Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 104

Wątek: Koniec D90

Domyślnie

Jak to w życiu, jest początek i koniec... zdrowy porządek, nie chciałbym odwrotnie.
    Niektórzy mówią, że to jest przemijanie. Ale pogadać można
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ząbek Zobacz posta
    Nie bardzo kumam pojęcia jak w temacie "koniec D 90" Mnie to pachnie tematem dla typowych "zbieraczy najnowszych gadzetów" czyt. drogich gadżetów.
    Bo jeżeli ktoś kupuje "w tym czasie" najnowszy model nikona z myślą o "patrzcie co mam na szyi" to faktycznie, można myśleć o "końcu D-90"
    Ktoś kto umie tworzyć foty za pomocą aparatu nie potrzebuje najnowszych nowinek. Nawet niejednokrotnie starsze sprzęty "produkują" o niebo lepsze foty niż te najnowsze pod małym warunkiem: Korzystasz z możliwości aparatu a nie nosisz go na szyi dla samej nazwy.
    Osobiście zaczynałem kilka lat temu od tzw. małpki i przechodząc przez hybrydy doszedłem do wniosku że na lustrzankę akurat tą i pierwszą, nadszedł czas bo szkoda mi było kasy żeby ładować się w system. ( wiecie że drogi ) I nie żałuję.
    Mylisz się jestem 100% przeciwieństwem "zbieraczy najnowszych gadzetów" obecnie mam Canon A530 lubię robić zdjęcia ale ten aparat już przestał mi wystarczać owszem jest ok jeżeli jest ładna pogoda dobre światło, ale jeżeli robić zdjęcia w pochmurne dni czy wieczorem to jest koszmar. Dlatego chce kupić lustrzankę wybrałem D90 bo jest na tyle dobry ze nie będę musiał go wymieniać za 2 lata tylko będzie to inwestycja na długi czas a cena jest tylko minimalnie za wysoka bo D7000 wykracza daleko poza moje możliwości, Dlatego założyłem ten temat żeby się nie okazało ze będę czekał tak długo ze w końcu wycofają ze sprzedażny i zostanę na lodzie

Domyślnie

dla jasności....nikt wycofywać ze sprzedaży nie będzie....po prostu wyczerpią się stany magazynowe....my jeszzce dostajemy, ale sam nie wiem jakim cudem....bo w grudniu podobno przestali produkować.....d90 jest w tej kwestii wyjątkiem, bo każdy inny model, po zakończeniu produkcji z półek znikał do kilku tygodni....

za te śmieszne pieniądze jakie za d90 teraz trzeba dać, to bym sie nawet nie zastanawiał....i od razu do sklepu leciał....
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 10-03-2011 o 20:07 Powód: kolorek dla zaznaczenia ważnośći tego stwierdzenia ;p

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cena D90 raz jest niska a raz wysoka był czas ze mozna było go kupic w zestawie z kitem za 3600 a potem poszedl ponad 4 k ! Jak chcesz to go kupuj bo zwiną ci go z przed nosa tak jak mi canona 50d a potem na allegro sa uzywane puszki drozej niż sprzedawali w sklepie !
    System "C"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta

za te śmieszne pieniądze jakie za d90 teraz trzeba dać, to bym sie nawet nie zastanawiał....i od razu do sklepu leciał....[/COLOR]
    Dokładnie, nówka sztuka 2,3-2,4k zł (body) ,a używka tańsza o 200-300zł .
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Smile

Cytat Zamieszczone przez mill Zobacz posta
    Mylisz się jestem 100% przeciwieństwem "zbieraczy najnowszych gadzetów" obecnie mam Canon A530 lubię robić zdjęcia ale ten aparat już przestał mi wystarczać owszem jest ok jeżeli jest ładna pogoda dobre światło, ale jeżeli robić zdjęcia w pochmurne dni czy wieczorem to jest koszmar. Dlatego chce kupić lustrzankę wybrałem D90 bo jest na tyle dobry ze nie będę musiał go wymieniać za 2 lata tylko będzie to inwestycja na długi czas a cena jest tylko minimalnie za wysoka bo D7000 wykracza daleko poza moje możliwości, Dlatego założyłem ten temat żeby się nie okazało ze będę czekał tak długo ze w końcu wycofają ze sprzedażny i zostanę na lodzie
    Aaaa, to w takim razie najmocniej przepraszam.
    Taki sposób podejścia do sprawy to co innego. Nic mi nie pozostaje innego jak życzyć szybkiego zakupu i radości jaką daje nam fotografia. Pozdrawiam "za niedalekiej miedzy"

Domyślnie

W sumie to dziwne, bo też słyszałem, że D90 już nie produkują, a w sklepach ciągle jest... Według mnie cena za dużo już nie spadnie, prędzej zniknie z magazynów, jak już było napisane.
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    dla jasności....nikt wycofywać ze sprzedaży nie będzie....po prostu wyczerpią się stany magazynowe....my jeszzce dostajemy, ale sam nie wiem jakim cudem....bo w grudniu podobno przestali produkować.....d90 jest w tej kwestii wyjątkiem, bo każdy inny model, po zakończeniu produkcji z półek znikał do kilku tygodni....
    Są to zwykłe plotki czy rzeczywiście D90 już nie jest produkowany i jest go tylko tyle co na magazynach ?, szukałem troszkę po internecie ale nie znalazłem nic wiarygodnego co by to potwierdzało. No nie powiem bo napędziliście mi niezłego stracha :P

Domyślnie

Witam.

Jeżeli Kolega już zdecydował się na nowe D90, to proponuję nie zwlekać przesadnie z zakupami. Na ewentualną obniżkę ceny można czekać, czekać, czekać… i wtopić. Popyt na ten towar jest, więc przy kurczących się zapasach cena może nawet lekko podskoczyć. D7000 jest o ok. 1600 zł droższy, więc jest miejsce na ruchy cenowe.

Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

To ja tez zapraszam na pw :P mam nowke w dobrej cenie jest tez na gieldzie oferta
    System "C"

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów