Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Domyślnie

Jak w Nortonie ustawić by po włożeniu niśnika (karta, pendrive) pytał/proponował sam skanowanie?
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jeszcze komputer potrafię naprawić lub złożyć, ale na programach się nie znam
    Używam AVAST od kilku lat i rozumu własnego co by sobie kompa nie zaśmiecić.
    Powiedzcie czy to dobry programik ? jest coś lepszego lżejszego, co by tak komputera nie angażowało i jednocześnie było tak przyjazne w użytkowaniu ? Bo ostatnio avast zaczął mi jakieś kiksy robić np. powodując komunikat, że mam odłączony kabel sieciowy

c-man
    Gość

Domyślnie

Jak lekki program, to Avira - był chyba nawet założony temat "lekki antywirus" czy coś w ten deseń.

Domyślnie

Z lekkich i darmowych mogę polecić MS Security Essensials - niedoceniany i mało znany antywir od Microsoftu.

Domyślnie

Robin, ja też używam Avasta.
    Nie obciąża bardzo systemu i nie miałem jeszcze problemów.
    Może powinieneś zrobić aktualizację programu.
    Nie szukam żadnego innego a jak pytałem informatyków w firmie to potwierdzili że to niezły wybór.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jeszcze komputer potrafię naprawić lub złożyć, ale na programach się nie znam
    Używam AVAST od kilku lat i rozumu własnego co by sobie kompa nie zaśmiecić.
    Powiedzcie czy to dobry programik ? jest coś lepszego lżejszego, co by tak komputera nie angażowało i jednocześnie było tak przyjazne w użytkowaniu ? Bo ostatnio avast zaczął mi jakieś kiksy robić np. powodując komunikat, że mam odłączony kabel sieciowy
    Avast potrafi czasem robić jaja z wykrywaniem samego siebie (!) jako wirusa włącznie
    jak chcesz coś lżejszego, to szukaj czegoś w chmurze np. Immuntet Protect albo nawet lepiej Panda Cloud z dłuższą tradycją
    skuteczność powyższych na pewno nie gorsza od avasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    Jak w Nortonie ustawić by po włożeniu niśnika (karta, pendrive) pytał/proponował sam skanowanie?
    Chyba się nie da. Przynajmniej w Nortonie 360 skanowanie takiego nośnika możliwe jest po użyciu prawego przycisku myszy z menu kontekstowego.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

pewnie mnie wyśmieją ale też używam Avasta.

codziennie sam się aktualizuje, ja dbam o to żeby kompa nie zaśmiecić jakimś syfem - nie wchodze na redtube itp (o zgrozo ) nie otwieram linków z dziwnych domen, nie właże na maile/obrazki/animacje typu "YOU WON 1 000 000 000 $ !!! CLICK HERE...", nie zdzieram torrentów, nie siedze na p2p ani innych sieciach wymiany plików, a Avast dba o mnie - jak żona wróci z uczelni z zasyfionym pendrivem zawsze wszystko wykryje i wywali w piz....

Od kilku lat nie instalowałem systemu ani razu z powodu wirusów, ale ja ogólnie pedant jestem, wszystko mam na kompie poukładane, zero bałaganu, programy tylko te których używam - żadnych smieci, więc system chodzi mega stabilnie (win7) i nie zaczyna mulić z czasem tak jak dawniej na XP się to działo także ogólnie jakiekolwiek reinstalki nie są potrzebne chyba, że sobie nowy dysk kupię
    ;]

Domyślnie

co sądzicie o Comodo IS? Przez pół roku nie miałem problemów, zainstalowany na pc i laptopie, dodatkowo w niektórych testach wypada najlepiej (z darmowych).. Aktualizacje również często.
    d300

Domyślnie

Comodo mogę polecić. Używam już od kilku lat i zarażam nim innych. A przy tym jest darmowy nawet do użytku komercyjnego. Antywirus sprawdza się dość dobrze, ale ja go cenię głównie ze względu na firewalla. Chociaż trzeba go troszkę konfigurować i mniej zaawansowanym użytkownikom może sprawiać kłopoty, ale jednak daje dobrą kontrolę nad tym co się dzieje na kompie. Żaden program bez mojej wiedzy niepotrzebnie nie łączy się z netem :> ...zawsze można też zmienić profil działania firewalla czy też antywirusa i dostosować program do poziomu użytkownika.
    Może pomoże Ci : Test darmowych programów antywirusowych 2011
    Nikon system...

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów