Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 95

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
    kurde no nie moge nic na tym cholernym allegro znalezc

a cos takiego z generatorem?
    http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html
    tak z ciekawosci zapytam co nam daje w generatorze 1200Ws drugie wejscie skoro podlaczymy juz glowice 1200Ws?
    Nie przejmuj sie ja tez nie znalazlem na allegro moze Dzygit rzuci linkiem

Co do reszty to wlasnie o tym pisalem wyzej, o mocy tez

marszull dostales odp?
    do tej pory nie, jutro jeszcze raz do nich napisze

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    Dziady? Jak Ciebie w takim razie trzeba nazwać? Analfabetą dyslektykiem, leniem?

Punkt 11 FAQ

http://www.paulcbuff.com/faq.html#ab230

Jak chcesz więcej informacji zadzwoń do wsparcia klienta i zapytaj Kimberly
    http://www.alienbees.com/contact.html

Aha, Ich produkty sprzedają się jak świeże bułeczki. To jedna z najbardziej dbających o klienta firm jakie znam
    ramzey daruj sobie takie teksty
    jesli mialem jakies pytania, a oni umozliwiaja ich zadanie przez formularz na stronie
    to chyba powinni na nie odpowiadac
    i powazne firmy najczesciej tak robia
    stad wnioskuje ze nie zalezy im na klientach i maja ich w d..
    a to ze sie sprzedaje jak swieze buleczki to dla mnie nie ma zadnego znaczenia
    i jak sprzet kupia ludzie ktorzy wczesniej nie mieli okazji (tylko usa)
    to sprzedaz piekarniana im sie skonczy i moze zacznie im zalezec na klientach

ps korzystalem ze strony http://paulcbuff.eu.com/cms/ przez ktora sprzedaja w europie
    i tam sa wersje 220 i zadnych wzmianek o innych cenach, wiec to co napisales to nie do konca jest prawda
    i jakos tego dbania o klienta ktory czeka tyle dni na odpowiedz mailem nie widze
    Ja po otrzymaniu zapytania od klienta odpowiadam od razu, chyba ze musze cos uzgodnic , sprawdzic wtedy odpowiadam najpozniej nastepnego dnia.
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 03-03-2011 o 13:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    ramzey daruj sobie takie teksty
    jesli mialem jakies pytania, a oni umozliwiaja ich zadanie przez formularz na stronie
    to chyba powinni na nie odpowiadac
    i powazne firmy najczesciej tak robia
    stad wnioskuje ze nie zalezy im na klientach i maja ich w d..
    a to ze sie sprzedaje jak swieze buleczki to dla mnie nie ma zadnego znaczenia
    i jak sprzet kupia ludzie ktorzy wczesniej nie mieli okazji (tylko usa)
    to sprzedaz piekarniana im sie skonczy i moze zacznie im zalezec na klientach

ps korzystalem ze strony http://paulcbuff.eu.com/cms/ przez ktora sprzedaja w europie
    i tam sa wersje 220 i zadnych wzmianek o innych cenach, wiec to co napisales to nie do konca jest prawda
    i jakos tego dbania o klienta ktory czeka tyle dni na odpowiedz mailem nie widze
    Ja po otrzymaniu zapytania od klienta odpowiadam od razu, chyba ze musze cos uzgodnic , sprawdzic wtedy odpowiadam najpozniej nastepnego dnia.

No to sprawdziłem jak to jest z filią europejską

Wysłałem im formularzem zapytanie jakąś godzinę po Twoim poście, odpowiedź otrzymałem, godzinę później dostałem potwierdzenie otrzymania zapytania a 2 h temu odpowiedź.
    Tyle w kwestii dbania o klienta i wypełniania formularzy na stronach

3 marca 2011 22:29
    temat Re: Tech Digital Europe Limited - Product enquiry for Product Name: ABR 800 Ring Flash

ukryj szczegóły 22:29 (1 godz. temu)

Hi

The ABR800 only comes as a 110v.

Tech Digital Europe Limited
    Authorised European Distributor For Paul C Buff.

Czyli tak jak pisałem wcześniej, w stanach możesz zamówić 230V(wiem bo pytałem rok temu), a z tego wychodzi że w EU już nie.

Jeśli teraz nie chcą robić to albo im się nie opłaca albo nie chce.

Ale powiem Ci że ABR800 naprawdę ładnie chodzi z polecanym przez nich transformatorem

A co do przykładów

ABR800 z małym Moon unit

Ostatnio edytowane przez ramzey ; 04-03-2011 o 01:46

Domyślnie

tak z ciekawosci zapytam co nam daje w generatorze 1200Ws drugie wejscie skoro podlaczymy juz glowice 1200Ws?
    daje to, że masz 2 lampy, a nie jedną
    Jesli generator jest symetryczny (większość) to wtedy masz na obu lampach po max 600 WS.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

hehe, faktycznie pisales... cena nawet zachecajaca ale produkt i tak niedostepny

OT: marszull, czym handlujesz?

Domyślnie

hehe, faktycznie pisales... cena nawet zachecajaca ale produkt i tak niedostepny

OT: marszull, czym handlujesz?
    czasami sprzedaje winyle
    ale bardziej pisalem tu o klientach ktorzy dopytuja sie o moje uslugi fotograficzne
    podejscie do klienta powninno byc zawsze ok
    bez wzgledu na branze

Domyślnie

zdjęcia z ringflasha mogą być minimum 3 rodzajów, ja mam profoto akurat i są 2 dyfuzory- close up- srebrny garnek z czarną nakładką oraz softlight- czyli biały dyfuzor oraz biała nakładka. Zwyczajny ringflash bez nakładek zostawia delikatną szarą poświatę dookoła fotografowanego obiektu, ze srebrną nakładką daje ciut więcej kontrastu, a z białym dyfuzorem robi po prostu mniejsze cienie.
    tutaj przykład samego ringflasha

tutaj z nakładką soft

D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Ramzey, ja nie dostalem
    "dookola" ale odpowiedz jest
    dzieki serdeczne i za przyklady tez
    A ten transformator wyglada wagowo, tak dokladniej?
    I jak by bylo z ABR800 i vagabond mini, bo tez sa dwie wersje (110 i 230)

Domyślnie

a majac abr800 pod 110V i Tronixa 2400 wersje Europejską, mozna podlaczac lampe pod zasilacz?
    niby z tego co czytalem abr800 jest obslugiwane
    jacek cos pisał na pierwszej stronie o tym, ale wlasnie bez szczegolow

Domyślnie

Nie wiem jak to jest z mini, to nowy produkt i nie widziałem go jeszcze na oczy. Mam Vagabond mk1 ale to zasilanie plenerowe nie studyjne. Choć spokojnie 300 razy da się błysnąć. vagabond 2 jest trochę większy ale i mocniejszy.
    Mój Transformator jest trochę mniejszy niż pudełko chusteczek higienicznych i waży około 3 kg, ale jest 500W choć abr800 pójdzie spokojnie na 300W.

Pamiętaj że ABR jest bardzo plastikowy, o ile samo światełko jest świetne i wielofunkcyjne to trzeba się z nim w miarę ostrożnie obchodzić

Domyślnie

ja z kazdym sprzetem sie bardzo delikatnie obchodze, nie po to wydaje wszystkie oszczednosci zeby tego nie szanowac
    To generalnie mowisz że moge podlaczyc i 230V i 110V bez wzgledu na wszystko, a i tak bedzie dzialac bez szkod ?
    Jak ladujesz Vagabonda? to tez jest 110? wybacz takie pytania ale jestem w tym temacie bardzo zielony a jednoczesnie bardzo zainteresowany tym produtem, ze wzgledu na cene

P.S - własnie doczytalem że "System zawiera dodatkowo wbudowany w globalnej ładowarki (dla 100VAC do 260VAC ładowania)" - dzieki google za tłumacza!
    Ostatnio edytowane przez [email protected] ; 04-03-2011 o 13:22

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów