Osobiście mogę polecić "Nubian Island" w Sharm El Sheikh. Duży resort bezpośrednio nad morzem z molo na rafe.
Szukaj
Osobiście mogę polecić "Nubian Island" w Sharm El Sheikh. Duży resort bezpośrednio nad morzem z molo na rafe.
Na dzień dzisiejszy odpowiedź na tytułowe zapytanie powinna raczej brzmieć - nigdzie, jak najdalej !![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Czy nowa czy ewentualnie stara władza nie pozwoli sobie na jakieś zamieszanie. Szybko będą musieli uspokoić sytuację bo Egipt bez turystyki nie istnieje. Już się kiedyś o tym boleśnie przekonali.
D700/D300s/D50
Bardzo dobry wybórPolecam. Byliśmy 14 dni w październiku 2010 i Hotel godny polecenia. Mała rafa z molo przy hotelu to mega fajna atrakcja. Aqua park również nie pozwala się nudzić. Z dodatkowych atrakcji - mały amfiteatr, gdzie co kilka dni organizują mini disco dla dzieciaków. Jedzenie nam bardzo odpowiadało. Są tam 3 restauracje (jedna tylko dla dorosłych) i kilka mniejszych między innymi na spóźnione śniadanie i podjadanie między posiłkami. Jeśli interesuje Cię więcej informacji to chętnie odpowiem
Udanego wypoczynku.
Jak na razie to Egipt odciął się od internetu. Cały kraj: http://yro.slashdot.org/story/11/01/...ccess#comments
Po wydarzeniach z 1997 przed świątynią Hatszepsut Egipt na kilka lat strasznie potaniał. Skorzystałem z tego w 1998
Jeśli sytuacja się rozwinie w zamach stanu, albo zamieszki będą się przedłużać, Egipt mocno stanieje.
Niestety dla turystów, zamachy stanu i rebelie są wyłączone od odpowiedzialności biur podróży, więc jak już tam wyjedziesz i Ci skrócą pobyt z tego tytułu lub nie zrealizują czegoś (np. wycieczki fakultatywnej do Kairu - opłaconej z góry przed wyjazdem), to nie masz prawa do odszkodowania.
Hurghada i Sharm będą na pewno bezpieczne, ale wycieczki gdzieś dalej mogą być anulowane.
Tam się chyba jakaś wojna domowa zaczyna więc jeśli ktoś ma ochotę przetestować jak to jest być fotografem wojennym, niech zamawia wycieczkę super last minute![]()
Skontaktuj się z nami