boks Nikona 20h przed otwarciem
źródło: http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Szukaj
boks Nikona 20h przed otwarciem
źródło: http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Brak śladów po pomidorach świadczy o tzw. fake :P
Nie uwierzę, jak nie zobaczę
I jeszcze serwis...
Ostatnio edytowane przez Marek ; 13-04-2011 o 22:51
serwis ma miec bodaj hasło "jestem dla ciebie", czy coś w ten deseń![]()
Tłumacząc tego newsa z polskiego na nasze: tym razem nie będzie możliwości testowania szkieł Sigmy na stoisku na Targach - tak więc ci, którzy przyjadą w sobotę, będą musieli obejść się smakiem
Nie ma tego dobrego, co by na złe nie wyszło... Wygląda na to, że przynajmniej dwie z wystawiających się firm (drugą jest jeden z miesięczników o fotografii, organizujący w tym czasie zlot czytelników), z powodów których można się domyślać, tym razem potraktowały swoją obecność w boksie na Targach jedynie jako zajawkę, prawdziwą, większą imprezę organizując gdzie indziej.
Zostaje stoisko Sony, w poprzednim roku skażone wiszącymi w powietrzu tonami testosteronuSamsung zaś miał fajne modelki. Do Nikona jakoś trudno mi się przekonać, po wpadkach z D5000 i D7000. Tak więc szkoda, bo liczyłem głównie na Sigmę, a w piątek pracuję...
Ostatnio edytowane przez marcogk ; 14-04-2011 o 17:25
podpis niezgodny z regulaminem forum
Kilka słów na gorąco po pierwszym dniu targów. Moim zdaniem następuje tendencja spadkowa jeżeli chodzi o wystawców. Widać cięcie kosztów. Można na pewno nawiązać kontakty handlowe.
Najwięcej odwiedzających było chyba na stoisku Panasonica z racji niebieskiej modelki pozującej topless.
Miło zaskoczył Nikon. Były topowe szkła do sprawdzenia (brakowało 200mm/2,0). Można był podpiąć i potestować na dwóch miłych modelkach. I teraz chyba największa niespodzianka... SERWIS.
W moim przypadku wymieniono wszystkie gumy w body (D700), wyczyszczono i zmapowano matrycę, sprawdzono czy wszystkie podzespoły działają prawidłowo specjalnym programem. Wymienniono również gumy w 24-70/2,8 Można było porozmawiać o ewentualnych problemach z użytkowaniem sprzętu. Wszystko oczywiście gratis! Jestem naprawdę mile zaskoczony i oby to była jaskółka co czyni wiosnę w serwisie....
Jedna uwaga - jeżeli chcielibyście skorzystać z tego dobrodziejstwa musicie się uzbroić w cierpliwość.... To trochę trwa...
Skontaktuj się z nami