Close

Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 408

Domyślnie

Panowie dajcie spokój prawda jest taka co się będziemy oszukiwać jeśli ktoś posiada d3100 d3000 d 40 d5000 itd nigdy nie zrozumie ile daje "śrubokręt " bo najczęściej kończą na obiektywach kitowych i marudzeniu o drogich szkłach AF-s jednak to nie trend czy coś to po prostu furtka do dobrych i często dużo tańszych szkieł AF , ciekawe ilu z was miało do czynienia z 85 f1,8 AF czy tanią 50 F1,8 ???? proponuje pożyczyć od kolegi szkło aparat i zrobić zdjęcia , i nie ma co się tu oszukiwać jest to przydatna rzecz .
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

D90 bez czytania kilkunastu stron o niczym
    Zbędny

Domyślnie

To jest kwestia tylko i wyłącznie kasy, dorabianie do tego teorii normalna polska sprawa. Ma aparat bez śrubokręta to nie powie że kupił słabszy, najedzie na tych co mają śrubokręt albo wymyśli pod siebie teorię. Spiknie kolegów bez kasy i już na forum pełno takiego bełkotu. A potem "mamusię" Admina się woła bo riposty w głowie brak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    Panowie dajcie spokój prawda jest taka co się będziemy oszukiwać jeśli ktoś posiada d3100 d3000 d 40 d5000 itd nigdy nie zrozumie ile daje "śrubokręt " bo najczęściej kończą na obiektywach kitowych i marudzeniu o drogich szkłach AF-s jednak to nie trend czy coś to po prostu furtka do dobrych i często dużo tańszych szkieł AF , ciekawe ilu z was miało do czynienia z 85 f1,8 AF czy tanią 50 F1,8 ???? proponuje pożyczyć od kolegi szkło aparat i zrobić zdjęcia , i nie ma co się tu oszukiwać jest to przydatna rzecz .
    Moze jestem ograniczony,ale chyba zrozumiem bo mialem pare puch ale nie bede sie tu licytowal.Myslalem,ze rozmawiamy o zaletach/wadach aparatow a nie narzucamy sobie jakiegoś kultu jednej puchy.Acha! LordRamzes 85 f1.8 mydli tak do f/4 ze jako portretowy jest bez sensu. A d3100 jest pucha nowej generacji i swietny d90 jest juz staruszkiem ze wszystkimi konsekwencjami (chociażby nowy procesor EXPEED II). Obiektywy wymagajace srubokreta powoli odchodza i jezeli ktos teraz zaczyna, pewnie zdąży doczekać sie AFSow ktore go zainteresuja w przyszlosci.. No i d3100 podobno szumi na 12000ISO a na 6400 "ujdzie" nie,no umre ze smiechu! Mam pytanie:a ktory nie szumi na takim ISO? Moze te za 25k pln??? A to,ze "ujdzie" na ISO 6400 swiadczy o perfekcyjnym ustawieniu szumu do sygnalu!!! A Fiod wymaga pilnej pomocy lekarzaspecjalisty/admina bo nadużywa epitetow zamiast argumentow i ograniczył mu sie słownik do paru banalnych bluzgów. No cóż,mamusia Go nie przytulała
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 26-02-2011 o 18:21
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    puchy.Acha! LordRamzes 85 f1.8 mydli tak do f/4 ze jako portretowy jest bez sensu.
    widocznie miałeś do czynienia z mydlaną sztuką , miałem okazje i co prawda przymknąłem do f2 i było b ostro , przecież to typowa portretówka nie zawaham się nawet napisać ,że jedna z najlepszych

Domyślnie

d90 jest juz staruszkiem ze wszystkimi konsekwencjami (chociażby nowy procesor EXPEED II). Obiektywy wymagajace srubokreta powoli odchodza i jezeli ktos teraz zaczyna, pewnie zdąży doczekać sie AFSow ktore go zainteresuja w przyszlosci.. No i d3100 podobno szumi na 12000ISO a na 6400 "ujdzie" nie,no umre ze smiechu! Mam pytanie:a ktory nie szumi na takim ISO? Moze te za 25k pln??? A to,ze "ujdzie" na ISO 6400 swiadczy o perfekcyjnym ustawieniu szumu do sygnalu!!! A Fiod wymaga pilnej pomocy lekarzaspecjalisty/admina bo nadużywa epitetow zamiast argumentow i ograniczył mu sie słownik do paru banalnych bluzgów. No cóż,mamusia Go nie przytulała
    kolejny błąd bo nie wiem czy wiesz , pewnie nie skoro tak piszesz ,że to szkło jest odpowiedzialne za kontrasty ostrość itd , z przykrością dla Ciebie napisze ,że nowe procesory itd to nie wszystko bo szkło na 1 miejscu potem puszka ale spokojnie wraz z latami doświadczenia zrozumiesz o co chodzi , kolejna sprawa to jednak brakuje właśnie b dużej ilości szkieł dla amatorów z AFS choćby właśnie 50 czy 85 a z AFS dla 50 masz 1300 zł a tu 400 dla 50 f1,8 masz porównanie ???
    ale nie przejmuj się pisze CI to człowiek który już zrobił tyle zdjęć na szkłach AF i AFS ,że pewnie nawet nie wie o co chodzi a mój staroc to już dawno zdjęć nie robi ,trendy też nie jestem ale dobrze mi z tym bo mam szkła z których jestem zadowolony , które na mnie zarabiają , po prostu nie mam czasu na czytanie testów , patrzenie na wykresy itd , pisze z mojego kilkuletniego doświadczenia i obserwacji rynku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    kolejny błąd bo nie wiem czy wiesz , pewnie nie skoro tak piszesz ,że to szkło jest odpowiedzialne za kontrasty ostrość itd , z przykrością dla Ciebie napisze ,że nowe procesory itd to nie wszystko bo szkło na 1 miejscu potem puszka
    Z kim Ty polemizujesz? Nie pisalem o zadnych kontrastach! Natomiast 85/f1.8 przetaje być nieostry pow. 2.8. 3x zmienialem w zaprzyjaznionym sklepie i odsprzedalem.No cóż,ostrość to subiektywna sprawa.Dla mnie 85/1.4 odopowiednio pracuje na pełnej dziurze,no moze z mikroskopijnym przymknięciem.Ustalanie kolejności co jest wazniejsze czy obiektyw czy puszka jest jałowe.Obydwa elementy,jak napisales,są ważne.Natomiast jakość jotpega d3100 jest ,moim zdaniem,lepsza od jotpega d300.Porownaj sobie obrazki jeżeli masz okazję z puszek,nie w necie offfkorrrrzzzz W tym wypadku decyduje matryca + soft przy tym samym obiektywie.
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 26-02-2011 o 19:11
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Z kim Ty polemizujesz? Nie pisalem o zadnych kontrastach! Natomiast 85/f1.8 przetaje być nieostry pow. 2.8. 3x zmienialem w zaprzyjaznionym sklepie i odsprzedalem.No cóż,ostrość to subiektywna sprawa.Dla mnie 85/1.4 odopowiednio pracuje na pełnej dziurze,no moze z mikroskopijnym przymknięciem.Ustalanie kolejności co jest wazniejsze czy obiektyw czy puszka jest jałowe.Obydwa elementy,jak napisales,są ważne.Natomiast jakość jotpega d3100 jest ,moim zdaniem,lepsza od jotpega d300.Porownaj sobie obrazki jeżeli masz okazję z puszek,nie w necie offfkorrrrzzzz W tym wypadku decyduje matryca + soft przy tym samym obiektywie.
    b żałuje ,że nie mogę ci teraz podać przykładu na f2 z 85 bo byłbyś b zaskoczony , ale ja pisze, a to nie wiesz ,że szkło ma wpływ na kontrast ostrość itd a puszka iso i dr ??? i proszę nie pisz mi tu o szkłach za grube tysiące bo przeciętnego amatora na nie nie stać więc jak mam dać 2500 za d90 i móc używać dobre tanie szkła po 400 - 1500zł a kupić puszke i kupić puszkę d3100 i inwestować w szkła za grube tysiące ?? gdzie tu logika

Domyślnie

Do bani cala ta dyskusja. Kolesie z d90 twierdza, ze sa megaspecami, bo upil lepszy aparat, do ktorego moga sobie zapiac starsze obiektywy. Niestety, lepszym specem jest ten, kto robi lepsze foty, a nie ten, kto ma lepszy aparat. Rownie dobrze posiadacz d200 moglby was wysmiac, bo on ma pomiar z m42.
    Szacunek dla kolegow, ktorzy nie dali sie zwariowac i nie kupili 'rozwojowego sprzetu', jako pierwszy aparat do nauki.
    Pozdrawia posiadacz d90, ktory praktycznie nie posiada juz srubokretowcow (zostal 50/1.8d, coby sobie czasem przypomniec, jaki to wypas i jaka mega puche mam).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    tak jak napisałeś śrubokręt to legenda to taka moda kto ma śrubokręt ten jest trendy. ...
    niesamowicie interesujące przemyślenie, ale nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Niestety nikon nie ma niektórych obiektywów w wersji AF-S, więc tu chodzi o mozliwość używania całej optyki nikona.
    Jeśliktoś nie wychodzi poza kity, albo poza szkła DX to OK, ale dla niektórych ambitniejszych fotografów, dla niektórych specjalności - konieczne będzie posiadanie body posiadające napęd śrubokręta. Wspominacie o budżetowej 85/1.8 - to doskonały przykład. Lista szkieł jest oczywiście dłuższa - skoro jesteśmy w temacie portret to 105 i 135 DC. Ale i sporo innych szkieł.

Cytat Zamieszczone przez Fiod Zobacz posta
    Ale ty głupi jesteś, to ułatwienie barani łbie ... przecież D3100 to maskotka dla gejów.
    Cytat Zamieszczone przez Fiod Zobacz posta
    .. Ja ci o twojej głupocie ...
    Kolega zarabia właśnie czerwoną kartkę. I podyskutuje z moderatorami czy nie bana, a nawet bana dożywotniego. Bo kilka innych karteczek i ban niczego widzę cie nie nauczyły.

.... 85 f1.8 mydli tak do f/4 ze jako portretowy jest bez sensu. ...
    Proszę nie wypowiadaj się w tematach o których chyba nie masz pojęcia. Zapewniam cie, że 85/1.8 zrobisz na przysłonie 2,0 znaczne ostrzejsze zdjęcia niż to na twoim awatarze.

Po otrzymanych raportach oczyściłem wątek i będę teraz go śledził. Radzę uważać na to co się pisze, bo ostrzeżenie było, nastepne będą kary.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 35 z 41 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów