła bez problemów i dopiero jak spróbowałem załadować nowy firmware 1.06 dowiedziałem się, iż nie można tego zrobić z dyskiem systemowym (Vertex 2 nie ma takich ograniczeń).
    Podłączyłem stary HDD z Windows i załadowałem nowy firmware. Przy okazji przypomniałem sobie, jak to komputer działał przed przejściem na SDD
    Poniżej co z V3 128GB można wydusić:

Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan;2393444
    [B
    dzygit[/B], u mnie performance dla dysku w "7", wynosi = 7,7.

... ale i tak tego bardzo nie widzę.
    widze ze poszli do przodu ale vertex 3 robi wrazenie , na versji 2 mam podobie tylko ze w rajdzie

[/quote]

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Parę słów ludzkim językiem dla osób przesiadających się na dyski SSD:

http://www.chip.pl/artykuly/porady/2...?b_start:int=0

Tekst stary, ale ciągle aktualny.

No i jeszcze mała porada dla osób, które nie mogą zrezygnować z pracy na okienkach XP.

Radzę partycjonować dysk przed postawieniem XP z płyty instalacyjnej "siódemki" i stosować "trimer" w rodzaju np. Solid State Doctor, to wówczas system powinien działać bez niespodzianek, a dysk pożyje dłużej.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

czy ktoś zna jakąś sensowną alternatywę dla Intela 310? ma mieć 80 lub więcej GB no i rozsądną cenę.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 30 z 338 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów