Close

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 187
    Gammsky
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    Moim zdaniem lepiej w piątek. Sobota to ostatni dzień targów i często brakuje materiałów reklamowych, gadżetów i innych takich.... Poza tym wszyscy są zmęczeni i myślą o powrocie do domu.
    Plusem natomiast jest to, że można coś kupić w dobrej cenie. Np. Lowepro wyprzedaje swoje produkty wystawowe po atrakcyjnej cenie.

A najlepiej pojawić się w czwartek
    Jednak wolę soboty ze względu na gadżety :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    W tamtym roku był NPS tylko z Nikona, a Sony zawsze wymiata na targach.

Będę 16tego, koło 10 na miejscu. Muszę wziąć namiar na tę firmę co takie czaderskie ramki robi do zdjęć z drewna itd.
    jakie czaderskie ramki? Jaka firma? Sam poszukuję fajnych ramek...

Jeśli ktoś jedzie na targi w piątek przez Włocławek, to proszę o info gdyby znalazło się wolne miejsce.
    Ostatnio edytowane przez ulmus102 ; 04-04-2011 o 18:35
    D7000 + N18-105; Czajka II

Domyślnie

Firma nazywa się Feniks. Robią ramy ze starego drewna, papier retro, zaproszenia, opakowania ozdobne i inne retro-vintage-stylowe produkty. Rok temu można było sobie wydrukować swoje zdjęcie na tym retropapierze (ich pracownik obrabia te zdjęcia na "miekką sepię", trwa to 5 minut albo więcej, nie pamiętam, mnie to zajęło 5 minut). Ale wadą było oczekiwanie - jakieś 2-3 h. Na początku te ramki wydają się fajne i w ogóle. Ostatecznie to tandeciarstwo. No, ale kto co lubi, wolna wola i jest wybór.
    Jeśli ktoś jedzie w konkretnym celu (ramki, passpartout, itd.), to najlepiej kupić od razu. Potem wiele firm robi olewkę i nawet nie odpowiada na majle [część stron nawet nie działa, mejle też]. Piątek jest dla profeski, wiele firm nie prowadzi wtedy produktów i nie można było kupić ich "od ręki".

Czy ktoś wie, kogo znanego zaprosi Sony w tym roku [liczę na Martynę Wojciechowską]?

A mnie zastanawia że wejściówka dla pro kosztuje 30/20 zł a dla reszty tylko 10, wiem że to na trzy dni ale co tam robić tyle czasu?
    1. Pro nie liczą takich drobniaków, hy hy. 2. wielu "pro", którzy jednak płacą to "bezfirmowcy", 3. doświadczeni "zakładowcy" i tak wchodzą za darmo, 4. bo dostają zaproszenia od wystawców.

Np. Lowepro wyprzedaje swoje produkty wystawowe po atrakcyjnej cenie.
    Być może, ale rok temu kilka osób na canon-board.info opisywało, że niektórzy dystrybutorzy lub wystawcy dość drastycznie podnieśli ceny i szukali frajerów. Np. na piętrze ktoś sprzedawał taką samą torbę o stówkę taniej niż producent. Jakoś tak.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa, lewa, lewa!

Domyślnie

Targi mnie ominą, spotkanie też - wyjazd akurat w tym terminie Liczę za to na jakąś solidną foto i video relacje
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Kilka informacji na temat eventu organizowanego przez firmę K-consult

15 kwietnia o 16:00, Państwowa Wyższa Szkoła FIlmowa, Telewizyjna i Teatralna im. L. Schillera w Łodz
    informacji Jak co roku nie może nas zabraknąć na targach fotograficznych w Łodzi. Tym razem naszej obecności będzie towarzyszyć spektakularny Show fotograficzno-filmowy. Stoisko na targach oczywiście obowiązkowe. Jednakże nie będzie ono tak duże jak dotychczas i będzie spełniało trochę inną rolę… przede wszystkim informacyjną. Czas na coś nowego, „innowacyjnego”… 15 kwietnia br. w godzinach 16.00-21.00 będziemy „rządzić” w hali Łódzkiej Wy...ższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera. Eventowi będzie towarzyszyć klimat filmowo-fotograficzny. Z hali targowej osoby zaproszone i chętne do wzięcia udziały w evencie będą przewożone samochodami 8-10 osobowymi, którymi ekipy filmowe jeżdżą na co dzień na plan. Można się w nich spotkać z plakietkami przymocowanymi do siedzeń, np. „kierownik produkcji”. Z pewnością sama droga do Łódzkiej filmówki wprowadzi uczestników w filmowy klimat. Na miejscu na uczestników będzie czekała „szklaneczka” piwa, a jako zagryzka nachosy w meksykańskim stylu. Studenci szkoły filmowej pod okiem Tomka Podsiadłego, który już nie raz prowadził nasze imprezy targowe, przygotują scenki filmowe między innymi z takich filmów jak Romeo i Julia, Desperados, Dracula, Zorro i Piraci z Karaibów. Oczywiście nie zdradzamy wszystkich tytułów, pozostawiając wątek niepewności i ciekawości. Aktorzy zostaną profesjonalnie przygotowani przez charakteryzatora i kostiumografa, co z pewnością wpłynie na zrobienie piorunującego wrażenie. Dodatkowo fantastyczna sceneria i piękne kadry również zagwarantują możliwość zrobienia nietypowych zdjęć. Dla naszych szczególnych klientów przygotowany zostanie Vip Room z cateringiem i alkoholem. Na takim wydarzeniu nie może zabraknąć oczywiście wypożyczalni Sigma ProCentrum, która będzie stwarzać niepowtarzalną okazję do wypróbowania obiektywu i uwiecznienia mrocznego bądź romantycznego klimatu scenografii, pokazów aktorskich oraz pozujących modeli. Wszystkich naszych gości zaprosimy na uroczystą galę, na której statuetkami i bonami o wartości 2 000 zł na produkty z naszej oferty, nagrodzimy zwycięzców każdej z kategorii konkursu Photo Prestige. Konkurs rozpoczął się 7 marca i potrwa do 10 kwietnia. Podzielony został na 4 kategorie, w których każdy z uczestników może przesłać maksymalnie 6 zdjęć. Kategorie konkursowe to: Kadr z życia codziennego, Przyroda w obiektywie, Sportowa rywalizacja, W centrum wydarzeń. Już 15 kwietnia dowiemy się, kto oczarował nas swoim spojrzeniem i w nietypowy sposób przedstawił to, co nas bawi, zaskakuje i doprowadza do łez. ZAPRASZAMY SERDECZNIE! Już 15 kwietnia w łódzkiej filmówce!
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie Mam wolne miejsce.

Wybieram się na te targi tak na 99% w sobotę 16. Najprawdopodobniej jeszcze dwa miejsca wolne w samochodzie będę miał. Jadę z Chrzanowa jak ktoś chętny to może się zabrać.
    Nikon puszka, Nikon lampa, Nikkor szkiełka.

Domyślnie

Kiedy spijamy razem piwko? Macie jakieś szczególne wymagania? Na targach czy juz po? No i który dzień wybieramy?
    Ja proponuje czwartek lub piątek - sobotę niestety mam pracującą....
    A może Piotr coś zaproponuje?

Na planie Nikon ma stoisko nie najmniejsze, ciekawe jak będzie z zawartością....
    Ostatnio edytowane przez Marek ; 11-04-2011 o 15:30

Domyślnie

Bardziej w temacie przedmiotu targów, informacja dla wszystkich zainteresowanych systemami stabilizacji obrazu (głównie w kamerach, ale a nuż czyta to jakiś filmowiec - jednym z wystawców będzie firma Winmar, która od niedawna jest jedynym w Polsce przedstawicielem marki Glidecam, czyli sprzętu do stabilizacji właśnie. Będzie można wypróbować możliwości tego systemu na żywo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta

Na planie Nikon ma stoisko nie najmniejsze, ciekawe jak będzie z zawartością....
    widac z planu ze w tym roku NIKON szaleje stoisko większe od sony i sigmy ładnie
    D700,D300S+SB-900+N50/1.8+N17-55/2.8
    SI VIS PACEM PARA BELLUM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rocky_gt Zobacz posta
    widac z planu ze w tym roku NIKON szaleje stoisko większe od sony i sigmy ładnie
    No wchodzą z grubej rury od razu Mam nadzieję, ze w tym roku już nic mi nie przeszkodzi w odwiedzeniu targów.
    A7RII/24/35/85

Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów