Close

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 199

Domyślnie

Zapewne chodzi mu o to, że jakbyś kupił w kraju, to w takim wypadku po prostu odesłałbyś im tą uszkodzoną, a dostał nową gratis - ale mogę się mylić.

Z drugiej strony ta lampka w Polsce kosztuje praktycznie 2x tyle co z HK dodajmy do tego 2x koszty przesyłki - na gwarancji podejrzewam będziesz musiał im odesłać na swój koszt i wychodzi już równo 2 razy więcej, a tak jeśli zamówi kolejną z HK to będzie miał w tej cenie 2 lampki -jedną miejmy nadzieje w pełni sprawną, a drugą do doświetlania.

PS. Powodzenia z naprawą - jeśli uda Ci się coś z nią zrobić koniecznie napisz co było nie tak i ile zapłaciłeś.

Pozdrawiam

Domyślnie

To ja odświeżę wątek. Zakupilem pod koniec zeszłego roku dwie sztuki YN 460II. Działały ok aż pojawiły się problemy jakieś 2-3tyg. temu. Najpierw przestała wyzwalać się jedna. Włącza się ale zarówno pilot na lampie ani FR-602 jej nie wyzwala. Druga padła w zeszłym tygodniu. to samo. Działała ok. Wyzwalałem beprzewodowo aż w pewnym momencie zaczeła strzelać co 5-10 zdjęć aż przestała kompletnie. WTF?
    Ktoś wie o co cho? Baterie sprawdzone, nadajnik i odbiorniki sprawdzone bo z Metzem 48 śmiga aż miło.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta

PS. Powodzenia z naprawą - jeśli uda Ci się coś z nią zrobić koniecznie napisz co było nie tak i ile zapłaciłeś.

Pozdrawiam
    Niestety elektronik nic nie wymyślił. Pozostaje więc tylko używać lampy jako zapasowej, doświetlającej do 4. Trudno. Teraz wiem, że jednak warto dołożyć te 80zł do gwarancji, a nie bawić się w zakupy w Hongkongu.

kris84ttl
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Niestety elektronik nic nie wymyślił. Pozostaje więc tylko używać lampy jako zapasowej, doświetlającej do 4. Trudno. Teraz wiem, że jednak warto dołożyć te 80zł do gwarancji, a nie bawić się w zakupy w Hongkongu.
    Dzis doszla do mnie paczka z dwoma YN-460 II(metalowa stopka)
    Jedna lampa dziala tylko do poziomu 4 jak u Ciebie,5,6,7 wogole nic niereaguje -tylko dioda mryga.Druga z kolei dziala poprawnie wszystkie stopnie dzialaja ,ale tez nie dokonca bo po3- 5 blyskach na pelnej mocy lampa juz niedziala i mruga tylko zielono-czerwona kontrolka i pomaga tylko wyciagniecie baterii.Po za tym w drugiej lampie lata cos w srodku i musi to byc dosc duzy kawalek ,,czegos,, bo halasuje niemilosiernie.Lampki zakupilem z Ebay.de gdzie koszty przesylki zwrotnej ponosi sprzedawca.Mialo byc tanio i w miare ,a jest tanio i wogole

Domyślnie

Ja już chyba wyleczyłem się z zakupów za granicą. Niestety.

Domyślnie

Dziwne - dwa identyczne przypadki w tak krótkim czasie - możecie podać od kogo kupowaliście na ebay ?? Choćby na PW - chociaż myślę, że innych to też może interesować.

Domyślnie

Ostatnio zaginęła przesyłka z Chin, na którą czekałem. Bez najmniejszych problemów w miłej atmosferze wysłali mi nową lampę.
    Może reklamację niedziałających lamp załatwiają podobnie wysyłając nową ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Czyli dopłacenie do każdej lampy 80 zł - opłacalne. Wysłanie lampy (tylko i wyłącznie w razie awarii, więc w niewielu przypadkach) za podobną kwotę ~80zł... NIEOPŁACALNE. Normalnie magia. Tym bardziej, że kupując dwie w Polsce, można sobie kupić 3 w Chinach.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 09-04-2011 o 13:01

Domyślnie

Ile jest w ogóle gwarancji na te lampy jeśli zakupi się u nas w sklepie np. w mega-pixel

Domyślnie

z tytułu niezgodności z umową sprzedawca odpowiada przez 2 lata za towar - swoją drogą zakupiłem 2 lampy YN w mega-pixel jakiś czas temu, też dwie sztuki siadły, odesłałem do nich i po 2 tygodniach przysłali nowe sztuki działają do dziś ale nie ryzykowałbym kupna na eBayu.

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów