Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 95

Domyślnie

hehe, ja tam wpisuje ring flash i szalu nie ma... tlyko jakies badziewne nakladki albo sigmy

Domyślnie

ja na allegro tez jakos nie moge wyhaczyc tego ringa
    ale za to chetni bym sie pobawil ktoryms z chinczykow, ten ktory ma dwa porty ring 1200 i glowki mocowanie bowens. Sam ma 1200 czyli mozna korzystac z ringa lub z glowki, lub z ringa i glowki (ale wtedy juz moc spada i symetrycznie sie rozklada)
    Na papierze lacznie z cena dobrze to wyglada, tylko ciekawe jak w rzeczywistosci

aha jeszcze nazwa Jinbei Rechargeable Digital (trzy rozne moce)
    chociaz wystepuje tez pod innymi nazwami

i jeszcze sam siebie zacytuje
    Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    choc jak spojrzalem na strone Paul C Buff (bo to oni handluja alienbee)
    to do konca nie jest oczywiste jak jest z tym ringiem
    przy wszystkich lampach jest rozroznienie na 230 i 110
    a przy ringu takiego info nie ma
    wyslalem im zapytanie jak to jest, jak odpowiedza to dam znac
    Dziady do tej pory nic nie napisaly, chyba im nie zalezy na sprzedazy
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 02-03-2011 o 18:41

Domyślnie

kurde no nie moge nic na tym cholernym allegro znalezc

a cos takiego z generatorem?
    http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    tak z ciekawosci zapytam co nam daje w generatorze 1200Ws drugie wejscie skoro podlaczymy juz glowice 1200Ws?

P.S marszull dostales odp?
    Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 03-03-2011 o 12:46

Domyślnie

Dziady do tej pory nic nie napisaly, chyba im nie zalezy na sprzedazy
    Dziady? Jak Ciebie w takim razie trzeba nazwać? Analfabetą dyslektykiem, leniem?

Punkt 11 FAQ
    11. Can I order a 230 V version of a light?
    You can order a 230 V version of any AlienBees light for $10 extra. You will need to specify in your order or give us a call to make sure you get the right version.
    http://www.paulcbuff.com/faq.html#ab230

Jak chcesz więcej informacji zadzwoń do wsparcia klienta i zapytaj Kimberly
    http://www.alienbees.com/contact.html

Aha, Ich produkty sprzedają się jak świeże bułeczki. To jedna z najbardziej dbających o klienta firm jakie znam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    kurde no nie moge nic na tym cholernym allegro znalezc

a cos takiego z generatorem?
    http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    tak z ciekawosci zapytam co nam daje w generatorze 1200Ws drugie wejscie skoro podlaczymy juz glowice 1200Ws?
    Nie przejmuj sie ja tez nie znalazlem na allegro moze Dzygit rzuci linkiem

Co do reszty to wlasnie o tym pisalem wyzej, o mocy tez

marszull dostales odp?
    do tej pory nie, jutro jeszcze raz do nich napisze

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    Dziady? Jak Ciebie w takim razie trzeba nazwać? Analfabetą dyslektykiem, leniem?

Punkt 11 FAQ

http://www.paulcbuff.com/faq.html#ab230

Jak chcesz więcej informacji zadzwoń do wsparcia klienta i zapytaj Kimberly
    http://www.alienbees.com/contact.html

Aha, Ich produkty sprzedają się jak świeże bułeczki. To jedna z najbardziej dbających o klienta firm jakie znam
    ramzey daruj sobie takie teksty
    jesli mialem jakies pytania, a oni umozliwiaja ich zadanie przez formularz na stronie
    to chyba powinni na nie odpowiadac
    i powazne firmy najczesciej tak robia
    stad wnioskuje ze nie zalezy im na klientach i maja ich w d..
    a to ze sie sprzedaje jak swieze buleczki to dla mnie nie ma zadnego znaczenia
    i jak sprzet kupia ludzie ktorzy wczesniej nie mieli okazji (tylko usa)
    to sprzedaz piekarniana im sie skonczy i moze zacznie im zalezec na klientach

ps korzystalem ze strony http://paulcbuff.eu.com/cms/ przez ktora sprzedaja w europie
    i tam sa wersje 220 i zadnych wzmianek o innych cenach, wiec to co napisales to nie do konca jest prawda
    i jakos tego dbania o klienta ktory czeka tyle dni na odpowiedz mailem nie widze
    Ja po otrzymaniu zapytania od klienta odpowiadam od razu, chyba ze musze cos uzgodnic , sprawdzic wtedy odpowiadam najpozniej nastepnego dnia.
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 03-03-2011 o 13:34

Domyślnie

hehe, faktycznie pisales... cena nawet zachecajaca ale produkt i tak niedostepny

OT: marszull, czym handlujesz?

Domyślnie

hehe, faktycznie pisales... cena nawet zachecajaca ale produkt i tak niedostepny

OT: marszull, czym handlujesz?
    czasami sprzedaje winyle
    ale bardziej pisalem tu o klientach ktorzy dopytuja sie o moje uslugi fotograficzne
    podejscie do klienta powninno byc zawsze ok
    bez wzgledu na branze

Domyślnie

zdjęcia z ringflasha mogą być minimum 3 rodzajów, ja mam profoto akurat i są 2 dyfuzory- close up- srebrny garnek z czarną nakładką oraz softlight- czyli biały dyfuzor oraz biała nakładka. Zwyczajny ringflash bez nakładek zostawia delikatną szarą poświatę dookoła fotografowanego obiektu, ze srebrną nakładką daje ciut więcej kontrastu, a z białym dyfuzorem robi po prostu mniejsze cienie.
    tutaj przykład samego ringflasha

tutaj z nakładką soft

D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

ramzey daruj sobie takie teksty
    jesli mialem jakies pytania, a oni umozliwiaja ich zadanie przez formularz na stronie
    to chyba powinni na nie odpowiadac
    i powazne firmy najczesciej tak robia
    stad wnioskuje ze nie zalezy im na klientach i maja ich w d..
    a to ze sie sprzedaje jak swieze buleczki to dla mnie nie ma zadnego znaczenia
    i jak sprzet kupia ludzie ktorzy wczesniej nie mieli okazji (tylko usa)
    to sprzedaz piekarniana im sie skonczy i moze zacznie im zalezec na klientach

ps korzystalem ze strony http://paulcbuff.eu.com/cms/ przez ktora sprzedaja w europie
    i tam sa wersje 220 i zadnych wzmianek o innych cenach, wiec to co napisales to nie do konca jest prawda
    i jakos tego dbania o klienta ktory czeka tyle dni na odpowiedz mailem nie widze
    Ja po otrzymaniu zapytania od klienta odpowiadam od razu, chyba ze musze cos uzgodnic , sprawdzic wtedy odpowiadam najpozniej nastepnego dnia.

No to sprawdziłem jak to jest z filią europejską

Wysłałem im formularzem zapytanie jakąś godzinę po Twoim poście, odpowiedź otrzymałem, godzinę później dostałem potwierdzenie otrzymania zapytania a 2 h temu odpowiedź.
    Tyle w kwestii dbania o klienta i wypełniania formularzy na stronach

3 marca 2011 22:29
    temat Re: Tech Digital Europe Limited - Product enquiry for Product Name: ABR 800 Ring Flash

ukryj szczegóły 22:29 (1 godz. temu)

Hi

The ABR800 only comes as a 110v.

Tech Digital Europe Limited
    Authorised European Distributor For Paul C Buff.

Czyli tak jak pisałem wcześniej, w stanach możesz zamówić 230V(wiem bo pytałem rok temu), a z tego wychodzi że w EU już nie.

Jeśli teraz nie chcą robić to albo im się nie opłaca albo nie chce.

Ale powiem Ci że ABR800 naprawdę ładnie chodzi z polecanym przez nich transformatorem

A co do przykładów

ABR800 z małym Moon unit

Ostatnio edytowane przez ramzey ; 04-03-2011 o 01:46

Domyślnie

daje to, że masz 2 lampy, a nie jedną
    Jesli generator jest symetryczny (większość) to wtedy masz na obu lampach po max 600 WS.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów