Close

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 122

Wątek: Auto -- dylemat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kemot Zobacz posta
    Mam pdobny dylemat, czytuję fora i tyle ustaliłem:
    -Allroad : 2.5TDI do rocznika 2003 to zło (potem troche lepiej, ale też awaryjnie); 2.7t wciąga 17l ; zawieszenie to nie tylko pompa, ale również poduszka na każdym kole.
    -XC70 : dobry diesel d5, ale kiepski automat(awaryjny) lepiej szukać w manualu; Haldex trochę gorszy od torsena, ale czy naprawdę będziesz się tym autem przeprawiał przez Ural? Parametry typu zwisy, długość nie zachęcają do offroad'u, a na ośnieżonej drodze nie ma różnicy. Do 30kzł można coś znaleźć, ale raczej w benzynie np:
    http://otomoto.pl/volvo-xc-70-C17660596.html
    -CRV II brzydki, mniejszy(płyta od civica), ale warty pomacania.

Wszystkie powyższe rozważałem również w LPG, ale audi i volvo ma turbo co wymaga dobrego gaziarza, a honda- problemy z zaworami

Grand Cherooke - ciasno na tynej kanapie; motorki na LPG do przyjęcia ,3.1d- lipa, 2.7d- za drogi. Odpuszczam głównie ze względu na brak w okolicy warsztatu Jeepowego, a to podobno podstawa(dużo drogich elementówdo zepsucia pod podłogą.)

Outbacka ne brałem pod uwagę (serwis), RAV4- ciaśniutkie. Bardziej w teren jest jeszcze Pajero Sport, ale to nie ten komfort.

Osobiście skłaniam się ku a6-q z LPG 2.4 lub 2.8.

Kurcze ciekawe kto ci powiedział o tych drogich częściach do granda. Ściągasz z Anglii całego jeepa z 1000 funtów i części masz pełno. Nie mówiąc o kopalni zamienników.
    FX był i się zmył...

Red face

Stig widzę, że masz wystarczająco dużą wiedzę aby podjąć decyzję, to dobrze. Osobiście bałbym się okazji za nieproporcjonalnie niską cenę kupić; samochód albo mocno klepany albo trefny. Obok wszystkich wymagań, które stawiasz to powinien on być jeszcze niezawodny, czyli mała awaryjność. Jest to sprawa szalenie ważna gdy świadczysz usługi. Nie mówię o cenie części zamiennych ale o wiarygodności względem klienta gdy nie dojedziesz. Ja używam samochód tylko do celów prywatnych ale przed podjęciem decyzji dużo i długo rozmawiałem z dobrze zaprzyjaźnionymi właścicielami warsztatów samochodowych. To jest kopalnia realnej wiedzy.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    w linku jest pajero ,a nie jeep chleje to to wiaderkami
    stig kupuj q7 albo bunie x6
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 03-03-2011 o 18:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ma byc ladowne -- zeby mozna bylo wrzucic foto-graty a na to wszystko np. rozlozony softbox, i dopakowac ludzmi. Ma dawac mozliwosc wygodnego zaladowania i rozladowania nakladu z drukarni. Ma potrafic przejechac lesne; piaszczyste, blotniste, zasniezone sciezki -- nie chce sie zastanawiac, czy da rade, czy moze za chwile bede musial dralowac do jakiejs wiochy w poszukiwaniu ciagnika. Ot -- auto wielozadaniowe.
    Może Disco z TD5? W automacie to będzie muł, ale da się tym pojechać względnie dynamicznie. Napęd Landka jest naprawdę fajny i można tą wielką lochą nieźle poginać po winklach. Na ładowność nie powinieś narzekać
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    a moze jakiegos jeepa??
    Jedynym z SUVow (i w zasadzie pierwszym autem -- jeszcze przed Audi) o jakim myslalem, byl Grand Cherokee. Jednakze wypada znacznie gorzej w kwestii awaryjnosci ukladu napedowego i zawieszenia. Na dodatek chla wiecej niz Audi z poprownywalnymi silnikami (2,5, 2,7). Ceny w rocznikach na jakie moglbym sobie pozwolic -- sa praktycznie identyczne jak Niemca.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Może Disco z TD5? W automacie to będzie muł, ale da się tym pojechać względnie dynamicznie. Napęd Landka jest naprawdę fajny i można tą wielką lochą nieźle poginać po winklach. Na ładowność nie powinieś narzekać
    Mimo wszystko wolalbym cos bardziej miejskiego niz rolniczego. Poza tym ceny... Za 3 dychy to dostane disco jeszcze z ubieglego wieku. Niby to raptem 2 lata roznicy w stosunku do Audi, ale mimo wszystko... Hmmm...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Piszecie o suvach i jeepach a Stig wyraźnie zaznaczał, że ma być kombi tzn woli dłuższe auta niż wysokie.

W tej cenie ciężko będzie coś znaleźć. Zwłaszcza, że A6 Allroad w swojej klasie nie ma konkurencji.
    Jedynie co mi się nasuwa to może Cytrynka C5 z regulowanym zawiasem, ale to niestety nie 4x4.

pdzr

Domyślnie

Tak mnie zdolowaliscie, ze oleje chyba wszystko i kupie sobie Opla Signum z 2005 roku.
    www.SALDAT.pl

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów