Ja używam Aviry i jestem bardzo zadowolony.
PS.
Widzę, że zalinkowany przez Calme test potwierdza moje odczucia.
Szukaj
Ja używam Aviry i jestem bardzo zadowolony.
PS.
Widzę, że zalinkowany przez Calme test potwierdza moje odczucia.
Ostatnio edytowane przez swider ; 29-12-2009 o 11:43
osobiście używam eset nod32, choć
choć z rankingu jakiegoś czasopisma komputerowego typy chip
wynika że obecnie bitdefender antivirus 2010 jest najlepszy
Ja mogę tyle na pisać o Norton Antywirus 2010 że wirusy i trojany mu niestraszne
na laptopie otwierałem zainfekowane strony i zasysałem syf ... wszystko usunął i nie dał zainstalować zainfekowanej aplikacji
Norton Internet Security 2009/10 też takie testy przeszły i też bez syfu OS pozostał ,
testuje różne antywirusowe programy ale wolę jednak Nortona na PC ... 3 GB RAM w XP to duży zapas na aplikacje w tle pracujące .
AVG przepuszcza mnóstwo syfu, narobił mi kiedyś niezłych kłopotów. Potem bardzo długo uzywałem ESET NOD32 - jest naprawdę OK, ale zawiódł mnie w tamtym roku... (tylko jeden raz, ale spociłem się wtedy nieźle...) Od jakiegoś czasu mam Kasperky Internet Security - to chyba najlepsze możliwe rozwiązanie. Chroni doskonale przed wszelkim paskudztwem (baza wirusów, trojanów, rootkitów i cholera wie jeszcze czego jest chyba jedną z największych na świecie) i przed atakami sieciowymi. Dodatkowo masz masę innych zabezpieczeń (typu blokowanie autouruchamiania podłączanych napędów, pełna klawiatura ekranowa, kontrola rodzicielska itp)
Norton którym się niektórzy zachwycają strasznie muli system i przede wszystkim - niesamowicie zaśmieca dysk (kolega miał, musieliśmy nieźle po nim "sprzątać")
Jeśli mam polecać, to:
1) Kaspersky Internet Security
2) Malwarebytes' Anti-Malware - już raz mi uratował tyłek (wtedy gdy NOD32 zawiódł i myślałem że stracę już całą zawartosć dysku...) Potrafi usunąć świństwa z którymi inne programy sobie nie radzą - skaner jest darmowy, jak się spodoba to możesz wykupić licencję i wtedy masz ochronę w czasie rzeczywistym.
http://www.malwarebytes.org/mbam.php
Ostatnio edytowane przez c-man ; 29-12-2009 o 20:13
F-secure, na moim notebooku z 3GB ramu i Vistą śmiga całkiem dobrze, a sam program IMO najlepszy.
Od wielu lat używam Symantec`a. Jak do tej pory wyłapywał wszystko co do mnie trafiało.
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Od wersji 3lat używam Kaspersky Internet Security, nie widzę na rynku lepszego blockera![]()
FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
"The wicked flee when none pursueth..."
Odgrzeje kotleta
Avast, ktory sprawowal sie bardzo dobrze od paru ladnych lat, ostatnio mnie zawiodl i przepuscil jakis badziew. Po zalogowaniu do banku mialem probe wyludzenia kodow wiec pomyslalem, ze chyba czas na zmiane antywira. Czy caly czas podtrzymujecie ze NOD32 jest taki dobry czy moze zwrocic uwage na cos innego? Jak bedzie darmowe to nawet lepiej![]()
D300 | N35 1.8 | N17-55
Moim zdanie są 3 programy liczące się na rynku:
Kaspersky
Norton
NOD32
Osobiście używam Kaspersky'ego ale cała trójka jest na najwyższym poziomie. Chcesz mieć spokój i względne bezpieczeństwo to wybierz coś z tego.
Witam
Powiem wam tak, nie jestem pewien co do dzisiejszego działania programów wszelkiej maści ale swojego czasu miałem że tak powiem "hopla" na punkcie sprawdzania programów antywirusowych - nie podam wyników bo i tak by były one mało wiarygodne na dzień dzisiejszy, ponad dwa lata to dużo czasu na różne zmiany - Z reguły jest tak że każdy chwali swój programik lub też nie - bo mu działa lub też nie - do momentu gdy coś się zaczyna walić.
Niestety każdy program ma swoją wadę i zaletę oraz jakieś błędy.
Techniczne działanie przeanalizowałem pod względem;
- Bazy danych ( tu trzeba zaznaczyć że bazy dany muszą być systematycznie uzupełniane ale nie oznacza to że po tygodniu brak jakiegoś szkodnika to trzeba wpadać w panikę![]()
- Skuteczności usuwania wirusów ( bo bardzo ważne jest by zainfekowane dane był usuwane z pliku i nie naruszyły jego istoty działania, większość darmowych sobie z tym nie radzi. Niestety nawet płatnych wymienionych na forum!!! Często usuwa a my się cieszymy że go unicestwił a później coś się dzieje z naszym sprzętem )
- Skuteczności ochrony i zabezpieczeń ( Czyli usuwanie skutecznego wszelkiego natrętnego świństwa i jego blokowanie głównie ze stron internetowych )
- Interfejsem obsługi ( Głównie to czy można ustawić priorytet pracy, włączyć i wyłączyć różne możliwości programu oraz czy możemy go wyłączyć na jakiś czas, czasem się przydaje by nie męczyć systemu )
- Oraz tym co drażni, czyli czy muli nasz sprzęt ( Tu niestety niektóre programy mulą na potęgę inne prawie nie - bo udają że coś robią!, oczywiście zależne jest to głównie od naszego sprzętu, ale trzeba niestety założyć jakąś poprawkę bo z czasem zawsze będzie czegoś w naszym sprzęcie przybywało np. programów, danych, inaczej się po prostu nie da
- Itp ( Było tego jeszcze ale nie ma co się rozpisywać )
Ja od prawie dwóch lat postawiłem na Kaspersky Internet Security na dwóch różnych sprzętach dwie licencje za ok 16zł przy podpisaniu umowy z Plus-em!!!
Działa, śmiga nic się nie dzieje z systemem przez ten czas! Wszystko informuje nawet jak jest wyłączony to z nośników wykryje świństwo! Daje komfort pracy ale ustawiam na aktualizacje raz w tygodniu bo zbyt często to zaczyna skanowanie i wtedy spadek komfortu pracy spada. Przy uruchomieniu należy czasem odczekać ale potem śmiga. Niestety pełne skanowanie lepiej zostawić na noc bo pracować jest ciężko chyba że super-hiper sprzęt!
( Program ten miał też jakiś mały błąd gdzie nie działał prawidłowo ale po zgłoszeniu i aktualizacji szybko go rozwiązali, ale myślę że każdy program ma swoją małą ciemną stronę mocy, której do końca nie poznamy. Czy nam nie na miesza w systemie? - Nigdy nie ma gwarancji że będzie ok. )
Tak więc moje wnioski sprzed lat się sprawdzają
Bezapelacyjnie Kaspersky Internet Security !!!
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez National ; 16-03-2011 o 14:39
| ... |
Skontaktuj się z nami