jesli chodzi o mnie to dla mnie nie ma znaczenia kto zdjecia robil. nie bylem nigdy slepym wyznawcą Kaliny i chetnie krytykowalem to co dla mnie mialo mniejszą wartosc.
tu jednak mamy to co jest tak rzadkie (i obecnie rowniez na naszym rynku). mamy bezpretensjonalne foty, subtelne, dobrze utrafione momenty. nie ma wymuszonych kadrów, albo przerostu formy nad treścią. kadry są zrozumiale i czytelne (tez rzecz rzadka na naszym rynku: bo czesto sie zastanawiam "o czym jest dane zdjecie" i czesto nie widze odpowiedzi

) nie ma tez maniery np. robienia na siłe pustych w srodku wieloplanów, albo nadmiaru szerokosci źle użytej. ogolnie mysle, ze bylo tu "mało myslenia", malo "kombinowania", duzo intuicji i jak dla mnie- to jest sila. Fotograf powinien stawiać tylko na to co ma w sobie najlepszego i absolutnie od tego nie odchodzić. kazdy ma swoje ograniczenia i nawet nie ma sensu ich przekraczać jesli ma się pewne atuty.
obróbka trafiona i mysle ze nic lepszego juz nie udalo sie K jak i AT wymyslic w tym temacie. Wszystkie próby ulepszania, odkrywania nowych dróg i spojrzeń- jak dla mnie juz nie dodawaly nic do tematu takiego bajkowego reportażu.
na koniec mozna tylko trzeźwo dodać to, ze tak na prawde nie widzimy reportazu, a tylko kilka z niego fot. w kazdym razie jesli w tym duchu mialbym całą setke- no to pogratulowac.
Skontaktuj się z nami