Close

Strona 33 z 41 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na dwa pytania

1) czy matryca w d3100 jest mniej szumi niż ta w d90?

2) które body ma lepszy AF?
    daj spokój z szumami zdjęcia z tych aparatów nawet przy wysokich ISO są akceptowalne. Kup ten który Ci bardziej odpowiada i ciesz się zdjęciami. Jeżeli musisz mieć tzw śrubokręt to bierz D90 jak nowszy aparat z możliwością kręcenia bardzo dobrej jakości filmów to tylko D3100.
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na dwa pytania

1) czy matryca w d3100 jest mniej szumi niż ta w d90?

2) które body ma lepszy AF?
    Na pierwsze już masz odpowiedź, a co do drugiego pytania...hm. Oba aparaty mają dokładnie ten sam czujnik AF Multicam 1000 z detekcją fazową + 11 pól AF. Przewagą D90 jest niewątpliwie "śrubokręt" i tym samym możliwość korzystania z doskonałych szkieł bez własnego napędu.

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi. poczekam jeszcze na test d3100 na optyczne, ale w niedalekiej przyszłości wezmę pewnie d90.

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi. poczekam jeszcze na test d3100 na optyczne, ale w niedalekiej przyszłości wezmę pewnie d90.
    skoro D90 to po co czekać na test D3100

Domyślnie

nie śpieszy mi się z zakupem, aparat potrzebuje na wiosnę a w Krakowie zima

Domyślnie

Chcesz wiedziec, jak zachowuje sie matryca w d3100? Popatrz na testy soniaczy a550 i podobnych u optycznych, skoro ich tak 'lubisz'. Matryce maja te sama i szum bedzie na podobnym poziomie. Inne beda rozdzielczosci i jakosc jpegow prosto z aparatu, poniewaz te zaleza juz od producenta. RAW-y powinne dawac bardziej zblizone rezultaty, ale tez nie do konca, poniewaz a550 strasznie klapia lustrem i przez to wprowadzaja spore wibracje.
    Jako amator bedziesz zadowolony z tego aparatu. Brak srubokreta moze byc bolaczka, jesli zamierza sie starych obiektywow, ale sa juz ich zamienniki z silnikiem.

Domyślnie

Mam pytanie co do AF-a. Teoretycznie w D3100 jest ten sam moduł co w D200, D80, D90, czy w realu jest to ta sama lub podobna skuteczność, czy dla każdego modelu ten moduł otrzymuje inne uboższe oprogramowanie? Czy AF, szczególnie AF-C w D3100 jest choćby na poziomie tych z D80, D90?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psotter Zobacz posta
    Mam pytanie co do AF-a. Teoretycznie w D3100 jest ten sam moduł co w D200, D80, D90, czy w realu jest to ta sama lub podobna skuteczność, czy dla każdego modelu ten moduł otrzymuje inne uboższe oprogramowanie? Czy AF, szczególnie AF-C w D3100 jest choćby na poziomie tych z D80, D90?
    Do d200 to on startu raczej nie ma, ale jest porownywalny z d80 i d90.
    Modul jest niby ten sam, ale jest pare drobiazgow, ktore zmieniaja to i owo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Do d200 to on startu raczej nie ma, ale jest porownywalny z d80 i d90.
    Modul jest niby ten sam, ale jest pare drobiazgow, ktore zmieniaja to i owo.
    niby jakie to drobiazki które zmieniają to i owo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Chcesz wiedziec, jak zachowuje sie matryca w d3100? Popatrz na testy soniaczy a550 i podobnych u optycznych, skoro ich tak 'lubisz'. Matryce maja te sama.
    No właśnie jak to w końcu jest? Ty podajesz, że Nikon ma matrycę sonego a niedawno czytałem, że mimo obiegowych opinii D3100 ma matrycę od Nikona. Było nawet zdjęcie tej matrycy.

Strona 33 z 41 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów