Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc wspolpracy FX'a (np d700) z sigma jak w temacie ??
Szukaj
Czy istnieje jakakolwiek mozliwosc wspolpracy FX'a (np d700) z sigma jak w temacie ??
Jest to obiektyw przeznaczony pod matrycę DX. Sigma 18-50 mm f/2.8 DC EX - sigmy z symbolem DC są przeznaczone wyłącznie pod niepełno klatkową matrycę DX.
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
dzieki
Oj... można by spróbować kombinacji alpejskiej:
1) body w trybie DX,
2) nie wiem jak Twoja Sigma zachowuje się w FX, ale u mnie Sigma 10-20 kryje matrycę mniej więcej od 14 mm, więc spróbuj, może czy coś z tego przypadkiem wyjdzie.
Wiem wiem, opcja nr 2 to partyzantka, ale z braku laku... (tzn. funduszy na coś szerokiego).
Body w trybie DX i sigma będzie działać. Wadą tego jest 5 Mp obrazek.
Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!
Postaram się coś podrzucić, nie obiecuję czy dzisiaj, ale na pewno fotki będą, może bliżej soboty lub niedzieli.
Na 10 mm jest "artystyczna" ramka, której w żadnym wypadku nie można nazwać winietą, po prosty nie kryje pełnej klatki. Na 14 (przy świetle f=4.mm rogi są lekko przyciemnione i jest odrobinę szerzej niż na DX.
Wielkie dzięki, nie ma pośpiechu; )
D80
czyli od biedy ustawiajac d700 na "DX mode" mozna przewegetowac pare miesiecy na sigmie ?
Skontaktuj się z nami