Close

Strona 34 z 41 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bbart79 Zobacz posta
    No właśnie jak to w końcu jest? Ty podajesz, że Nikon ma matrycę sonego a niedawno czytałem, że mimo obiegowych opinii D3100 ma matrycę od Nikona. Było nawet zdjęcie tej matrycy.
    D3 / D3s / D700 / D3100 - Nikon
    D90 / D7000 - Sony
    Ostatnio edytowane przez Drogis ; 25-02-2011 o 09:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bbart79 Zobacz posta
    No właśnie jak to w końcu jest? Ty podajesz, że Nikon ma matrycę sonego a niedawno czytałem, że mimo obiegowych opinii D3100 ma matrycę od Nikona. Było nawet zdjęcie tej matrycy.
    Nikon nigdy nie robil wlasnych matryc. O d90 tez pisali, ze wlasna. Dodaja tylko filtry i montuja w aparacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Nikon nigdy nie robil wlasnych matryc. O d90 tez pisali, ze wlasna. Dodaja tylko filtry i montuja w aparacie.
    Oj, chyba kolega ani nie zajrzał do mojej wypowiedzi powyżej, ani nie obserwuje bieżących wydarzeń (dużo się ostatnio mówiło, co i kto robi w korpusach Nikona).
    Chipworks rozbiera aparaty na części żeby to sprawdzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogis Zobacz posta
    Oj, chyba kolega ani nie zajrzał do mojej wypowiedzi powyżej, ani nie obserwuje bieżących wydarzeń (dużo się ostatnio mówiło, co i kto robi w korpusach Nikona).
    Chipworks rozbiera aparaty na części żeby to sprawdzić.
    Malo mnie obchodzi, co tam pisza. Mam ciekawsze zajecia, niz sledzenie takich *******.
    Trzeba tez byc niezwykle naiwnym, zeby wierzyc w to, co pisza. Pisane slowo dawno sie zdewaluowalo.

Odnosnie d3100 http://www.optyczne.pl/148.1-Test_ap...00_Wstęp.html

Domyślnie

Piszesz, ze trzeba byc naiwnym, zeby wierzyc w to co pisza a sam odsylasz do testu? Wierz sobie w co chcesz, ale po co innych wprowadzac w blad. Jeden z przedstawicieli Nikona potwierdzil, ze Nikon montuje wlasnej konstrukcji matryce w bardziej zaawansowanych korpusach - potwierdzaja to tez niezalezne zrodla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    dzięki za odpowiedzi. poczekam jeszcze na test d3100 na optyczne, ale w niedalekiej przyszłości wezmę pewnie d90.
    Jezeli ktos zaczyna przygode foto to NAJPEPSZYM wyborem W TEJ CHWILI, obiektywnie jest 3100 (moim zdaniem OCZYwiście). Obrazowanie ma bezkonkurencyjne,wysokie ISO i jest NOWY, itp. Rozumiem ze userzy d90 chwala ten sprzęt.Ale matryca d3100 jest W TEJ CHWILI wsrod konstrukcji porownywalnych, bezkonkurencyjna. Nie wiem czy dla kogoś,kto zaczyna, legendarny srubokręt bedzie taki wazny.Uroda zdjęć jest priorytetem.A bkt można zrobić samemu jak ktos slusznie napisal.Sam kupilem d3100 i mimo,ze mam pelnoklatkowca,to 3100 jest podstawową podreczną puszka a foty bezbłędnewyjatkowo udana pucha!
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 25-02-2011 o 19:58
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Jezeli ktos zaczyna przygode foto to NAJPEPSZYM wyborem W TEJ CHWILI, obiektywnie jest 3100 (moim zdaniem OCZYwiście). Obrazowanie ma bezkonkurencyjne,wysokie ISO i jest NOWY, itp. Rozumiem ze userzy d90 chwala ten sprzęt.Ale matryca d3100 jest W TEJ CHWILI wsrod konstrukcji porownywalnych, bezkonkurencyjna. Nie wiem czy dla kogoś,kto zaczyna, legendarny srubokręt bedzie taki wazny.Uroda zdjęć jest priorytetem.A bkt można zrobić samemu jak ktos slusznie napisal.Sam kupilem d3100 i mimo,ze mam pelnoklatkowca,to 3100 jest podstawową podreczną puszka a foty bezbłędnewyjatkowo udana pucha!
    tak jak napisałeś śrubokręt to legenda to taka moda kto ma śrubokręt ten jest trendy. Potwierdzam widziałem kilka zdjęc z tego aparaty, kolega zakupił D3100 i zdjęcia są super
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    tak jak napisałeś śrubokręt to legenda to taka moda kto ma śrubokręt ten jest trendy.
    Ale ty głupi jesteś, to ułatwienie barani łbie a nie moda czy trend. Wogóle porównywać D3100 to D90 to kolejny koszmarek tego forum, ludzie czy wy nie macie oczu i czucia w rękach? przecież D3100 to maskotka dla gejów.

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

dzięki Fiod, przejrzałem całe 34 strony, ale dla twojej informacji mam żonę i nastoletnie dziecko, aha..I NIE JESTEM GEJEM!, D3100 to naprawdę fajna pucha, D90 to inna bajka, ale jak ktoś to już napisał wcześniej "80% zdjęcia to ten co po drugiej stronie body", mistrzowie, a których jest naprawdę kilku na tym szacownym forum, wyrysują lepszy kadr słoikiem z Biedronki niż ty D3X na plaży, pomyśl trochę co klapiesz jęzorem bo poprzez twoje wypowiedzi to forum niczym nie będzie się różnić od wpisów z fotka.pl
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

chłopaki, dajcie sobie luz, odbiegacie od tematu, a propo, dorzucę informacje, dla śledzących wątek, jestem po serii zdjęć w pobliskim kościele ( w godzinach 11-12), zaciekawiło mnie jak 3100 i 3000 poradzą sobie przy dzisiejszej pogodzie tzn. słonecznej. Wieczorkiem podrzucę kilka linków z przedziału ISO 200-12800, z wstępnych rozeznań ISO 12800(HI2) w D3100 - porażka, nawet przy w miarę dobrym oświetleniu, szumi jak Bałtyk, 6400 ujdzie, do 3200 jest OK, ale chcę jeszcze wykonać serię wieczorową porą, przy słabszym świetle
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Strona 34 z 41 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów