Szukaj
Czasami lepszym pomysłem jest tzw. model rosyjski licencjonowania. W modelu tym, znając zdolność rosyjskich studentów do pokonywania zabezpieczeń, jest kilka programów w które w języku rosyjskim są dostępne na stronach producentów jako free, ale te same programy są rozprowadzane jako płatne licencje już w językach europejskich. Tym sposobem zredukowano znacznie ilość zainteresowanych złamaniem zabezpieczeń. No i tak się buduje patriotyzm w narodzie.
Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Witam, zacząłem używać wersji Pro (Demo) 1.3 ( dosknały program) , i jak zwykle mam problem.
Po obrobieniu zdjęcia i zapisaniu - otwieram zapisane zdjęcie i mam zupełnie inne kolory,
co robię nie tak.
pozdrawiam
Nikon D300, D80, F80
W jakim formacie zapisywane zdjęcia mają inne kolory, we wszystkich czy tylko w TIFF-16?
Jeżeli we wszystkich formatach, to spróbuj skonwertować przestrzeń kolorów przy zapisie do sRGB, jeżeli tylko w formacie TIFF-16, to nie ma co się tym przejmować. Aktualnie dostępna wersja demo ma błąd, który psuje kolory w formacie TIFF-16. Wersja pełna tego błędu nie posiada.
Skontaktuj się z nami