Close

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 122

Wątek: Auto -- dylemat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Zgadza sie. Kumpel bedzie sprzedawal tego Outbacka i tylko z uwagi na serwis -- nie chce miec juz do czynienia z Subaru. Nie zapomne zdziwienia jednego z lokalnych mechanikow (do ktorego kumpel podjechal na konserwacje klimy), kiedy po wizycie w serwisie w 3miescie, auto przyjechalo bez filtra powietrza.
    Ja czytałem opowieść pacjenta, któremu w nowej Subarynce sypnęło się wadliwe sprzęgło. Przy naprawie na wszelki wypadek pojawił się z biegłym rzeczoznawcą, ale i tak musiał kierować sprawę do sądu - konsylium mechaniorów poinformowało go, że awaria jest skutkiem tego, że... nie umie jeździć ze stałym napędem AWD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Bo sportowa z założenia fura nie powinna mieć żadnych oporów na dolocie!

Taaaa... to całkiem jak u człowieka: oporów na dolocie nie ma ale jak już się jakieś paprochy do środka dostaną to kicha i kaszle jak wściekły
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Bo sportowa z założenia fura nie powinna mieć żadnych oporów na dolocie!
    Subaru Outback, to raczej nie jest sportowa fura.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ja czytałem opowieść pacjenta, któremu w nowej Subarynce sypnęło się wadliwe sprzęgło. Przy naprawie na wszelki wypadek pojawił się z biegłym rzeczoznawcą, ale i tak musiał kierować sprawę do sądu - konsylium mechaniorów poinformowało go, że awaria jest skutkiem tego, że... nie umie jeździć ze stałym napędem AWD.
    Z tymi sprzeglami to jest grubsza sprawa. Wspomniany kumpel podczas wizyty w serwisie, wzial sobie z salonu obok, do jazdy probnej Forestera albo tego nowego Outbacka (teraz juz nie pamietam). I kolo z salonu, ktory z nim jechal -- "uczyl go jezdzic". Autentycznie -- instruowal go, jak ma zmieniac biegi, czy jak operowac sprzeglem. To bylo wlasnie auto z serii z wadliwymi sprzeglami.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 03-03-2011 o 14:39
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Subaru Outback, to raczej nie jest sportowa fura.
    Subaru to rajdówka, BMW dla dresiarzy, Mercedesy robią po 1000000 km, Volkswagen jest najlepszy, Toyota się nie psuje, itd.
    Wiesz jak jest.

Z tymi sprzeglami to jest grubsza sprawa. Wspomniany kumpel podczas wizyty w serwisie, wzial sobie do jazdy probnej albo Forestera albo tego nowego Outbacka (teraz juz nie pamietam). I kolo z salonu, ktory z nim jechal -- "uczyl go jezdzic". Autentycznie -- instruowal go, jak ma zmieniac biegi, czy jak operowac sprzeglem. To bylo wlasnie auto z serii z wadliwymi sprzeglami.
    W przypadku awarii dwumasu w dieselowskim bokserze obniżają moment obrotowy silnika. Ot taki down tuning dla dobra klienta.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dobra Panowie. Jestesmy na nastepujacym etapie:
    -- Audi jest za drogie,
    -- Skoda, Volvo i Subaru -- o pozadanych wlasciwosciach -- sa za drogie,
    -- stare SUVy sa cholernie brzydkie i technicznie nie takie fajne jak Audi.

Czyli zostaje mi dozbierac 15 tysi do zakupu Audi + kolejne 15 tysi na pierwsze, najpilniejsze naprawy?
    W zasadzie gdybym olal naped i wysokosc zawieszenia, to juz bym mogl sobie przebierac jak w ulegalkach, i to w rocznikach pewnie 2004-2006... Tyle, ze wlasnie na tym mi najbardziej zalezy...
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Sorki, ale muszę zapytać do czego auto będzie służyć i gdzie masz zamiar jeździć. Przypuszczam, że do pracy, na zlecenia na wschodnie rubieże RP gdzie ani dróg nie ma, ani pól równych
    Gdzie się chcesz przeprawiać ?

Domyślnie

Stig, nie ma reguły. Ja mam do wymiany cały rozrząd w V8 przy 230 tys. przebiegu, co dupnie mnie kosmicznie po kieszeni. Inny przejedzie tym samym modelem pół miliona i nic. Jeśli chodzi o awaryjność, to w mocno zaawansowanych technicznie i wiekowych autach jest to loteria. Tak czy owak, trzeba zachować niezwykłą czujność przy zakupie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Sorki, ale muszę zapytać do czego auto będzie służyć i gdzie masz zamiar jeździć. Przypuszczam, że do pracy, na zlecenia na wschodnie rubieże RP gdzie ani dróg nie ma, ani pól równych
    Ma byc ladowne -- zeby mozna bylo wrzucic foto-graty a na to wszystko np. rozlozony softbox, i dopakowac ludzmi. Ma dawac mozliwosc wygodnego zaladowania i rozladowania nakladu z drukarni. Ma potrafic przejechac lesne; piaszczyste, blotniste, zasniezone sciezki -- nie chce sie zastanawiac, czy da rade, czy moze za chwile bede musial dralowac do jakiejs wiochy w poszukiwaniu ciagnika. Ot -- auto wielozadaniowe.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ma byc ladowne -- zeby mozna bylo wrzucic foto-graty a na to wszystko np. rozlozony softbox, i dopakowac ludzmi. Ma dawac mozliwosc wygodnego zaladowania i rozladowania nakladu z drukarni. Ma potrafic przejechac lesne; piaszczyste, blotniste, zasniezone sciezki -- nie chce sie zastanawiac, czy da rade, czy moze za chwile bede musial dralowac do jakiejs wiochy w poszukiwaniu ciagnika. Ot -- auto wielozadaniowe.
    Jeśli tak, to kup sobie zadbane T4, najlepiej w wersji osobowej lub Mixt. Jeździ się tym prawie jak osobowym, ale pojemność i siła przebicia na gorszych drogach jest na plus.

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów