Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: Koniec D90

Domyślnie

gratuluję zobaczysz, że długo będziesz poznawał sprzęt i starał się wykorzystać go na maxa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mill Zobacz posta
    Witam jak wiadomo na wszystko przychodzi pora a kiedy nadejdzie pora na Nikona d90 jak wszyscy zauważyli powoli znikają z półek sklepów d3000 i d5000 a kiedy zniknie d90?
    Zastrzegam, że nie wiem ile w tym prawdy, ale tydzień temu rozmawiałem z pracownikiem Foto Jokera w Rzeszowie.
    Powiedział mi, że D90 mają być w dostępne do końca tego roku. Tak powiedział mu ich dostawca.
    Myślę, że coś w tym jest. Krążyły plotki o dalszej produkcji D90 na rynek indyjski, możliwe, że dostawy także będą dotyczyły takich krajów jak Polska?
    Zresztą, popatrzcie na takie np. Ceneo, znalazłem 40 sklepów w których to body jest dostępne.
    Dokładnie dwa lata temu kupowałem D80 i wówczas te korpusy były już dosłownie w kilku sklepach.

Domyślnie

Nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka
    --> Flickr
    D90, T18-50, SB600, H44M-7, J135 MC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walle Zobacz posta
    Zresztą, popatrzcie na takie np. Ceneo, znalazłem 40 sklepów w których to body jest dostępne.
    Witam.
    Ceneo nie jest odzwierciedleniem ilości towaru rzeczywiście dostępnego na rynku. Sklepy maja podpięte aplikacje pod dostawców i hurtowników. Może dojść do absurdalnej sytuacji ze został 1 aparat w hurtowni a korzysta z ich bazy np. 50 sklepów i co ?? w 50 sklepach towar będzie dostępny
    Skąd wiem ? bo niestety reprezentuje branże IT i tak to wygląda w rzeczywistości.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walle Zobacz posta
    Zastrzegam, że nie wiem ile w tym prawdy, ale tydzień temu rozmawiałem z pracownikiem Foto Jokera w Rzeszowie.
    Powiedział mi, że D90 mają być w dostępne do końca tego roku. Tak powiedział mu ich dostawca.
    Myślę, że coś w tym jest...
    No tak, to bardzo wiarygodne źródło informacji, prawie tak samo wiarygodne jak sprzedawca w Mediamarkt.

Domyślnie

Ciagle mozna kupic D90, wiem, bo rozwazalem zamiane drugiego body tj D300 na D90.
    Nikon przed wakacjami pewnie cos nowego w tym segmencie wypusci, bo to taki jednak wakacyjny aparat.
    Patrzac na serje modeli w Nikonie, to D90 nastepcy sie nie doczeka, D7000 to cos jak by nastepca, ale wiecej kosztujacy niestety. Fajnie bylo by zobaczyc cos pomiedzy D5000 a D7000 z napedem AF w body.
    Nikon DSLR + N SLR Zenit TTL.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszm Zobacz posta
    Ciagle mozna kupic D90, wiem, bo rozwazalem zamiane drugiego body tj D300 na D90.
    Nikon przed wakacjami pewnie cos nowego w tym segmencie wypusci, bo to taki jednak wakacyjny aparat.
    Patrzac na serje modeli w Nikonie, to D90 nastepcy sie nie doczeka, D7000 to cos jak by nastepca, ale wiecej kosztujacy niestety. Fajnie bylo by zobaczyc cos pomiedzy D5000 a D7000 z napedem AF w body.
    Jak więcej kosztuje? D70 jak wychodził kosztował pod 6000zł D80 podchodził pod 4500zł z kitem. Cena jest normalna
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

obserwuję ceny D90 + 18-105 od 2 miesięcy i nie chcą szczególnie spadać. najtaniej zazwyczaj ma Lider24, w pewnym momencie były tam po 2899 zł, w tej chwili po 3015 zł
    tydzień temu kupiłem w Euromega za 3099 bo oferują raty Żagiel i w praktyce wychodzi kilka zł taniej niż 3020 zł w Lider24 (jak kupowałem to za tyle oferowali)

ale np z MediaMarkt wycofali i proponują D7000 wzamian... kupiłbym gdyby mi dopłacili ten tysiak :P

mimo, że sprzęt ma 2 lata to śmiało mogę powiedzieć, że jestem mega zadowolony z zakupu. rozważałem D3100 i D5000 i nie żałowałem wyboru przez ani sekundę. góry wyświetlacz + klawiszologia sprawiają, że ergonomii użytowania D3k vs D5k vs D90 nie ma sensu porównywać, bo to inne klasy.

Domyślnie

D90 świetny jest.
    Zastanawia jednak dzisiejsza polityka modeli Nikona. D7000 jest wyraźnie wyżej niż D80/D90 a D5000 niżej.
    Czyżby miało nie być bezpośredniego następcy tej linii?
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woytec60 Zobacz posta
    Czyżby miało nie być bezpośredniego następcy tej linii?
    Jak wycofają z rynku D90, to albo będą musieli znacznie obniżyć cenę D7000, albo dać coś w zamian. Najtańszy korpus z silnikiem i górnym wyświetlaczem za ~3650zł? Jakoś tego nie widzę.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów