Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 91

Domyślnie

A ja polecę jednak MS Security Essentials. Darmowy, pod warunkiem wszak, że do użytku domowego. Miałem jakiś czas temu przypadek, że NOD wpuścił jakiś syf i nawet go nie wyłapywał przy pełnym skanowaniu. Nie poradził sobie z tą francą ani AVG, ani McAffe, ani Kasperski. Dopiero MS SE pomógł. Generalnie używam NODa, bo mam powykupowane licencje, ale chyba będę zmieniał na MS, jak licencje się pokończą. Mówię o kompach domowych, bo w firmie nie mogę używać.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Zapewne każdy miał tego typu przypadek w swojej karierze z antywirami. Jakby je wszystkie zliczyć to okazałoby się że każdy antywirus jest zły, bo coś komuś przepuścił. Nie ma programu idealnego, a tym bardziej antywirusowego.
    Natomiast pewne jest to że za darmo nic nie ma i nie można oczekiwać po darmowym oprogramowaniu takiego samego poziomu jak od płatnych.
    Nie mówię że ten MS SE jest zły bo darmowy, ale miałem sporo darmowych antywirów i w porównaniu do płatnych to Niebo a Ziemia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Zapewne każdy miał tego typu przypadek w swojej karierze z antywirami. Jakby je wszystkie zliczyć to okazałoby się że każdy antywirus jest zły, bo coś komuś przepuścił. Nie ma programu idealnego, a tym bardziej antywirusowego.
    To prawda. Nie ma co szukać absolutów bo każdy czasem coś przepuści. Raczej trzeba skupić się nad swoim działaniem, bo ono jest w 90% przyczyną zainfekowania jakimś dziadostwem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Norton Internet Security, licencja ponad sto zł, ale nic nie przepuszcza i ma fajną opcję, że jak odchodzimy od kompa, to włącza się automatycznie skanowanie dysków.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Antywirus to wg mnie tylko jakieś 20 - no może 30% ochrony. Pozostałe % to poziom Oleum w głowie użytkownika. Czym mniej oleum tym mniejsze szanse ma zainstalowany AV.

Domyślnie

Przez ostatni rok używałem Kaspersky Internet Security (darmowa licencja do pendrive'a Goodrama), wszystko śmigało cacy. System nie miał z niczym problemów. Licencja się skończyła.

Obecnie do tych penów dodają G-Data Internet Security na 5 miesięcy. Słyszałem o nim dobre opinię. Niestety ale używałem go raptem tydzień. Tak strasznie zamula kompa, że nie da się pracować. Po uruchomieniu Lightrooma wszystkie dźwięki w systemie zacinały się, nie dało się słuchać muzyki, dysk mielił jak oszalały. A komp do starych nie należy bo AMD Phenom II X4 po 3,6GHz i 8GB ramu, dyski też świeże.

Obecnie mam na próbę ESET Smart Security i problemy zniknęły.
    D600 + S15-30/3.5-4.5 + S35/1.4Art +S85/1.4HSM + SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Norton Internet Security, licencja ponad sto zł, ale nic nie przepuszcza i ma fajną opcję, że jak odchodzimy od kompa, to włącza się automatycznie skanowanie dysków.
    Tak ale z tym antywirusem masz np 4GB RAMU a komputer Ci chodzi jak mialbys 512MB nie polecam NORTONA! kompa muli jak zaden inny antywirus!

Antywirusy ktore moge smialo polecic to KASPERSKY ktorego sam uzywam i NOD32
    D7000 + 18-105 VR

Domyślnie

>BEnDix: Probowales NIS 2010/2011???? Ja uzywam i jest nieporownywalnie szybszy od starszych "zamulaczy" Nortona - moze nie szybszy niz ESET Antyvirus (mailem), ale w porownaniu do pakietu ESET'a wcale nie odstaje na minus.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Potwierdzam. Obecnie używam Nortona 360 i jestem bardzo zadowolony. Twierdzenie, że Norton zamula kompa to już historia. Obecne wersje są nieporównywalne pod tym względem do tego co było kiedyś.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Dalej działają na silniku IE? Kiedyś NAV wymagał IE (jakieś elementy były oparte na silniku IE). Jak wirus zaatakował IE, to o Nortonie można było zapomnieć.

Ja używam już od wielu lat tandemu NOD32 + Outpost Firewall i jest bardzo dobrze.
    D200 plus graty...

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów