Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: internet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malapawel Zobacz posta
    pomyśl sobie jaką wydajność musiałby mieć serwer żeby uciągnąć np 300 osób ściągających plik 1gb
    Już google opracowuje nowy system operacyjny, w pełni odpalany z sieci...
    Co się martwisz wydajnością. Tej starczy Poza tym...ja widzę jak jest na politechnice wrocławskiej. Gdzie w jednym budynku stoi 300 komputerów i wszystkie są ładowane z serwerowni.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Co się martwisz wydajnością. Tej starczy Poza tym...ja widzę jak jest na politechnice wrocławskiej. Gdzie w jednym budynku stoi 300 komputerów i wszystkie są ładowane z serwerowni.
    w sumie technologia idzie do przodu
    Forum białostockich (i nie tylko) fotografów: http://migawka.bialystok.pl/ zapraszam!
    forum fotograficzne białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Kilka godzin bez komputera to nic - można spróbować się wyspać. Porządna awaria nie trwa tylko kilka godzin Przez kilka dni będziesz "pyrkał" samochodem
    Czasem rzetelna pomoc klientowi trwa i pół godziny. A z niedziałającym dyskiem "w chmurze" - pozamiatane. I weź wtedy zaśnij.

Maćku, ale kolega nie wie, o czym pisze...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ale takowe istniały (i istnieją) zanim jeszcze Google powstało
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Ale takowe istniały (i istnieją) zanim jeszcze Google powstało
    Velaskez młody, więc skąd ma takie rzeczy wiedzieć Za jego czasów Google zawsze istniało
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Velaskez młody, więc skąd ma takie rzeczy wiedzieć Za jego czasów Google zawsze istniało
    To tak samo, jak kiedyś tłumaczyłem synowi, że kiedyś było tak, że w sklepach NIC nie było - się poszło i się widziało w najlepszym razie butelki octu porozstawiane w metrowych odstępach.
    Syn tak słucha z niedowierzaniem i w końcu pyta:
    - tato, a w "Karfurze" też nic nie było...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To tak samo, jak kiedyś tłumaczyłem synowi, że kiedyś było tak, że w sklepach NIC nie było - się poszło i się widziało w najlepszym razie butelki octu porozstawiane w metrowych odstępach.
    Syn tak słucha z niedowierzaniem i w końcu pyta:
    - tato, a w "Karfurze" też nic nie było...?
    Pewnie nawet nie próbowałeś mu tłumaczyć, że do tyłka była gazeta

Wracając do internetu, to straszny uzależniacz. Ciężko się uspokoić, gdy z powodu awarii brak dostępu, a jest już po godzinach pracy punktu zgłoszeń dostawcy
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Ja zaczynałem przygodę z Internetem w 1994 i Red Hatem 1.0. To były czasy. Gopher, FTP, Mail Potem Mosaic
    To było w Pałacu Młodzieży w Warszawie. Praca była zdalna na terminalach klasy 486 (X server, komputery bez dysków, dyskietek, całość uruchamiana przez sieć, ) a całość chodziła na serwerze z procesorem Pentium. Do dziś pamiętam to piękne okno logowania X servera a później FVWM
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    To tak samo, jak kiedyś tłumaczyłem synowi, że kiedyś było tak, że w sklepach NIC nie było - [...]
    Moim zdaniem NIC to własnie było.
    Ale pamietam , ze na pewno nie było internetu
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Na tą pełną chmurę to sobie jeszcze trochę poczekamy
    ...Za chwile dyski nie będą potrzebne. Wszystko zbutujesz z sieci i już.
    I to właśnie mnie przeraża, że jednak wielka chmura, w której będzie wszystko nadejdzie pewnego dnia. Ale, jak mówi stare przysłowie pszczół "z wielkiej chmury mały deszcz" - dostać się do własnych danych będzie trudniej niż do cudzych. Do tego, gdy spotkają się dwie konkurencyjne chmury to dopiero będzie burza a nasze dane z gromami w p....rzestrzeń polecą.
    Dobrze będzie miała tylko skarbówka - wszystko jak na dłoni.

Wernyhora jakowyś przeze mnie przemawia, czy co?

A internet, to rzeczywiście złodziej czasu. Siedzę, czytam piszę zamiast korbą procesor rozkręcać żeby kompilacja szybciej poszła.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów