Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Karpacz, Karkonosze - co warto?

W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. Chciałbym więc skorzystać także fotograficznie z tego wyjazdu.
    Co więc warte jest zobaczenia w Karpaczu i okolicach?
    Po górach nigdy specjalnie dużo nie chodziłem, więc jakieś większe wędrówki zimą odpadają.
    Chciałbym jednak wjechać wyciągiem na Kopę i tam porobić zdjęcia. Ewentualnie gdzie już z Kopy mogę jeszcze zawędrować?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-02-2011 o 21:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dawid95 Zobacz posta
    W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. [ciachu]
    Po górach nigdy specjalnie dużo nie chodziłem, więc jakieś większe wędrówki zimą odpadają.
    Chciałbym jednak wjechać wyciągiem na Kopę i tam porobić zdjęcia. Ewentualnie gdzie już z Kopy mogę jeszcze zawędrować?
    do Szklarskiej Poręby
    życzę pogody i udanych kadrów

Domyślnie

W przyszłym tygodniu wybieram się na kilka dni do Karpacza. Chciałbym, więc skorzystać także fotograficznie z tego wyjazdu.
    Co więc warte jest zobaczenia w Karpaczu i okolicach?
    Śnieżka...możesz też od Świątyni wang pójść na "Samotnię" i Pielgrzymy. Jak już Ci się znudzą wędrówki zapraszam do siebie na lekcje nart lub snowboardu

Domyślnie

A jak wygląda szlak prowadzący z Kopy na Śnieżkę ? Ile mniej więcej czasu zajmuje jego pokonanie ?

Domyślnie

na kopie jest:temp. - 7 C, śniegu ok . 40 cm.wiatr wieje w porywach 7 m/s
    proponuje zaprzyjaźnić się w wujkiem google, to nie boli
    http://tinyurl.com/4zjr9ml

struś pędziwiatr pokona tą trasę w 3,40 minuty

p.s.
    nie zapomnij ciepło się ubrać

Domyślnie

A jak wygląda szlak prowadzący z Kopy na Śnieżkę ? Ile mniej więcej czasu zajmuje jego pokonanie ?
    To zależy od pogody i oblodzenia w danym dniu. Ogólnie jest to wygwizdów i trzeba dysponować oprócz samozaparcia dobrymi butami i oczywiście odpowiednią odzieżą. Latem się wchodzi, o ile pamiętam, 20-40 minut, zależnie od kondycji. Zimą dłużej. Na siłę nie warto się tam pchać, może być niebezpiecznie. Od czeskiej strony chyba można wjechać wyciągiem na Śnieżkę.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Look:. Zobacz posta
    Jak już Ci się znudzą wędrówki zapraszam do siebie na lekcje nart lub snowboardu
    A jak u Was ze śniegiem?
    Ale na górach, nie na stokach. Bo ja chcę na biegówki na weekend, ale śnieg;((

Domyślnie

Śniegu mało, coś dopadało, ale nie za dużo...gdzieś znajdzie się miejsce do pobiegania...

Uprawnienia umieszczania postów