Close

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 199

Domyślnie YongNuo YN-460 II

Ja już zakupiłem swoją lampę z pomocą użytkowników tego forum, więc teraz pytam w imieniu kolegi Czy brak trybu auto w lampie YongNuo YN-460 II jest wielką wadą? Czy ustawianie lampy manualnie przysporzy dużo problemów? Co ogólnie sądzicie o tej lampie?

Domyślnie

Zależy do czego chcesz jej używać. Jeżeli chcesz używać jej do świecenia ze statywu to wtedy zupełnie to nie przeszkadza. A jeżeli chcesz używać jako lampę na aparat i robić tym jakieś reportaże grubsze niż imieniny wujka to może być ciężko z racji tego, że co chwila będziesz musiał zmieniać ustawienia, czy to przysłonę czy moc lampy i to może uniemożliwić szybkie zrobienie zdjęcia w najważniejszym momencie.

A poza tym, lampa całkiem fajna do strobingu. Dość mocna, szybko się ładuje. Jak na taką tanią lampkę to jest bardzo fajna moim zdaniem. Nie używałem jej jeszcze jakoś bardzo mocno, więc nie powiem nic na temat przegrzewania itd., ale pierwsze wrażenia ok całkiem.

Domyślnie

Kolega mówi, że będzie jej używał z D80 i chce robić zdjęcia ludzi w plenerze, ale też w pomieszczeniach, powiedzmy jakieś portrety oraz od czasu do czasu imieniny itp. Czy jeśli będzie odbijał od np. od sufitu to też zachodzi tak częsta konieczność zmiany ustawień lampy?

Domyślnie

do używania na aparacie nie polecam ani koledze, ani tobie, skoro jesteście na etapie zadawania "takich" pytań.

trzeba kupić lampę z pracującą w iTTL (może być yn, może być nissin, może być metz, może być nikon - zależy ile jest kasy).

yn-460 ma praktyczne zastosowanie jako lampa poza aparatem, ustawiana ręcznie. z aparatu też odpali, od sufitu odbije, ale zanim dobrze ręcznie ustawisz moc, model umrze z starości. a młodzi skończą wesele i pojadą na miodowy.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Tak też myślałem, przekaże koledze że jednak warto dołożyć do Nissina Di622 II którego sam posiadam.

Domyślnie

jako lampa na aparacie - np na imprezy - zdecydowanie warto.
    grim&evil

Domyślnie

Mógł by mi ktoś podać od których użytkowników z honk kongu kupowaliście na e-bayu yongnuo? Chciałem sobie zamówić 2 lampy i rf-602 z 3 wyzwalaczami. Jak z cłem płaciliście?

Domyślnie

ja brałem wsio na allegro.
    grim&evil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fear Zobacz posta
    Mógł by mi ktoś podać od których użytkowników z honk kongu kupowaliście na e-bayu yongnuo? Chciałem sobie zamówić 2 lampy i rf-602 z 3 wyzwalaczami. Jak z cłem płaciliście?
    Konto producenta: http://myworld.ebay.com/hkyongnuophotoequipment/.

EDIT: Sklepik w kraju, dostajesz gwarancje, lecz oczywiście cena wyższa: http://www.mega-pixel.pl/
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Różnica w cenie jest znacząca a dla studenta to istotne zwłaszcza, że nie potrzebuje sprzętu na już.

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów