Myślę, że takie coś przyda sie wielu użytkownikom, ale nie mogę wypowiadać sie za innych. Podkreślam jesli takie coś nie sprawi kłopotu jestem jak najbardziej na tak
aczkolwiek błąd wyrównania pojawia sie rzadko
Szukaj
Myślę, że takie coś przyda sie wielu użytkownikom, ale nie mogę wypowiadać sie za innych. Podkreślam jesli takie coś nie sprawi kłopotu jestem jak najbardziej na tak
aczkolwiek błąd wyrównania pojawia sie rzadko
de czysta i szkua
Dostępna jest wersja 1.3.12 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
Właśnie zarejestrowałem się na tym forum (między innymi specjalnie dla tego komentarza). Przeczytałem cały temat od deski do deski (fajne doświadczenie widzieć jak coś się rozwija od początku). Przetestowałem sobie programik i powiem tak REWELACJA - efekty końcowe świetne. Normalnie nie mam się do czego przyczepić co już nie było by na tym forum. W porównaniu z pozostałymi programami dostępnymi na rynku SNS został moim nr 1. Mam nadzieję, że niedługo będę mógł wnieść jakiś wkład w rozwój i coś sensownego zaproponować bo teraz intensywnie zamierzam korzystać z tego cudeńka. Pozdrawiam
A ja tylko tak krótko...
UWIELBIAM TEN PROGRAMIK !!
Co zauważyłem - korzystam z wersji Lite 1.3.10.. Przy składaniu HDRa z 3 ekspozycji po 0.69 EV różnicy zauważyłem wyłażące spore szumy. czy coś da się z tym zrobić ??
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
D300s 1/250 f/8 ISO 200... z tego wywołane 3 JPGi z różnicami ekspozycji jak powyżej
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Wielokrotną ekspozycję stosuje się także po to, aby redukować szum w ciemnych partiach obrazu. Jednakże działa to tylko wtedy, gdy strzela się kilka zdjęć z korektami ekspozycji, a nie wywołuje się kilka zdjęć z jednego RAWa. Jeżeli chcesz zachować niski poziom szumu w cieniach, powinieneś wykonywać kilka zdjęć zamiast jednego. Jeżeli operujesz na jednym pliku RAW pozostaje jedynie programowe odszumianie.
Bardzo fajny program, wczoraj pobrałem wersje Lite i testuję. Do tej pory używałem EnfuseGUI.
Sns-hdr daje wizualnie lepsze efekty z jedną uwagą - obraz bardziej szumi niż ten z EnfuseGUI. Może dlatego, że wynikowe zdjęcie jest jakby ostrzejsze i bardziej kontrastowe?
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Skontaktuj się z nami