Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ebstein Zobacz posta
    Sądzisz, że w USA służba zdrowia działa jak pokazano w tym serialu?
    Ona tam tak działa. Różnica jest taka, że na koniec leczenia dostajesz rachunek I to pewnie niemały, bo ja swego czasu za prześwietlenie żeber i ocenę lekarza zapłaciłem 450USD. A co dopiero jak trzeba zrobić MRI.

Pan chcesz być zdrowy, pan płać. A jak nie, to weźmiemy dom, samochód i rodzinę w zastaw. Niestety.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 12-02-2011 o 01:23
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ona tam tak działa. Różnica jest taka, że na koniec leczenia dostajesz rachunek I to pewnie niemały, bo ja swego czasu za prześwietlenie żeber i ocenę lekarza zapłaciłem 450USD. A co dopiero jak trzeba zrobić MRI.

Pan chcesz być zdrowy, pan płać. A jak nie, to weźmiemy dom, samochód i rodzinę w zastaw. Niestety.
    To ja dam Ci przykład.
    Jedno dziecko urodzone w Polsce. Na łapówki poszło klika miesięcznych pensji. Żona pół nocy nie mogła się doprosić lekarki. Dopiero nad ranem znajoma lekarka się nią zajęła. O warunkach porodu nie chcę nawet wspominać.
    Drugie dziecko urodzone w Stanach. Warunki nie do porównania.
    O jakości usług, aparatury medycznej, lekach, podejściu lekarzy czy personelu medycznego nie da się pisać, bo to nie ma całkowicie porównania z tym co było w Polsce
    Całkowity mój końcowy koszt to połowa tygodniowej pensji.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

to ja zapraszam w takim razie do UK
    pewnie znajda sie tacy co beda narzekali ze 90% chorob lekarze chca wyleczyc paracetamolem, ale ja na szczescie nie powiem pod ich adresem zlego slowa. Nie wiem moze mialem szczescie i dobrze trafilem.
    Przyklad: traf chcial ze cierpialem na bol plecow, a ze trwalo to juz dluzszy czas i doszlo do tego ze w nocy sie budzilem i spac nie szlo, postanowilem pojsc do lekaza. I co? Moj GP wyslal na X-Ray, pozniej do fizjoterapeutki, a nastepnie zeby jeszcze sie upewnic na MRI (rezonans magnetyczny). Ile mnie to kosztowalo? Doslownie £0 (zero). Nie wspominajac o opiece nad ciezarna kobieta, przed jak i w trakcie porodu oraz juz po urodzeniu malucha. I tez nie mowie o sytuacjach wyjatkowych ale o rzeczy normalnej jak przychodzenie dzien w dzien pielegniarki do domu by wazyc, mierzyc i sprawdzac czy noworodek sie dobrze rozwija. Do tego matka w ciazy, jak i rok po urodzeniu ma darmowe wszelkie leki wydawane na recepte.

Mialem stycznosc ze sluzba zdrowia w Polsce, wlacznie z tym iz odmowiono pomocy ze wzgledu na inne miejsce zamieszkania itp. takze takiej opieki medycznej z jaka przyszlo mi sie spotkac tutaj w UK zycze kazdemu. Chyba, ze moj przypadek to tylko wyjatek

koncze ten przydlugi OT
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta

No przepraszam, a dlaczego ma być tanio i za darmo. Zdrowie jest przecież "najcenniejsze".
    Na przyjemności i pierdoły to każdy chętnie wydaje i nie wnika, że np. przepłaca, a nawet jest w stanie zadłużyć w banku, żeby je zdobyć. Ale jak trzeba zapłacić za leczenie, to jest lament.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    No przepraszam, a dlaczego ma być tanio i za darmo. (...)
    W życiu nie ma nic za darmo. Tylko co się dzieje z moją składką na ubezpieczenie zdrowotne, bo jakimś dziwnym trafem zawsze ląduję u lekarza który z moim ubezpieczeniem nie ma nic wspólnego?

A nie, sorry, raz mnie przyjęto w szpitalu po wypadku, podobno zapłacił za to NFZ. Tylko, że na naprawę tego co schrzanili chirurdzy w szpitalnej izbie przyjęć musiałem wydać majątek u "prywatnych" lekarzy i być kilka miechów na L4. Ale w sumie nie żałuję tej kasy, bo gryzł bym glebę, a w najlepszym przypadku chodził o kuli. A tak nawet jest nieźle.

EOT
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    W życiu nie ma nic za darmo. Tylko co się dzieje z moją składką na ubezpieczenie zdrowotne, bo jakimś dziwnym trafem zawsze ląduję u lekarza który z moim ubezpieczeniem nie ma nic wspólnego?

A nie, sorry, raz mnie przyjęto w szpitalu po wypadku, podobno zapłacił za to NFZ. Tylko, że na naprawę tego co schrzanili chirurdzy w szpitalnej izbie przyjęć musiałem wydać majątek u "prywatnych" lekarzy i być kilka miechów na L4. Ale w sumie nie żałuję tej kasy, bo gryzł bym glebę, a w najlepszym przypadku chodził o kuli. A tak nawet jest nieźle.

EOT

Nie chodzi tylko o "za darmo", ale o "tanio". Dlaczego ma być tanio. Bo to, że za darmo nic nie ma to jest oczywiste.
    A ja nawet nie wiem, kto jest moim lekarzem rodzinnym.

Domyślnie

Chyba zwrotnice wam ktoś przestawił
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Chyba zwrotnice wam ktoś przestawił
    Troszeczkę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    A po co mają rozumieć?
    Żeby potem w rozmowie towarzyskiej zabłysnąć wiedzą? By się pochwalić, że wiedzą o co kaman Hałsowi? Nie wiem, oglądałem tylko kawałek jednego, nawet nie wiem którego, sezonu. Tiwi oglądam albo wcześnie rano, albo późno w nocy, a jeśli już to nie serial.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów