Szukaj
Macie racje, ze nie nalezy serfowac bo "dziwnych" stronach. Dla dociekliwych napisze, ze wirus sie przyplatal ze strony sklepu internetowego z artykułami szkolnymi dla dzieci wiec nie ma reguły gdzie sie go zalapie. Co ciekawe ad-aware go znalazl ale nie mogl usunać. Dr Cure it znalazl go w koszu i w katalogu avasta....
W tej chwili testuje AVG pozniej pojdzie na tapete polecany NOD32.
D300 | N35 1.8 | N17-55
Nie będę odkrywczy, od kilku lat używam NOD'a 32. Nie miałem jeszcze z nim problemów. Aktualizacje codzienne, nie obciąża systemu ( XP, WIN7, 2000, Serwer2003). Niewidoczny do momentu znalezienia szkodnika lub stron o podejrzanej treści. Może nie jest najtańszy ale mz. opłacalny w sensie jakość/cena. Używałem przeróżnych innych antywirusów (od Nortona, starego mkvira, przez Kasperskiego itd) , nie mam zastrzeżeń, ale Nod jakoś do mnie "przemówił" i został.
AAA i zapomiałem dodać , przypomina o aktualizacjach .. systemu ..:P
Polecam McAfee, u mnie się sprawdza - zero problemów.
w firmie zmigrowałem z NODa na F-Secure - ten drugi zdecydowanie lepiej wspomaga userów z niskim poziomem OleumZ tym że zaawansowane funkcje np. deepGuard wymaga dość mocnego kompa, i zdecydowanie przewyższa wymagania NIS 2011 (taki mam w domu, i wogóle nie czuję że mam na systemie z Core i3 i 4GB RAM)
dwa razy testowalem Fsecura i zdecydowanie niechetnie. wielka zamulajaca kobyla ze sklonnoscia do dziwnych, niczym nie uzasadnionych samowolek. marketing po firmach to maja konkret. prawie rownie jak beznadziejna panda.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Zostań przy McAfee. Jeśli darmowy to AVG lecz czasem go trzeba "popchnąć" aby pobrał aktualizacje.
Pozdr.
Nikon System
A i Kasperski i te jego dwa "motory" sprawdzające strasznie zamulają kompa.
Pozdr.
Nikon System
Skontaktuj się z nami