Mam chęć zwiedzić kawałek stanów, chodzi raczej o atrakcje przyrodnicze i widokowe niż kasyna i wysokościowce NY.
Sporo jest ofert na wycieczki po "dzikim zachodzie" lecz jak na złość nie trafiłem na żadną w której jednym z punktów byłby rezerwat Yellowstone.
Teraz są dwie możliwości :
1. Jechać na wycieczkę i zwiedzać nie koniecznie to na czym najbardziej by mi zależało.
2. Opcja wyjazdu indywidualnego i zaplanowanie sobie trasy samemu.

Opcja pierwsza mi niezbyt odpowiada, choćby ze względu na czort wie jakie towarzystwo, czy oni w ogóle mają chęć coś zobaczyć, fotografować, czy tylko "obskoczyć" temat i cześć.
Opcja druga byłaby super, ale jest małe ale i nie małe ALE, niestety ani ja, ani moja małżonka nie posługujemy się językiem angielskim na tyle sprawnie by poradzić sobie choćby przy wynajęciu samochodu. Do tego będzie to nasz pierwszy tak daleki wyjazd więc mam krótko mówiąc strasznego cykora.
W związku z tym iż wizja samodzielnej decyzji gdzie, na jak długo i co zwiedzam bardzo mi odpowiada, więc mam pytanie i za razem propozycję.
Może jest osoba, lub osoby, które miały by chęć i możliwość wyruszyć na wycieczkę po najpiękniejszych miejscach w USA (Yellowstone, Colorado, Niagara, oraz na zakończenie wycieczki ciekawy temat w okolicach Chicago http://www.explorechicago.org/city/en/things_see_do/event_landing/special_events/mose/chicago_air___war.html , do tego mogłoby być przed wyjazdem krótkie zwiedzanie miast na wybrzeżu wschodnim) Termin wycieczki to koniec lipca do końca sierpnia, czyli około miesiąca, ale wszystko idzie uzgodnić i dogadać.

Może ktoś był na podobnym wyjeździe i miałby propozycje jak to rozegrać, byłbym wdzięczny za rady.