Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Igloo

Domyślnie

I będziemy tak sobie zadawać pytania do końca świata? O znowu pytanie.

Wysunałeś jakiś argument komentując moje zdjęcie, więc chciałbym żebyś go rozwinął. Bo tym sposobem można pisac byle co, zadajac potem dalsze pytania lub odsyłając do komentarzy które się dopiero pojawią.
    Völkchlor

Domyślnie

Kolego Pastwisko, ja Tobie odpowiem, zdjecie jest slabe, jak juz wspomniano nie ma zadnego motywu poza ladna tecza a i to nie dokonca jest ok bo widac druga tecze ktora jest drastycznie pocieta. W takich sytuacjach szukam czegos na pierwszy plan, wiem, ze trzeba sie spieszyc, teraz jest to zwykly pstryk machniety na szybko nie wspominajac o balansie bieli ktory jest gdzies w polu. Widzac taka tecze, pewnie bym zrobil zdjecie, ale tylko po to, zeby na nie patrzec i wspominac jaka ladna tecza wtedy byla. Przykro mi, ale to zdjecie nie zatrzymuje na dluzej niz kilka sekund i nie zacheca do powrotu.
    Ktos wspominal, ze fajny kadr.....otoz nie, uwazam, ze jest za ciasno i jak wspomnialem obcieta jest druga tecza.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    (...)teraz jest to zwykly pstryk machniety na szybko nie wspominajac o balansie bieli ktory jest gdzies w polu. (...)
    Odnośnie balansu bieli to przyznaj się pastwisko film był mocno przeterminowany ?

Mnie się zdjęcie podoba, zwłaszcza za kolory - zimne na zewnątrz tęczy i ciepłe po wewnętrznej stronie.

Domyślnie

Ojj, widze że masz duży sentyment do tego zdjecia. Wiesz może w rzeczywistości ten kadr wyglądał naprawdę ładnie, a to co Ty popełnileś to jedynie dokumentacja zjawiska przyrodniczego. Obróbka leży z balansem bieli na czele, w kadrze pusto, generalnie nudy, flaki z olejem, mogłes skupić się na kawałku tej tęczy, też ale zawrzeć w kadrze jakiś interesujący motyw - ot choćby głupi kamol na pierwszym planie. Coś co wypełniłoby ta bezdenną pustkę. Tęcza jaka jest każdy widzi, i widział setki razy, więc Ameryki nie odkryłeś pokazując ją.
    Ale, to Twoja sprawa czy weźmiesz nasze słowa (moje i Grześka) do serca czy olejesz i będziesz tkwił w matrixie

Pozdrawiam.

PS:
    Mnie się zdjęcie podoba, zwłaszcza za kolory - zimne na zewnątrz tęczy i ciepłe po wewnętrznej stronie.
    Przyznaj się Maciek, piłes cos chyba z rana :P
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 05-02-2011 o 15:50

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego to proste poniekąd pytanie, traktujecie jako mój atak na wasze komentarze. Nigdzie nie zaprzeczyłem. Nigdzie nie napisałem co o tym sądzę lub że się nie zgadzam. Nie wysunałem jakichś kontrargumentów. Nie napisałem że nie macie racji lub że się mylicie.

Aż takie trudne jest to pytanie?
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego to proste poniekąd pytanie, traktujecie jako mój atak na wasze komentarze. Nigdzie nie zaprzeczyłem. Nigdzie nie napisałem co o tym sądzę lub że się nie zgadzam. Nie wysunałem jakichś kontrargumentów. Nie napisałem że nie macie racji lub że się mylicie.

Aż takie trudne jest to pytanie?
    "czy na każdym zdjeciu musi się coś dziać?"

Tak, musi! Bo inaczej zdjęcie jest nudne, tak jak te które zaprezentowałes. Pasuje Ci taka odpowiedź ?

Domyślnie

Boże człowieku coś ty taki na nie? Odpowiadasz jak bym ci zjechał pół galerii i rodzinę zwyzywał..

Czy mi pasuje? Jest na temat więc mi pasuje - dziękuję za odpowiedź. Choć oczywiście wolałbym zeby była bardziej naturalna i spokojna
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Boże człowieku coś ty taki na nie? Odpowiadasz jak bym ci zjechał pół galerii i rodzinę zwyzywał..

Czy mi pasuje? Jest na temat więc mi pasuje - dziękuję za odpowiedź. Choć oczywiście wolałbym zeby była bardziej naturalna i spokojna
    Nie mam sily juz z Toba dyskutowac, napisalem Ci co sadze o tym zdjeciu, nie musisz tego brac do serca, peace.

Domyślnie

Ale tu nie było żadnej dyskusji

Zadalem jedno pytanie i jak odpowiedziałeś to grzecznie podziękowałem. Nigdzie nie zakwestionowałem niczyjej opini, z nikim nie dyskutowowałem. Nawet z twoją odpowiedzią na moje pytanie nie polemizowałem.
    Völkchlor

Domyślnie

Szkoda, ze nie udało się złapać zewnętrznej tęczy, co prawda rzadko udaje się złapać taką jak u Ciebie od brzega do brzega choć on tylko na tamtym brzegu

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów