Close

Strona 119 z 120 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

W końcu zawiozłem szkiełko do serwisu, facet cyknął kilka fotek po czym wyszedł do innego pomieszczenia. Wróciwszy po kilku minutach wklepał coś do systemu, poinformował mnie iż szkiełko kwalifikuje się do naprawy Po czterech dniach otrzymałem info o zakończonej naprawie - woow, tak szybko..bomba) przyjeżdżam, odbieram i co, nico:/ sprzęt nadal wibruje (mniej niż przed oddaniem do naprawy ale jednak), nadal nieprzyjemnie cyka AF.. ręce mi opadły ot co.
    Wracając wstąpiłem do ABfoto, wkręciłem nówkę sztukę, parę fotek zrobiłem - wszystko cacy, gra i bucy
    Jak gadać z tym nieszczęsnym serwisem, podpowiedzcie proszę

Domyślnie

gn0m: wyślij do serwisu w Niemczech - polecam wstępnie Dusseldorf. Wysłałem szkło do naprawy w czwartek 31.03, dotarło w poniedziałek a dzisiaj (07.04) nadali przesyłkę z naprawionym szkłem.
    Na bieżąco informują o statusie naprawy, wysyłają kosztorys do zatwierdzenia zanim zaczną naprawiać. Platność kartą, przelewem albo Paypal.
    Wady: za transport płaci klient i o ile przesyłka z Niemiec to 42 EUR; to DHL naciął mnie na 550 PLN za ubezpieczony karton z puszką i szkłem z PL do D.
    Na początku napisałem że polecam "wstępnie" - na razie tylko na podstawie opinii w necie i kontaktów jako że szkło dostane najwcześniej jutro lub pojutrze i dopiero wtedy sprawdzę co i jak z fachowością.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

dzięki za szybką odpowiedź, zaraz uderzę do nich.

Domyślnie

www.nikonrepair.de

U mnie nie działał kreator formularza w PDF z ich strony, więc zgodnie z zaleceniem wysłałem im email z opisem problemu a do paczki wsadziłem kartkę z opisem sprzętu, problemu, adresem zwrotnym itp itd
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

u mnie nie działa pod Iexplorerem, pod Operą działa

Domyślnie

Mam takie pytanie,kupiłem to szkło i mam 10 dni na jego ewentualne odesłanie.Pierwsze testy ok, 70 - 200 świetnie, od 250 - 300 jest wyraźnie słabszy, ale z tego zdawałem sobie sprawę, AF pewny i szybki, choć parę razy też się zgubił, ale to chyba bardziej wina d 90. Mam pytanie, czy przy włączonej VR jej aktywacji przez przyciśnięcie spustu migawki w Waszych egzemplarzach słychać wyraźne kliknięcie? Wiem, niby nic, ale używając nikkora 18 - 105 aktywacja włączonej VR następowała bezszelestnie? dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucas79 Zobacz posta
    Mam pytanie, czy przy włączonej VR jej aktywacji przez przyciśnięcie spustu migawki w Waszych egzemplarzach słychać wyraźne kliknięcie? Wiem, niby nic, ale używając nikkora 18 - 105 aktywacja włączonej VR następowała bezszelestnie? dzięki
    u mnie w N18-200VR i N105VR słychać wyraźne (choć ciche) kliknięcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucas79 Zobacz posta
    Mam takie pytanie,kupiłem to szkło i mam 10 dni na jego ewentualne odesłanie.Pierwsze testy ok, 70 - 200 świetnie, od 250 - 300 jest wyraźnie słabszy, ale z tego zdawałem sobie sprawę, AF pewny i szybki, choć parę razy też się zgubił, ale to chyba bardziej wina d 90. Mam pytanie, czy przy włączonej VR jej aktywacji przez przyciśnięcie spustu migawki w Waszych egzemplarzach słychać wyraźne kliknięcie? Wiem, niby nic, ale używając nikkora 18 - 105 aktywacja włączonej VR następowała bezszelestnie? dzięki
    W moim N70-300VR słychać. W N18-105 jest inny VR.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Czyli nie ma co panikować dziękuję.

Domyślnie

Nie ma co panikować. Powiem więcej. W tych samych modelach np. N70-300VR ale w różnych egzemplarzach "odgłosy" wydawane przez VR mogą się nieznacznie różnić. I też jest to normalne.
    Pozdr.
    p.s. N70-300VR to fajne szkło.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 119 z 120 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów