Close

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 140

Wątek: d7000 czy d300s

Question d7000 czy d300s

jako że to mój pierwszy post więc wypada się przywitać więc witam wszystkich użytkowników tego forum i od razu przejdźmy do rzeczy. Posiadam D5000 którego aktualnie sprzedaje żeby kupić ....... no właśnie i tu cały problem czy d7000 czy d300s prosił bym obiektywnie doradzić który jest po prostu lepszy. Fotografuje praktycznie wszystko zależy na co mam ochotę od jakiś krajobrazów po zwierzęta, portrety że tak powiem zależy od humoru albo co się ciekawego akurat nawinie .

Domyślnie

post pierwszy i byc moze ostatni. jak sie postarasz to znajdziesz stosowny watek na forum.

Domyślnie

D7000 - lepsza jakość obrazka
    D300s - szybszy, większy.

Domyślnie

właśnie szukałem i za bardzo nie wiedziałem gdzie to wrzucić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Binio90 Zobacz posta
    właśnie szukałem i za bardzo nie wiedziałem gdzie to wrzucić.
    "Najczęstsze kłamstwo w internecie? Szukałem, nie znalazłem."
    Chociażby tu:http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=158077 - dalej szukaj sam.

Domyślnie

może zamiast odsyłać do jakiś wątków gdzie nawet nie ma żadnych istotnych informacji to by ktoś doradził jaki wybrać aparat z tych dwóch modeli.

Domyślnie

Binio, w wolnej chwili weź sobie kartkę i spisz na niej wszystkie powody, dla których pozbywasz się D5000. Jakich zdjęć nie zdołałeś zrobić z powodu ograniczeń sprzętowych swojego korpusu? A może brakowało Ci szerokiego lub długiego końca w posiadanych obiektywach i nowa puszka nic tu nie zmieni? Przeszkadzał Ci powolny AF czy jakość obrazka? D300s nie da lepszego niż D5000, więc tu nic nie zwojujesz kupując trzy razy droższą puszkę. Zorientuj się też, który korpus robi większe wrażenie na dziewczynach.
    Jak już sobie zestawisz istniejące ograniczenia D5000 z możliwościami nowego sprzętu, to raczej nie będziesz miał problemów z wyborem.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pieczarek Zobacz posta
    Binio, w wolnej chwili weź sobie kartkę i spisz na niej wszystkie powody, dla których pozbywasz się D5000.
    wystarczy chyba jeden, brak śrubokręta

Za: Seeth D7000 - lepsza jakość obrazka; D300s - szybszy, większy i celniejszy ;P

Zobacz jak Ci leży w łapie i tyle.
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

czyli d300s jest lepszy do fotografii reporterskiej ( albo gdzieś gdzie jest jakiś ruch i dynamizm ) a d7000 do krajobrazów i portretów ( do zdjęć bardziej statycznych ) ??

Domyślnie

Można to i tak uogólnić.

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów