Close

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 104

Domyślnie

No i Egipt zrobił się trochę niebezpieczny..
    Co do cen to na pewno spadną.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    No i Egipt zrobił się trochę niebezpieczny..
    Co do cen to na pewno spadną.
    troche ? dziś za darmo z dzieckiem bym tam nie poleciał...

Domyślnie

ja tam jadę 11 lutego mam wylot, może na reporterkę wojenną się załapię klepnę rano do kolegi w kairze może coś powie z pierwszej ręki.
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    troche ? dziś za darmo z dzieckiem bym tam nie poleciał...
    Tam czyli gdzie?
    red light, dark room...

Domyślnie

nie byłem gościem "Titanic Beach & Aquapark" ale ... byłem pod tym hotelem 3 tygodnie temu ...
    Polacy którzy w tym hotelu i dosiadali się do naszego autokaru bardzo narzekali ... ale w naszym kraju narzekanie to norma

Jeśli chodzi o plusy tego hotelu to to, że przed nim jest multum sklepików i można spokojnie wyjść z hotelu i kupić co nam tylko potrzeba (np. w Tabie czy ostatnio w Makadi Bay ... były tylko hotele i pustynia ... nic poza tym)
    w tej "dzielnicy" w której jest Titanic blisko jest do Jungle Park (podobno najlepszego aquaparku w Hurghadzie), jest blisko do Alf Leila Wa Leila gdzie odbywają się podobno najlepsze w hurgadzie wieczory egipskie (tańce derwiszów itp...), z Titanica jest też bardzo blisko na Quad czy Jeep Safarii. No i jest też bardzo blisko do jedynego w Hurgadzie hipermarketu - Senzo Mall

ani nie polecam tego hotelu ani nie odradzam (bo nie byłem jego gościem) ... ale położenie tego hotelu jest bardzo dobre
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Jedno jest pewne. Turyści, którzy nadal się pchają do Egiptu, kiedy już tam będą i przyjdzie im się zmierzyć z lokalną zadymą, wyrażą swoje oburzenie na polski MSZ i ambasadę, że nic nie robi aby ich bezpiecznie do domu ewakuować.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polo Zobacz posta
    ja tam jadę 11 lutego mam wylot, może na reporterkę wojenną się załapię klepnę rano do kolegi w kairze może coś powie z pierwszej ręki.
    Wyślij lepiej gołębia, bo internet i komórki rząd wyłączył.

Domyślnie

Nie ma co .Dziś ten wątek o EGIPCIE na TOPIE..
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semati Zobacz posta
    Nie ma co .Dziś ten wątek o EGIPCIE na TOPIE..
    Jeśli sytuacja się nie poprawi, to podobnie jak w Tunezji turystów zamkną w aresztach hotelowych i ograniczone zostaną dostawy żarcia.

Domyślnie

raczej w Egipcie do tego nie dojdzie, Hurghada i Sharm za dużo znaczą ekonomicznie dla Egipcjan żeby tam coś się działo ( najważniejsze zadymy będą w głównych miastach na północy )
    jeśliby doszło do tego że turyści przestaliby np. na jeden sezon przyjeżdzać do Egiptu, to chyba wymarliby z głodu, nie raz rozmawiałem z pracownikami hoteli od recepcjonisty poprzez kucharzy i zwykłych sprzątaczy i prawie każdy ma na utrzymaniu duże rodziny na północy które żyją tylko z jego pracy ( najczęściej jako najstarszego syna tak tam jest przyjęte )
    no ale cóż zaczęło się i jakoś musi się skończyć nie jestem tylko pewien czy to coś zmieni i wręcz czy nie pogorszy tylko sytuacji biednej części społeczeństwa Egiptu
    mają w ręku kilka niezaprzeczalnych atutów turystycznych : słońce i pogoda praktycznie cały rok, wspaniałe morze, infrastruktura hotelowa, zabytki, bliskość Europy i jeśli to wszystko by zaprzepaścili przez wojnę domową
    to dopiero wtedy poznają co to głód i bieda
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów