Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Yellowstone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomajk Zobacz posta
    hehe i dlatego właśnie z nich nie korzystam
    I tak będziesz zwiedzał po łebkach bo czasu za mało.
    GPS musisz mieć. Niestety bez doświadczenia jazdy w USA poruszanie może sprawiać sporo kłopotu, zwłaszcza w miastach. GPS w metropoliach niestety bardzo często gubi sygnał, ze względu na wysokie budynki, tunele itp.
    Dodatkowo w miastach można bardzo łatwo wjechać w miejsca gdzie biały człowiek nie ma prawa zaglądać nawet w dzień
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Tyle, że na trasie którą sobie zaplanowałem zbyt wielu tych metropolii nie ma.
    Właśnie nie interesują mnie miasta a rezerwaty, głównie Yellowstone, tam GPS sprawdza się doskonale, tak samo jak na pustyniach Colorado.
    :O łoł cóż to się z Vietnamu tutaj zapakowało, hoho.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Oj tak, Yellowstone, Teton Range przepiekne tereny, jestem tam co roku tylko, ze zima bo sa tam swietne warunki do jazdy na desce poza szlakami. Jak stamtad bedziesz jechal do Colorado to polecam droge US 26, inaczej zwana Chief Washakie Trial. Droga wiedzie przez piekne tereny oraz rezerwat indian Wind River, w ktorym mieszkaja indianie Szoszoni.

Domyślnie

Tyle, że na trasie którą sobie zaplanowałem zbyt wielu tych metropolii nie ma.
    To gdzie jest ten plan wycieczki?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Do planu wycieczki wykorzystałem mapy google, zaznaczając po kolei punkty przelotowe, głównie są to motele66 oraz miejsca parkingu czy postoju przy rezerwatach czy innych takich miejscach które chcę zobaczyć.
    Jeśli jesteś zainteresowany wspólnym wyjazdem, zapraszam na PW, przedyskutujemy temat, może dorzucisz swoje miejsca a inne wywalimy.

Domyślnie

Jeśli jesteś zainteresowany wspólnym wyjazdem, zapraszam na PW, przedyskutujemy temat, może dorzucisz swoje miejsca a inne wywalimy.
    Jedni codziennie chwalą się zegarkami to dlaczego nie można się chwalić wyjazdem
    Plan może się przydać wielu osobom więc dlaczego nie umieścić go w temacie. Można go łatwiej modyfikować czy proponować nowe ciekawe miejsca.
    Może nawet pojawią się zdjęcia.

Domyślnie

Tomajk, skrobnij też do ArtX - o ile jest teraz w Polsce, to z pewnością coś podpowie, ja spróbuję się skontaktować z kumplem, który co roku przez 2 miesiące pracuje w Yellowstone jako wolontariusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Jedni codziennie chwalą się zegarkami to dlaczego nie można się chwalić wyjazdem
    Plan może się przydać wielu osobom więc dlaczego nie umieścić go w temacie. Można go łatwiej modyfikować czy proponować nowe ciekawe miejsca.
    Może nawet pojawią się zdjęcia.
    Cóż mógłbym Tobie odpowiedzieć, hmm myśl co chcesz.
    Wystukałem jeszcze WIELE liter, ale Ctrl +A and Dlelete Władco Pikseli.
    Doszedłem do wniosku, że albo chcesz pomóc i czerpać z tego satysfakcję, albo podejmujesz próby jakiejś dyskredytacji.
    Więc albo z uwagą przeczytaj cały wątek od początku albo go nie zaśmiecaj.
    Powiedzmy tak, mam zamiar, ale wcale mnie nie parzy by pojechać właśnie do USA, a może doczepienie się na wyjazd do Tajlandii będzie również dobrym rozwiązaniem. Mam ten komfort lub właśnie dyskomfort, że DZIŚ mogę jechać choćby na koniec świata, a jutro muszę być na miejscu.
    Jeśli ten temat jest zbyt trudny, lub komuś przeszkadza, wnet może znaleźć się w czeluściach śmietnika.
    Dalej jest otwarta oferta na wyjazd do USA z zamiarem zwiedzenia najpiękniejszych miejsc w tej części świata z zamiarem nie koniecznie fotograficznym. Po prostu mam chęć to zobaczyć.

Domyślnie

Doszedłem do wniosku, że albo chcesz pomóc i czerpać z tego satysfakcję, albo podejmujesz próby jakiejś dyskredytacji.
    Nie wiem skąd wyciągasz takie wnioski.
    Jak można pomóc kiedy nie wiadomo do jakiego miasta lecisz, dokąd chcesz jechać, co Ciebie interesuje.
    Mnie pisanie nie PM nie interesuje. Nie jest to tajna misja i jeżeli poświęca się czas to po to aby wszyscy na tym w przyszłości skorzystali.

Domyślnie

To jeśli nie masz zamiaru jechać, to poczytaj, że A&W w Chicago już był daaawno rozpatrywany i poszedł w niebyt.
    Żadna tajna misja, ale też temat otwarty, powiedzmy NIE MAM KONCEPCJI, jedynym ważnym celem jest OMIJANIE miast.
    Wiec nie dziw się mojej reakcji na gadanie o GPS, bo akurat chyba w tym to pojechałeś po ciągłej linii, a za to jest normalnie 6 punktów no i FLACHA

fIlek Dzięki bardzo, jak widzisz, sprawa nie jest paląca, ja albo pojadę tam albo gdzie indziej.
    To jest pierwsza próba wyjazdu wg. MOJEGO planu, a tym czasem żonka wykupiła jakąś marną wycieczkę i na koniec maja jadę, bo już "pozamiatane".
    Ale USA na sierpień dalej jest otwarte. Fakt sraczka była bo to 20ta rocznica itd. itp. a tak naprawdę to czort z rocznicami i miejscami, mam już tyle na karku, że mogę pozwolić sobie na nic nie robienie.
    Spodobało mi się parę zdjęć z tej części świata i zrobił się problem, ale tak naprawdę, to nie ma problemu, nadejdzie chwila, więc po prostu pojadę i cześć, zobaczę to co mam zobaczyć i na tym się skończy.

Nie założyłem tego tematu by się pochwalić wyjazdem, być może wcale nie pojadę, bo im więcej oglądam zdjęć i innych takich tam z tych rezerwatów i CUDÓW to dochodzę do wniosku że nie wiele to się różni od tego co mam tu pod nosem. Chyba, że nie potrafię szukać w necie, ale właśnie ten wątek miał mi pomóc, więc to ja jestem tym oczekującym pomocy, w rewanżu zawsze można coś wymyślić
    Ostatnio edytowane przez tomajk ; 20-02-2011 o 01:12

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów