Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Igloo

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy ciekaw jestem jakby ta scena wyglądała po konwersji do BW.

Domyślnie

Kolego pastwisko:

Jak mogłeś zapomnieć o pierwszym planie czyli o jakimś kamieniu, łódce ... no choćby krzaczku.

Rozwaliłeś tą pustką całe zdjęcie, kompozycję.

Jeżeli wstawiasz już zdjęcie w krajobrazie to pamiętaj proszę o podstawowych atrybutach.

Nemeth dobrze prawi: bardzo fajnie wygląda różnica "cieplarniana" wokół tęczy.

Skoro już cała tęcza to na pewno nie robiłbym szerzej. Jest OK.

Podoba mi się to zdjęcie.

Domyślnie

Fotos klasa, podoba mnie się.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 06-02-2011 o 16:35
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    To ja zapytam Ciebie, powiedz mi co w tym zdjęciu oprócz tęczy jest ciekawego ?
    Faktycznie, poza tęczą nic tu nie ma... Ani łódek, ani kamieni, ani nawet gołej baby. A taką tęczę każdy widuje codziennie, po trzy razy...

Ja - ostatni raz taką widziałam... dwadzieścia parę lat temu. I ubolewam, że nie miałam wtedy przy sobie komórki.

Drogi pastwisko, gratuluję Ci tego zdjęcia.

A tym, którym tak bardzo się nie podoba - proponuję zmienić kanał. I zluzować... Albo wyłączyć forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    (...)

Przyznaj się Maciek, piłes cos chyba z rana :P
    Czy muszę pić, żeby mi się zdjęcie podobało? Sztafaż nie musi być na każdym zdjęciu krajobrazowym - chyba, że ma się manierę.

Zresztą ... sam robiłem podobne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Czy muszę pić, żeby mi się zdjęcie podobało? Sztafaż nie musi być na każdym zdjęciu krajobrazowym - chyba, że ma się manierę.

Zresztą ... sam robiłem podobne
    No niby tak, ale odczuj różnicę - Tobie wolno.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Beskid Śląski

Domyślnie

Zdjęcie słabe technicznie (chyba), ale ładnie przedstawia zjawisko wizualne,jakim jest tęcza i z tego względu mi się podoba. Ale tego co sie dzieje w tym temacie troche nie ogarniam. Każdy ma prawo do własnej opinii i każdy ma swój gust,czyż nie?
    De siedem set.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Diametralnie naruszyłeś zasady panujące w dziale, przez co poklasku TWA nie doświadczyłeś, idź już i nie grzesz więcej.

Mimo emotikonki na koncu to i tak bardzo kiepsko brzmi, Po co takie uwagi? Lepiej chyba napisac pare zdan o zdjeciu, niz wchodzic w takie rozkminy.-napisa krzysztofz24

Rownie dobrze ja moglbym napisac, ze TWA analogowych ortodoxow zawsze moze na siebie liczyc, uzywajac twoich ponozszych slow.- - napisal krzysztofz24
    Fotos klasa, podoba mnie się.
    Ale odlozmy na bok zbedne pyskowki i skupmy sie na czyms pozyteczniejszym, jak ocena zdjecia
    To zacznijmy moze tak: zero mnie obchodzi czy to na cyfrze czy na analogu! Jesli to byl analog, to i tak zostal poddany cyfrowemu procesowi skanowania...i wypadalo by zadbac troche o kolory. Z tej foty mozna wydobyc o wiele wiecej. Mozna dac jej troche zycia,kontrastu, swiatla... bo tak jak teraz jest troszke mdlo.
    Kadrowo...naprawde brakuje czegos na pierwszym planie, czegokolwiek. Lodeczka, kamien, konar, jakis rozblysk swiatla na wodzie, cokolwiek. Tak jak teraz jest bardzo pusto. Mimo bardzo fajnego zestawienia kolorow typu cieplo-zimno,(napawde fajnie) jakis mocny punkt bardzo by sie przydal. A samo zestawienie kolorystyczne cieplo-zimno dopomina sie podkreslenia obrobka w celu wzmocnienia i wyeksponowania(wtedy juz byloby miodzio).

Ogolnie tak jak teraz niestey nie bardzo. Kadru juz nie poprawisz, ale kolorystyczno-obrobkowo to zdjecie moze jeszcze pokazac pazur.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 05-02-2011 o 23:14
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Jeżeli zobaczę choć słowo pod adresem osoby, a nie zdjęcia to polecą głowy!

Wywaliłem kilkanaście postów, których tematem nie była ocena zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez ALF ; 06-02-2011 o 00:25
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Jeżeli zobaczę choć słowo pod adresem osoby, a nie zdjęcia to polecą głowy!
    A niech stracę : Lubię ALF'a A w tym dziale głowa nie potrzebna

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów