Ja Ci powiem jeszcze tak. Co byś nie wybrał radzę się pospieszyć. Mało, że ceny idą w górę, to zaczyna brakować towaru. Ja już w czwartym sklepie szukam NIKKOR 85 mm f/3.5 AF-S DX Micro ED VR. Czekam teraz na potwierdzenie realizacji albo informację, że zabrakło. Body tak szybko się pewnie się nie skończą ale zaczyna się sezon i będzie towaru brakowało. Tym bardziej, że znowu były wstrząsy i to silne w Japonii, a Nikon już zapowiedział co najmniej 3 miesięczną przerwę w dostawach. Nawet nie chcę myśleć, jakie będą ceny po takim wyposzczeniu rynku.
Jęsli chodzi o wybór modelu, to też miałem taki dylemat. Wybrałem d300s i nie żałuję. Świetna puszka z olbrzymimi możliwościami, świetnym obrazkiem i użytecznym iso 3200, a do wydruku A4 można nawet pokusić się o 6400 w zależności od fotografowanej sceny. Do wspomnianej wartości 3200 i wydruku do formatu A4 moim zdaniem różnicy miedzy D7k, a 300s nie zauważysz. Przy tym fotki z d300s mniej "ważą", dostaniesz świetny af, świetną ergonomię (chyba, że wolisz małe aparaty), bank ustawień osobistych - 4 możliwości w stosunku do 2 na pokrętle w d7k. Jedynie nagrywaniem video d300s przegrywa ale dla mnie to nie ma żadnego znaczenia (nawet jeszcze nie wypróbowałem tej opcji).
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami