jak dla mnie Link1 - ta jaśniejsza.
link2 jakaś taka ponura.
Szukaj
jak dla mnie Link1 - ta jaśniejsza.
link2 jakaś taka ponura.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Na bank nie. Ustaw obie na południe i daj obie na minus - dwójka się wali jak tirówka
Być może to tylko efekt braku korekcji perspektywy, ale wynik korekcji dla porównania powinien być identyczny.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Dostępna jest wersja 1.3.10 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
Taki mały niuansik - zauważyłem, że program (Lite) nie zapisuje orientacji w EXIFie - dasz radę to poprawić.
D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...
a ja mam problem, otóż przy składaniu zdjecia z siedmiu ujęć, praktycznie nie poruszonych wyskoczyły mi takie oto kwiatki
http://img96.imageshack.us/f/dsc317855hdraaaaaaa.jpg/
kiedy zlozylem tylko z pieciu ujec pomijając dwa ujecia najjasniejsze wyszlo mi rowno. Porównywalem zdjecie najjasniejsze z bazowym i jest nieporuszone. No chyba ze sie myle ale watpie
przesylam zdjecia http://img710.imageshack.us/g/dsc31721.jpg/ , nie wiem moze ja cos robie źle.Co robic z tym fantem? Jak bedzie trzeba moge podlinkowac nefy
de czysta i szkua
Winowajcą jest proces wyrównujący obrazy, który nie poradził sobie z dwiema najjaśniejszymi ekspozycjami. Z uwagi na niewielka ilość możliwych do wykrycia krawędzi, takie ekspozycje trudno się wyrównuje.
Masz dwie możliwości - wyłączyć wyrównywanie obrazów, lub pominąć dwie najjaśniejsze ekspozycje.
Zeskanowałem 3-krotnie slajd. Na światła, cienie i normalnie. Po złożeniu w SNS-HDR Lite v1.2.0, zauważyłem zmniejszenie się saturacji oraz lekkie "oziębienie" obrazu. Czy wersją SNS-HDR Home, uzyskam lepsze rezultaty?
Ostatnio edytowane przez jurekb ; 26-03-2011 o 23:39
W wersji SNS-HDR Home z pewnością można uzyskać lepsze rezultaty, gdyż wersja ta umożliwia dowolne manipulowanie parametrami obrazu.
Ja jednak, na początek, proponuję sprawdzić, jak poradzi sobie z Twoimi obrazami SNS-HDR Lite w wersji 1.3.10, gdyż od wersji 1.2.0 wiele się w programie zmieniło.
Skontaktuj się z nami