No i Egipt zrobił się trochę niebezpieczny..
Co do cen to na pewno spadną.
Szukaj
No i Egipt zrobił się trochę niebezpieczny..
Co do cen to na pewno spadną.
ja tam jadę 11 lutego mam wylot, może na reporterkę wojenną się załapięklepnę rano do kolegi w kairze może coś powie z pierwszej ręki.
D700 N 24-70 + inne klamoty
nie byłem gościem "Titanic Beach & Aquapark" ale ... byłem pod tym hotelem 3 tygodnie temu ...
Polacy którzy w tym hotelu i dosiadali się do naszego autokaru bardzo narzekali ... ale w naszym kraju narzekanie to norma
Jeśli chodzi o plusy tego hotelu to to, że przed nim jest multum sklepików i można spokojnie wyjść z hotelu i kupić co nam tylko potrzeba (np. w Tabie czy ostatnio w Makadi Bay ... były tylko hotele i pustynia ... nic poza tym)
w tej "dzielnicy" w której jest Titanic blisko jest do Jungle Park (podobno najlepszego aquaparku w Hurghadzie), jest blisko do Alf Leila Wa Leila gdzie odbywają się podobno najlepsze w hurgadzie wieczory egipskie (tańce derwiszów itp...), z Titanica jest też bardzo blisko na Quad czy Jeep Safarii. No i jest też bardzo blisko do jedynego w Hurgadzie hipermarketu - Senzo Mall
ani nie polecam tego hotelu ani nie odradzam (bo nie byłem jego gościem) ... ale położenie tego hotelu jest bardzo dobre
Jedno jest pewne. Turyści, którzy nadal się pchają do Egiptu, kiedy już tam będą i przyjdzie im się zmierzyć z lokalną zadymą, wyrażą swoje oburzenie na polski MSZ i ambasadę, że nic nie robi aby ich bezpiecznie do domu ewakuować.
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Nie ma co .Dziś ten wątek o EGIPCIE na TOPIE..
Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..
raczej w Egipcie do tego nie dojdzie, Hurghada i Sharm za dużo znaczą ekonomicznie dla Egipcjan żeby tam coś się działo ( najważniejsze zadymy będą w głównych miastach na północy )
jeśliby doszło do tego że turyści przestaliby np. na jeden sezon przyjeżdzać do Egiptu, to chyba wymarliby z głodu, nie raz rozmawiałem z pracownikami hoteli od recepcjonisty poprzez kucharzy i zwykłych sprzątaczy i prawie każdy ma na utrzymaniu duże rodziny na północy które żyją tylko z jego pracy ( najczęściej jako najstarszego syna tak tam jest przyjęte )
no ale cóż zaczęło się i jakoś musi się skończyć nie jestem tylko pewien czy to coś zmieni i wręcz czy nie pogorszy tylko sytuacji biednej części społeczeństwa Egiptu
mają w ręku kilka niezaprzeczalnych atutów turystycznych : słońce i pogoda praktycznie cały rok, wspaniałe morze, infrastruktura hotelowa, zabytki, bliskość Europy i jeśli to wszystko by zaprzepaścili przez wojnę domową
to dopiero wtedy poznają co to głód i bieda
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Skontaktuj się z nami