Close

Strona 65 z 121 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Myślę, że takie coś przyda sie wielu użytkownikom, ale nie mogę wypowiadać sie za innych. Podkreślam jesli takie coś nie sprawi kłopotu jestem jak najbardziej na tak

aczkolwiek błąd wyrównania pojawia sie rzadko
    de czysta i szkua

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.3.12 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

Domyślnie

Właśnie zarejestrowałem się na tym forum (między innymi specjalnie dla tego komentarza). Przeczytałem cały temat od deski do deski (fajne doświadczenie widzieć jak coś się rozwija od początku). Przetestowałem sobie programik i powiem tak REWELACJA - efekty końcowe świetne. Normalnie nie mam się do czego przyczepić co już nie było by na tym forum. W porównaniu z pozostałymi programami dostępnymi na rynku SNS został moim nr 1. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł wnieść jakiś wkład w rozwój i coś sensownego zaproponować bo teraz intensywnie zamierzam korzystać z tego cudeńka. Pozdrawiam

Domyślnie

A ja tylko tak krótko...
    UWIELBIAM TEN PROGRAMIK !!

Co zauważyłem - korzystam z wersji Lite 1.3.10.. Przy składaniu HDRa z 3 ekspozycji po 0.69 EV różnicy zauważyłem wyłażące spore szumy. czy coś da się z tym zrobić ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Co zauważyłem - korzystam z wersji Lite 1.3.10.. Przy składaniu HDRa z 3 ekspozycji po 0.69 EV różnicy zauważyłem wyłażące spore szumy. czy coś da się z tym zrobić ??
    Jaki aparat, jakie parametry ekspozycji?
    Jeżeli szumy są w cieniach, to zalecam zwiększyć krok korekty np. do 2ev, lub zwiększyć ilość rejestrowanych ekspozycji.

Domyślnie

D300s 1/250 f/8 ISO 200... z tego wywołane 3 JPGi z różnicami ekspozycji jak powyżej
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Wielokrotną ekspozycję stosuje się także po to, aby redukować szum w ciemnych partiach obrazu. Jednakże działa to tylko wtedy, gdy strzela się kilka zdjęć z korektami ekspozycji, a nie wywołuje się kilka zdjęć z jednego RAWa. Jeżeli chcesz zachować niski poziom szumu w cieniach, powinieneś wykonywać kilka zdjęć zamiast jednego. Jeżeli operujesz na jednym pliku RAW pozostaje jedynie programowe odszumianie.

Domyślnie

Bardzo fajny program, wczoraj pobrałem wersje Lite i testuję. Do tej pory używałem EnfuseGUI.
    Sns-hdr daje wizualnie lepsze efekty z jedną uwagą - obraz bardziej szumi niż ten z EnfuseGUI. Może dlatego, że wynikowe zdjęcie jest jakby ostrzejsze i bardziej kontrastowe?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Bardzo fajny program, wczoraj pobrałem wersje Lite i testuję. Do tej pory używałem EnfuseGUI.
    Sns-hdr daje wizualnie lepsze efekty z jedną uwagą - obraz bardziej szumi niż ten z EnfuseGUI. Może dlatego, że wynikowe zdjęcie jest jakby ostrzejsze i bardziej kontrastowe?
    Tak, podbicie kontrastu średniego wzmacnia szum.
    Jeżeli chcesz porównać poziom szumu z Enfuse, przetwórz obrazy z aktywnym profilem Neutral i nie wyłączaj opcji usuwania duchów (opcja ta redukuje szum).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Wielokrotną ekspozycję stosuje się także po to, aby redukować szum w ciemnych partiach obrazu. Jednakże działa to tylko wtedy, gdy strzela się kilka zdjęć z korektami ekspozycji, a nie wywołuje się kilka zdjęć z jednego RAWa. Jeżeli chcesz zachować niski poziom szumu w cieniach, powinieneś wykonywać kilka zdjęć zamiast jednego.
    Przydałoby się mieć aparat z więcej niż 3 klatkami braketingu. 3 nie zawsze wystarczą, a ustawiać dodatkowe ekspozycje ręcznie nie zawsze jest czas albo warunki.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 65 z 121 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów