Nie panorama 360 tylko tryb panoramy.
Krawędzie zdjęcia będą miały tą samą jasność, kontrast, kolorystykę i inne parametry potrzebne to złożenia panoramy cylindrycznej tak, żeby nie było widać łączenia.
Szukaj
Nie panorama 360 tylko tryb panoramy.
Krawędzie zdjęcia będą miały tą samą jasność, kontrast, kolorystykę i inne parametry potrzebne to złożenia panoramy cylindrycznej tak, żeby nie było widać łączenia.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Doprecyzowując to: 360 Panorama mode.
Dziękuję za bardzo szybką odpowiedź ,może się przydać ta funkcja.
D90 szkiełka i błyskotki
Hej Pebalu, jak tam prace nad maskami idą?,![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Taki ton wypowiedzi pod adresem autora rewelacyjnego narzędzia udostępnianego też za darmo to zwykłe chamstwo...Może to Ty powinieneś doprecyzować o co chodzi z tymi maskami? Przejrzałem ostatnie naście stron tego tematu i poza zapowiedziami ich wprowadzenia i entuzjastycznych "czekamy" nie wiem o co z nimi chodzi, myślałem, że już je mam. Napisałeś, że system masek ma być inteligentny, mam nadzieję że ich IQ będzie odpowiednio wysokie...Starsze wersje programu nie wspierają masek, więc nie bardzo wiem co masz na myśli. Możesz doprecyzować?
Z mobila wysłane.
Poszukując programu do HDR przetestowałem kilka produktów. Najbardziej przypadł mi do gustu sns-hdr. Przede wszystkim za przemyślany interfejs i znakomite efekty końcowe. To w czym wyróżnia się na plus wśród konkurentów to znakomite odwzorowanie szczegółów. Praktycznie nie traci nic z ostrości oryginałów.
To co moim zdaniem można by poprawić to algorytm odszumiania, który przynajmniej w przypadku zdjęć z którymi walczyłem pozostawia dość znaczne zaszumienie (szczególnie w najbardziej wyrazistych presetach).
Być może jest ale nie odnalazłem możliwości wskazania presetu (bądź innych bardziej zaawansowanych opcji) w przetwarzaniu wsadowym. Jako, że zajmuję się nieco timelapsami ten moduł bardzo przypadł mi do gustu i wydaje mi się, iż gdyby autor bardziej rozbudował program w tym kierunku zyskałby z pewnością nowe grono entuzjastów. Super byłoby np. dodanie modułu łączącego pliki zdjęć w film avi z dowolną ilościa klatek - jak np darmowy Photolapse. Wiem, wiem sns-hdr to nie program do tiemlapsów ale może autor zechce rozwinąć swój produkt także w tym kierunku.
Pozdrawiam, Piotr
Możesz podesłać mi jakiś przykład?
To jest bardzo proste - wybierz preset i odpal przetwarzanie wsadowe.
Do modułu przetwarzania wsadowego przekazywany jest aktualny zestaw parametrów (ustawiony przed odpaleniem przetwarzania). Zalecam następujące kroki postępowania:
1. Wczytanie do programu jednego obrazu z zestawu.
2. Ustawienie parametrów.
3. Odpalenie przetwarzania wsadowego.
Myślałem już o tym jakiś czas temu i nawet zgłębiłem temat od strony programowej. Taka funkcjonalność pojawi się w wersji 1.5 programu.
Wielkie dzięki za cenne odpowiedzi
Chętnie tylko plik wynikowy ma 70MB, może masz jakiś FTP?
Super, czy jest może jakiś wstępny termin wydania tej wersji? Czy kupują teraz najnowsza 1.3.13 będę miał prawo do updateu do 1.5? Jeśli tak to odpłatnie czy nie?Zamieszczone przez Pebal
Jeśliby dodać jeszcze możliwość zmiany rozdzielczość plików w przetwarzaniu wsadowym to byłby kompletny kombajn do TL![]()
Trzymam kciuki za projekt![]()
Odpowiem za Pebala.
Załaduj na www.wrzuc.to i podaj linkę Pebalowi.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Skontaktuj się z nami