Close

Strona 32 z 41 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    no pewnie że można , wyzwalać lampy też można kablem po co CLS , ustawiać ostrość też można po co AF

takie pierdoły robią właśnie z d5k > d90, a z d90 > d300 ,dlatego właśnie niektórzy wybałuszają oczy bo to zdjęcie zrobione d300 a bebechy te same
    Chyba D5k < D90 i D90 < D300

Zgodzę się z opinią, iż każdy powinien dobierać aparat w zależności od swoich potrzeb i planów na przyszłość. Jeżeli ktoś myśli o rozwijaniu swojej pasji, najlepszym wyborem będzie jednak D90.

Domyślnie

Ja po "skasowaniu" o krawężnik D40 wybrałem D90... Dodatkowo zamówiłem grip Alphy bo przez te 4 latka w D40 brakowało mi swobody uchwytu... i teraz to sobie odbiję!!!

pozdrawiam serdecznie

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

http://www.photoblog.pl/paul27

Domyślnie

Przy odbijaniu, uważaj na nerki... boli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panoramix Zobacz posta
    i na krawężniki także
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peeoo Zobacz posta
    Chyba D5k < D90 i D90 < D300

Zgodzę się z opinią, iż każdy powinien dobierać aparat w zależności od swoich potrzeb i planów na przyszłość. Jeżeli ktoś myśli o rozwijaniu swojej pasji, najlepszym wyborem będzie jednak D90.
    Przy rozwijaniu pasji sensowniej zainwestowac w warsztaty i zajecia z obrobki, bo od samego posiadania d3x kunsztu ani talentu nie przybedzie. Nie robcie sobie sobie jaj koledzy. Narazie to jestescie na dobrej drodze do bycia gadzeciazami aka. onanistami sprzetowymi, a nie prawdziwymi fotografami-amatorami. O profesjonalistach nie wspominajac.
    Porady, jakich udzielacie poczatkujacym forumowiczom, sa nic nie warte. A teksty typu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=171496 (cheyenne) sa juz zupelnym przegieciem (chocby tylko dlatego, ze kolega nie musial byc na tym weselu zarobkowo).

Domyślnie

a to to trzeba być jakimś mega pro żeby stwierdzić że d90 fajniej w łapskach się trzyma niż d5000 lub że d5k ma korekcje dystorsji itp.

no niesamowite ....

sorry za offtop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panoramix Zobacz posta
    dotarł do mnie grip... wygląda całkiem ok...

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

http://www.photoblog.pl/paul27

Domyślnie

D90 + 18-105 VR dotarł do mnie dzisiaj o 17:00, po złożeniu, pobieżnym ustawieniu i kilku testach jestem z niego zadowolony jutro mała amatorska sesja (godzinka z dwoma lampami) więc zobaczymy czy nie zawiodę (bo technicznie rzecz ujmując to ja tu w zdecydowanej większości mogę zawieść ) obiektyw spełnia moje oczekiwania, myślałem że jednak jest trochę... krótszy :] podoba mi się w nim że nie "kręci mordką", to mnie zawsze irytowało :P
    no cóż, zobaczymy co to cudo da ogłaszam się samozwańczo nikoniarzem (w rozumieniu "posiadaczem sprzętu marki Nikon")
    dziękuję bardzo wszystkim którzy uczestniczyli w 32-stronowej rozmowie, po takiej lekturze (mimo że odgrzebałem dość stary temat) mam już choć trochę lepsze pojęcie i udało mi się podjąć dezycję

Domyślnie

Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na dwa pytania

1) czy matryca w d3100 jest mniej szumi niż ta w d90?

2) które body ma lepszy AF?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K0L0 Zobacz posta
    Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na dwa pytania
    1) czy matryca w d3100 jest mniej szumi niż ta w d90?
    2) które body ma lepszy AF?
    1) więcej megapikseli działa na niekorzyść D3100 - tu więc niedużą przewagę może mieć D90. DXOMark to potwierdza.
    2) oba korpusy mają dokładnie ten sam 11-punktowy AF (Multi-CAM 1000) z jednym punktem krzyżowym. Jeżeli są jakiekolwiek różnice, to raczej na korzyść D90 - nie dość, że to model wyższy to jeszcze ma śrubokręt w korpusie.

Strona 32 z 41 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów