Close

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 199

Domyślnie

nie wiem po ile kupowaliście te lampy, ale na aldrogo sa po 200zł z 2 letnią gwarancją - nie znam szczegółów, ale myślę że są sprawdzane przed sprzedażą.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

Po 226 to widziałem, ale po 200 chyba nie bardzo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seba Zobacz posta
    nie wiem po ile kupowaliście te lampy, ale na aldrogo sa po 200zł z 2 letnią gwarancją - nie znam szczegółów, ale myślę że są sprawdzane przed sprzedażą.
    Kupowałem w Mega-pixel zamiennik uchwytu statywowego do obiektywu. Pierwszy przyszedł krzywy, jak nos Baby Jagi. Odesłałem z reklamacją. Po 2 tygodniach przyszedł drugi, jeszcze bardziej krzywy, a na dodatek z uszkodzoną śrubą. Mimo, że pakowane w torebkę foliową, nikt nie przyjrzał się, czy na reklamację nie wysyłają kolejnego bubla.

Dlatego, śmiem twierdzić, że nikt niczego nie sprawdza, przed wysyłką.

Zresztą, jak takie sprawdzanie miałoby wyglądać? Naładować baterię, błysnąć, działa, wysyłam do klienta i tyle. Jak sprawdzić, czy przestanie błyskać po miesiącu używania?

Kupowanie na ebay, czy u polskich dystrybutorów jest obarczone tym samym ryzykiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Kupowanie na ebay, czy u polskich dystrybutorów jest obarczone tym samym ryzykiem.
    Pytanie tylko czy lepiej dołożyć 80 zł i mieć gwarancję czy kupić taniej z Hongkongu Ja już wiem, że nie warto oszczędzać.

Domyślnie

Moim zdaniem ryzyko, czy z pl, czy z hk jest dokładnie takie samo. Przecież to wyleciało z pod tych samych łapek w chinach. Wszystko kwestia szczęścia/pecha. Może się wydawać, że w przypadku pl może być łatwiej odzyskać kasę/nowy towar ale myślę, że to złudne. Z doświadczenia wiem, że jakiekolwiek formy reklamacji w pl zazwyczaj spotykają się ze sporą dozą niechęci. W końcu muszą sprowadzić sprzęt, zapłacić cło itp. W hk to jest totalna masówka i nikt się nie przejmuje jedną lampką i myślę, że bez problemu wysyłają nowy sprzęt.

samson09 a kto powiedział że kupując w hk nie ma gwarancji?
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Pytanie tylko czy lepiej dołożyć 80 zł i mieć gwarancję czy kupić taniej z Hongkongu Ja już wiem, że nie warto oszczędzać.
    Wysyłka do HK poleconym listem do 1 kg kosztuje 27,10. Reklamacje są załatwiane w sposób normalny (bez dyskusji, sugestii, wybrzydzania itp), tylko trzeba czekać...

Domyślnie

Moim zdaniem warto poczekać kilka dni i zaoszczędzić 80 PLN. Jak ktoś nie może sobie pozwolić na kilka dni czekania, to się w ogóle za taki sprzęt nie zabiera :]
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

ciekawostka jest taka, że jak kupicie w hongkongu to macie 1 rok gwarancji, ciekawe teraz jak ktoś kto sprzedaje w PL ma 2 lata gwarancji, albo bierze sam na klatę ten +1 rok bo ustawa, unia itd... czy ufa na tyle że te lampy po prostu muszą działać.

sam myślałem nad kupnem tych lamp, przynajmniej 2x do zestawu - ale teraz mocno myślę czy na pewno warto po opisanych sytuacjach kolegów z forum . Jednak myślę że to może jakaś felerna partia - z innych źródeł wyczytałem że są wersje young oryginalne i są wersję podróby - tylko ... jak można podrabiać chińskie taniości? tego nie rozumiem.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

Osobiście odradzam zakupy przez ebay, ze względu właśnie na gwarancję, przez ostatnie pół roku trzykrotnie zamawiałem te lampy, łącznie cztery sztuki, na dzień dzisiejszy działają tylko dwie... cena jest bardzo zachęcająca, ale liczby mówią same za siebie, połowa kupionych lamp po paru użyciach przestaje błyskać, trzeba mieć chyba dużo szczęścia, żeby trafić egzemplarz, kótóry wytrzyma więcej niż kilka sesji - ponoć są osoby które korzystaja dłuższy czas i nic złego się nie dzieje.
    Niemniej jednak, jeśli wysyłka lampy do Chin kosztuje zgodnie z cennikiem Poczty Polskiej 89zł,to się nie opłaca. Awaryjność YN jest moim zdaniem bardzo duża i jeśli już koniecznie musisz kupic tę lampę, to polecam z gwarancją, ja na 100% już się nie zdecyduje na kupno kolejnej sztuki, a tym bardziej z Chin.

Domyślnie

Ciekawy jestem jak jest realizowana taka "dwuletnia gwarancja" sprzedawców na adrogo. Pisałem już jakiś rok temu że nie wyobrażam sobie kupowania w pl tego, co różni się od towaru z ebay tylko dwukrotnie wyższą ceną.
    Chciałbym widzieć realizację takiej "dwuletniej" gwarancji. Zawsze potem winny jest użytkownik sprzętu. W pl kupuję tylko to, co naprawdę warto kupić w pl, interesy przez ebay to o niebo wyższy poziom kultury z tego, co zdążyłem się zorientować a towar ten sam.

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów