Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Domyślnie

1/ rewelacja, 10 mnie już dawno temu zmiotła, natomiast 5 i 9 mi się coś gryzą przez te skosy (momenty świetne) kto pisze że coś jest nie tak z każdym zdjęciem to czepialski jest! nie wyobrażam sobie perfekcyjnego reportażu bez małych pomyłek zresztą jak wszystko było by zrobione idealnie to chyba wiało by nudą. Mimo iż reportaż już trochę posiwiał nadal się broni! a to chyba wystarczy! pozdrawiam autorkę!
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    A ja napiszę tak. Ciekaw jestm jakie byłyby opinie gdyby to nie Kalina wstawiła. Bardzo jestem ciekaw.

Zdjęcia ładne ale nie takie, które urywają głowę.

Pozdrawiam
    jesli chodzi o mnie to dla mnie nie ma znaczenia kto zdjecia robil. nie bylem nigdy slepym wyznawcą Kaliny i chetnie krytykowalem to co dla mnie mialo mniejszą wartosc.

tu jednak mamy to co jest tak rzadkie (i obecnie rowniez na naszym rynku). mamy bezpretensjonalne foty, subtelne, dobrze utrafione momenty. nie ma wymuszonych kadrów, albo przerostu formy nad treścią. kadry są zrozumiale i czytelne (tez rzecz rzadka na naszym rynku: bo czesto sie zastanawiam "o czym jest dane zdjecie" i czesto nie widze odpowiedzi ) nie ma tez maniery np. robienia na siłe pustych w srodku wieloplanów, albo nadmiaru szerokosci źle użytej. ogolnie mysle, ze bylo tu "mało myslenia", malo "kombinowania", duzo intuicji i jak dla mnie- to jest sila. Fotograf powinien stawiać tylko na to co ma w sobie najlepszego i absolutnie od tego nie odchodzić. kazdy ma swoje ograniczenia i nawet nie ma sensu ich przekraczać jesli ma się pewne atuty.

obróbka trafiona i mysle ze nic lepszego juz nie udalo sie K jak i AT wymyslic w tym temacie. Wszystkie próby ulepszania, odkrywania nowych dróg i spojrzeń- jak dla mnie juz nie dodawaly nic do tematu takiego bajkowego reportażu.

na koniec mozna tylko trzeźwo dodać to, ze tak na prawde nie widzimy reportazu, a tylko kilka z niego fot. w kazdym razie jesli w tym duchu mialbym całą setke- no to pogratulowac.
    Ostatnio edytowane przez kroolik ; 01-02-2011 o 15:30
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davnes Zobacz posta
    od 2-4 zdjęcia jak i kadry bardzo trafne, obróbka super.
    Reszta zdjęć moim zdaniem nic co przykuło by wzrok, zwróciłem uwagę na 12 zdjęcie gdzie ręka pani młodej jest bardzo ciemna-niby jest tam gałązka i ręka ma prawo być w lekkim cieniu ale moim zdaniem obróbka uwydatniła zaciemnienie ręki przez co widać jakby ta cześć ciała była po prostu brudna lub nieudolnie obrobiona.
    wykopujesz wątek sprzed dwóch lat po to tylko, by skrytykować zdjęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    wykopujesz wątek sprzed dwóch lat po to tylko, by skrytykować zdjęcia?
    przyznam się , że nawet na datę publikacji nie patrzyłem echh a swoją drogą nie napisałbyś tego gdybym wystawił komentarz pozytywny.
    niektóre zdjęcia są ok, inne niechlujnie(wedle mojej oceny) obrobione(wspomniana ręka pani młodej) nie twierdzę ,że z kursu kaliny bym nie skorzystał ( bo zapewne jej wiedza jest tego warta) ale bądźcie obiektywniejsi bo fala orgazmów zalewa każdy watek naszych Wielkich fotografów ślubnych jakiegokolwiek gniota by nie wystawili. Tak czy siak mnie zastanawia jedna rzecz.
    przy tak rożnej technice obróbki, rożne zdjęcia różnie obrobione jedna tak drugie siak to naszła mnie myśl jak to potem wygląda w albumie,?Gdzie na jednej karcie sa dwa zdjęcia a na karcie obok znowu dwa(potencjalnie)

Domyślnie

bo davnes czepiasz sie nieistotnych szczegolow

oceniasz foty nie od tej strony co nalezy.

Domyślnie

Kroolik, to nie o to mi chodzi.
    Davnes, dobrze napisał jedną część. Każde zdjęcie wstawione przez Kalinę/AdamaT i innych wielkich wywołuje fale czołobitnych postów w stylu och, ach uuuummmmhhhh i dalsza fala zachwytów. Owszem zwykle uzasadnianych, ale czasami tez ponad miarę. Przypomnę Ci post panka i ślub z NY, sam brałeś tam aktywny udział.

Jeśli te zdjęcia wstawiłbym ja czy inny "osobnik komomu nieznany" to ocena tych zdjęć byłaby inna. Gorsza co by nie było wątpliwości. Bo na 5 jest beznadziejny skos, bo na 6 jest słaba konwersja na BW i zły kadr bo wszystko wyszło takie małe itp. I jest tak nie tylko w przypadku ślubniaków ale w każdej kategorii zdjęć.

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    jesli chodzi o mnie to dla mnie nie ma znaczenia kto zdjecia robil. nie bylem nigdy slepym wyznawcą Kaliny i chetnie krytykowalem to co dla mnie mialo mniejszą wartosc.

tu jednak mamy to co jest tak rzadkie (i obecnie rowniez na naszym rynku). mamy bezpretensjonalne foty, subtelne, dobrze utrafione momenty. nie ma wymuszonych kadrów, albo przerostu formy nad treścią. kadry są zrozumiale i czytelne (tez rzecz rzadka na naszym rynku: bo czesto sie zastanawiam "o czym jest dane zdjecie" i czesto nie widze odpowiedzi ) nie ma tez maniery np. robienia na siłe pustych w srodku wieloplanów, albo nadmiaru szerokosci źle użytej. ogolnie mysle, ze bylo tu "mało myslenia", malo "kombinowania", duzo intuicji i jak dla mnie- to jest sila. Fotograf powinien stawiać tylko na to co ma w sobie najlepszego i absolutnie od tego nie odchodzić. kazdy ma swoje ograniczenia i nawet nie ma sensu ich przekraczać jesli ma się pewne atuty.

obróbka trafiona i mysle ze nic lepszego juz nie udalo sie K jak i AT wymyslic w tym temacie. Wszystkie próby ulepszania, odkrywania nowych dróg i spojrzeń- jak dla mnie juz nie dodawaly nic do tematu takiego bajkowego reportażu.

na koniec mozna tylko trzeźwo dodać to, ze tak na prawde nie widzimy reportazu, a tylko kilka z niego fot. w kazdym razie jesli w tym duchu mialbym całą setke- no to pogratulowac.
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Michal_C to pojechałeś po bandzie... nie chcę być chamski ale porównywałeś TE zdjęcia z tym co masz na stronie bo niechcąco tam kliknąłem (skoro masz w stopce to uważam że można kliknąć)... jak widać repo ślubne to trudna sztuka i trzeba mieć trochę pokory łatwo się krytykuje trudniej zrobić, a skoro ja widzę duuużą różnicę to.... a sam jestem średniakiem zaledwie w tej branży. a tak poza tym to niech ktoś wklei takie zdjęcia nad którymi wszyscy uklękną i nikt nie będzie miał żadnego ale, są gusta i guściki. to tyle
    sporo gratów

Domyślnie

Jeśli te zdjęcia wstawiłbym ja czy inny "osobnik komomu nieznany" to ocena tych zdjęć byłaby inna. Gorsza co by nie było wątpliwości. Bo na 5 jest beznadziejny skos, bo na 6 jest słaba konwersja na BW i zły kadr bo wszystko wyszło takie małe itp. I jest tak nie tylko w przypadku ślubniaków ale w każdej kategorii zdjęć.

Pozdrawiam
    i bardzo dobrze że tak jest bo my zwykli dostajemy kopa do pracy nad sobą i naszymi zdjęciami
    Ostatnio edytowane przez Tomek Konopka ; 01-02-2011 o 22:31 Powód: :)
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Czytając odkopaną część wątku mam nieodparte wrażenie, że osoby, które pokusiły się o krytykę zdjęć Kaliny nie są w stanie choćby w połowie dorównać jej warsztatowi i to temu sprzed 3 lat, bo o obecnym kosmosie nawet nie wspomnę.

Domyślnie

Kroolik, to nie o to mi chodzi.
    Davnes, dobrze napisał jedną część. Każde zdjęcie wstawione przez Kalinę/AdamaT i innych wielkich wywołuje fale czołobitnych postów w stylu och, ach uuuummmmhhhh i dalsza fala zachwytów. Owszem zwykle uzasadnianych, ale czasami tez ponad miarę. Przypomnę Ci post panka i ślub z NY, sam brałeś tam aktywny udział.

Pozdrawiam
    powiem ci tak- zupelnie serio: te skosy tez do mnie nie mówią, sam kadruje inaczej (i chyba Kalina dzis tez), ale dla mnie w tym konkretnym przypadku jest to niuans. patrze na inne rzeczy, na te na ktore Ty wydaje mi sie, nie patrzysz. skosy, obrobka- to tylko taka forma, płaszczyk ale to co wyplywa z samych zdjec, jaki jest ich ogolny odbior- to jest duzo istotniejsze. i to jest w dalszym ciągu coś- co po prostu bardzo rzadko sie widuje w necie.

Jeśli te zdjęcia wstawiłbym ja czy inny "osobnik komomu nieznany" to ocena tych zdjęć byłaby inna.
    tego tak na prawde nie wiemy i sie nie dowiemy

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów