Close

Strona 3 z 44 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

http://babelfish.altavista.com/babel...tx165news.html

Niby 20 marca ma się pojawic Zobaczymy.. Pytanie czy lepiej miec dwa szkła czyli standard + jakieś 12-24 i cieszyc sie szerokim kątem, czy kombinować coś w okolicach 16-50?! Jaką średnicę filtra będzie miała ta Tokina ? Gdzies czytałem, że 67mm a gdzie indziej ze tak jak pentax 77mm

Domyślnie

Różnica będzie kolosalna ..rzeczywiście ..dać krok w tył Miałeś Tamrona w ręku ? Sądze ,że tak. Dlatego uważam ,że zakładanie kolosalnej różnicy w jakości mechanicznej to przesada, choć znając inne produkty Tokiny na pewno nowy obiektyw będzie wykonany bardzo solidnie.
    Ostatnio modne na forum zrobiło się wróżenie z fusów i ocha-achy nad wirtualnymi produktami

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    i co z tego?
    17mm x 1,54 = 26,18mm w tamronie
    16mm x 1,54 = 24,64mm w tokinie
    różnica będzie kolosalna w jakości mechanicznej obiektywu znając inne produkty tokiny
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    jeden sprzedawca mówi to, inny tamto...
    Sprawdzilem 3 sztuki - ostrzyly tak samo.Mam wrazenie ze to wlasnie sprzedawcy nakrecaja opinie o BF/FF itp...

Zreszta znajomi Kanonierzy tez mowia ze tylko Canon ma problemy z Tamronami.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kradek Zobacz posta
    Różnica będzie kolosalna ..rzeczywiście ..dać krok w tył Miałeś Tamrona w ręku ? Sądze ,że tak. Dlatego uważam ,że zakładanie kolosalnej różnicy w jakości mechanicznej to przesada, choć znając inne produkty Tokiny na pewno nowy obiektyw będzie wykonany bardzo solidnie.
    Ostatnio modne na forum zrobiło się wróżenie z fusów i ocha-achy nad wirtualnymi produktami
    otóż miałem tamrona w ręku, nie podoba mi się, że wysuwana część obiektywu ma luzy już po pierwszym wyjęciu z pudełka, kręci się pierścień ostrości podczas pracy AF, itp itd

a co do błędów AF w T17-50 to podpinałem dwa takie obiektywy do dwóch różnych aparatów i wynik pracy AF za każdym razem był inny - podpowiem, że ani razu nie był poprawny
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Dziwne rzeczy piszesz...Pierwsze wrazenie bylo takie ze pierscien chodzi za ciezko.. Moze miales jakis zajechany egzemparz z ekspozycji?Jak pisalem - sprawdzalem 3 sztuki i wszystkie chodzily jak Nikkor 12-24(czyli z precyzyjnie i z wyczuwalnym oporem)
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

niestety mówię o obiektywie rozpakowywanym przy mnie, łącznie z rozdziewiczaniem pudełka
    poza tym, to ma być obiektyw na lata, niekoniecznie ostrożnego używania...
    i proszę cię bardzo, żebyś moich uwag o tamronie nie brał do serca jako wyśmiewanie go! to jest bardzo fajny obiektyw, ale ja chyba wolę coś, co mi bardzie odpowiada i tyle

Domyślnie

http://www.tokina.co.jp/atx/atx165pro-dx.html i polecam babelfish
    coś tam nowego piszą, ale sampli nadal niet...
    jak znam tą stronkę, to i tak będą sample z S3Pro po interpolacji, czyli nic nie powiedzą o ostrości na poziomie pixela

Domyślnie

Mnie tam akurat srednio obchodzi czy ktos pisze dobrze o sprzecie jakiego uzywam czy nie - wazne ze mi dziala.
    Jedyne co chcialem zweryfikowac to mity o BF/AF - chyba ze mam takie szczescie ze wyluskalem 3 sprawne sztuki(w takim razie czas zagrac w totka)

Jedyne wady jakie stwierdzilem i tu niestety Tokina bedzie prezentowala sie tak samo (praw fizyki sie nie ominie) to:

- cien od lampy wbudowanej przy fotkach na szerokim kacie(da sie przezyc)-przydaloby sie wewnetrzne ogniskowanie.

- minimalnie slabiej dziala AF Assist lamp - z powodu srednicy obiektywu.
    Bardziej wynika to z budowy puszki jakiej uzywam niz samego szkla

Przy okazji - ja nie kupuje na lata tylko az dozbieram do Nikkorowskiego odpowiednika;] Na lata to sa DDRowskie Zeissy ze szkla i stali.
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Jedyne wady jakie stwierdzilem i tu niestety Tokina bedzie prezentowala sie tak samo (praw fizyki sie nie ominie) to:

- cien od lampy wbudowanej przy fotkach na szerokim kacie(da sie przezyc)-przydaloby sie wewnetrzne ogniskowanie.
    tokina MA wewnętrzne ogniskowanie, wszystko odbywa się wewnątrz obudowy, co nie zmienia faktu że jej tulipan jest większy od tamronowego, ale i tak nie używam wbudowanej lampy

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    - minimalnie slabiej dziala AF Assist lamp - z powodu srednicy obiektywu.
    Bardziej wynika to z budowy puszki jakiej uzywam niz samego szkla
    pierwszą rzeczą jaka zrobiłem w moim aparacie to wyłączenie tego ustrojstwa

Domyślnie

no to mamy sample oficjalne
    http://www.tokina.co.jp/d_slr/index.html

Strona 3 z 44 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów