Close

Strona 51 z 113 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Dostępna jest wersja 1.3.8 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
    Jak można przełączyć w wersji Lite komunikaty na polski?
    Zauważyłem, że jak zmieniasz kolor komunikatów na czerwony (np. Wrong parameter) to nie wyłącza się i po wyjściu z programu linia komend dalej jest czerwona.

Cytat Zamieszczone przez donkiszot Zobacz posta
    Myślę, że można by małą instrukcję "instalacji" TXT napisać i spakować razem z plikiem. Powyższe zdanie oraz informację, że można sobie skrót zamienić na "SNS-HDR Lite GUI.exe". Wiem, że to oczywistości, ale jednak...
    To dotyczy jednej z pierwszych wersji, obecnie jest troszkę inaczej. Jak znajdę chwilę to napiszę instrukcję po polsku, a przy odrobinie szczęścia ktoś pomoże mi przetłumaczyć na angielski.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta
    Jak można przełączyć w wersji Lite komunikaty na polski?
    Zauważyłem, że jak zmieniasz kolor komunikatów na czerwony (np. Wrong parameter) to nie wyłącza się i po wyjściu z programu linia komend dalej jest czerwona.
    W wersji Lite jest może z sześć komunikatów na krzyż, więc nie wiem czy warto przełączać interfejs tego programu na inny język.
    Co do koloru wyświetlanego tekstu, poszukam i naprawię.

Domyślnie

W wersji Lite jest może z sześć komunikatów na krzyż, więc nie wiem czy warto przełączać interfejs tego programu na inny język.
    Co do koloru wyświetlanego tekstu, poszukam i naprawię.
    Nie przeszkadza mi to, tylko myślałem że w wersji Lite także to zaimplementowałeś i szukałem jakiejś opcji.

Domyślnie

Panie ksviper - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Moja uwaga co do Twojego GUI, to dobrze by było by widoczne były jakie pliki zostały załadowane do przerobienia w formie listy.

EDIT: Dobra, przyczepię się do czegoś, żeby nie było że jest za pięknie - ikonka nie ma przezroczystego tła, tylko czarne
    Ostatnio edytowane przez Vanti ; 22-02-2011 o 10:54
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Panie ksviper - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze Moja uwaga co do Twojego GUI, to dobrze by było by widoczne były jakie pliki zostały załadowane do przerobienia w formie listy.

EDIT: Dobra, przyczepię się do czegoś, żeby nie było że jest za pięknie - ikonka nie ma przezroczystego tła, tylko czarne
    dostałem już nową ikonkę od Pebala i popołudniu będzie zmieniona, listę z wybranymi plikami również dodam

Domyślnie

Pebal, tym kadrowaniem, prostowaniem i winietą zrobisz mi przeogromniastą przyjemność!!! Jak dla mnie to jeszcze tylko retuszu (usuwania paprochów) będzie brakowało, ale mogę poczekać.
    Mam pytanie dot. przetwarzania seryjnego (w wersji PRO). Wydaje mi się, że w trybie przetwarzania seryjnego logiczna byłaby opcja, że przy wszystkich zdjęciach punktem wyjścia są takie same parametry, a tymczasem każde kolejne zdjęcie przejmuje parametry poprzedniego. Czy ja coś robię źle, czy po prostu tak jest?

A teraz jeszcze pytanie (a może sugestia) do użytkowników, którzy mają program w małym palcu: a może by ktoś się pokusił o zrobienie jakiegoś tutoriala, lub przynajmiej opisu, co dokładnie dają wszystkie suwaki? Bo ja jestem komputerowym głąbem i prawie codziennie odkrywam w programie coś nowego, co samo w sobie jest fajne, ale w ten sposób nie wykorzystuję wszystkich możliwości programu.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w trybie przetwarzania seryjnego logiczna byłaby opcja, że przy wszystkich zdjęciach punktem wyjścia są takie same parametry, a tymczasem każde kolejne zdjęcie przejmuje parametry poprzedniego. Czy ja coś robię źle, czy po prostu tak jest?
    To jest działanie celowe. Przyjąłem założenie, że zdjęcia przetwarzane po sobie, były pewnie wykonywane w podobnych warunkach a więc wymagają podobnych ustawień parametrów.

Domyślnie

To jest działanie celowe. Przyjąłem założenie, że zdjęcia przetwarzane po sobie, były pewnie wykonywane w podobnych warunkach a więc wymagają podobnych ustawień parametrów.
    Pebal, to ja mam prośbę racjonalizatorską. Bo ja - i zapewne wielu innych kolegów - do obróbki wybieram najlepszą klatkę, ale generalnie jedną z danego pleneru na przykład. W warunkach niestudyjnych stałość parametrów jest na tyle mała, że takie same parametry nie mają sensu. Nie mówiąc już o przetwarzaniu zdjęć z zupelnie różnych bajek.
    Czy zatem możesz dodać po prostu parametr do wyboru przed zapuszczeniem przetwarzania seryjnego, którym można by zdecydowac czy używać parametrów poprzedniego zdjęcia czy użyć parametrów standardowych?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Czy zatem możesz dodać po prostu parametr do wyboru przed zapuszczeniem przetwarzania seryjnego, którym można by zdecydowac czy używać parametrów poprzedniego zdjęcia czy użyć parametrów standardowych?
    Mogę taką funkcjonalność dodać ale przekonaj mnie, że po załadowania zdjęcia, trudno jest kliknąć w okno domyślnego presetu.

Domyślnie

Mogę taką funkcjonalność dodać ale przekonaj mnie, że po załadowania zdjęcia, trudno jest kliknąć w okno domyślnego presetu.
    To jest tak jak z maścią na szczury - też działa

Strona 51 z 113 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów