Close

Strona 49 z 121 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darex Zobacz posta
    Testuję ten programik i bardzo mi się podoba, ale w wersji Lite wychodzi mi kaszana na zdjęciach. Wrzucam surowe RAWy i wychodzi duży szum i ciemniejsze zbladziałe kolory w porównaniu z wersją PRO, czy jest na to jakaś rada oprócz zakupu wersji Pro na którą obecnie mnie nie stać?
    W wersji 1.2 niewiele można z tym zrobić. W wersji 1.3 będą dostępne presety, więc będzie większe pole manewru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Pebal, czy SNS łyknie RAW-y z Samsunga EX-1. Myślę o dokupieniu jakiegoś kompakta i ten model wpadł mi w oko, ale wszędzie piszą, że żaden program nie czyta tych RAW-ów.
    Dostępna jest mała aktualizacja programu, która między innymi zawiera nową wersje dcraw, poprawnie dekodującą obrazy z tego aparatu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Myślę, że studenci mają ciekawsze rzeczy do roboty, aniżeli siedzenie nad nieznanym programem
    Czasami lepszym pomysłem jest tzw. model rosyjski licencjonowania. W modelu tym, znając zdolność rosyjskich studentów do pokonywania zabezpieczeń, jest kilka programów w które w języku rosyjskim są dostępne na stronach producentów jako free, ale te same programy są rozprowadzane jako płatne licencje już w językach europejskich. Tym sposobem zredukowano znacznie ilość zainteresowanych złamaniem zabezpieczeń. No i tak się buduje patriotyzm w narodzie.
    Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    W wersji 1.2 niewiele można z tym zrobić. W wersji 1.3 będą dostępne presety, więc będzie większe pole manewru.
    Czy jest już znana jakaś orientacyjna data ukazania się tego nowego Lite? Strasznie bym chciał poeksperymentować z TIFF-ami, myślę, że nie tylko ja...
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Czy jest już znana jakaś orientacyjna data ukazania się tego nowego Lite? Strasznie bym chciał poeksperymentować z TIFF-ami, myślę, że nie tylko ja...
    Jak dobrze pójdzie, to aktualizacja wersji Lite pojawi się jeszcze w tym tygodniu.

Domyślnie

U mnie niestety nie działa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    U mnie niestety nie działa
    Jeżeli masz Windows XP to sprawdź, czy masz zainstalowane w systemie środowisko .NET Framework 3.0 SP2. Program wymaga także procesora wspierającego instrukcje SSE2.

Domyślnie

Mam Win7 starter, może ma jakieś ograniczenia.

Domyślnie

Witam, zacząłem używać wersji Pro (Demo) 1.3 ( dosknały program) , i jak zwykle mam problem.
    Po obrobieniu zdjęcia i zapisaniu - otwieram zapisane zdjęcie i mam zupełnie inne kolory,
    co robię nie tak.

pozdrawiam
    Nikon D300, D80, F80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszo Zobacz posta
    Witam, zacząłem używać wersji Pro (Demo) 1.3 ( dosknały program) , i jak zwykle mam problem.
    Po obrobieniu zdjęcia i zapisaniu - otwieram zapisane zdjęcie i mam zupełnie inne kolory,
    co robię nie tak.
    W jakim formacie zapisywane zdjęcia mają inne kolory, we wszystkich czy tylko w TIFF-16?
    Jeżeli we wszystkich formatach, to spróbuj skonwertować przestrzeń kolorów przy zapisie do sRGB, jeżeli tylko w formacie TIFF-16, to nie ma co się tym przejmować. Aktualnie dostępna wersja demo ma błąd, który psuje kolory w formacie TIFF-16. Wersja pełna tego błędu nie posiada.

Strona 49 z 121 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów